foto: Valery Sharifulin/TASS/Sipa USA/ Vida Press
Mejera pārstāvētā "Parma" sasniedz Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu
Mareks Mejeris.
Basketbols
2021. gada 15. septembris, 10:19

Mejera pārstāvētā "Parma" sasniedz Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Mareka Mejera pārstāvētā Krievijas komanda Permas "Parma" otrdien Sofijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē.

"Parma" ar 79:76 (22:12, 13:26, 19:17, 25:21) pārspēja Izraēlas klubu Elatas "Hapoel".

Mejeris spēlēja 22 minūtes un 11 sekundes un guva sešus punktus, grozā raidot trīs no septiņiem divpunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz kļūdījās, saņēma vienu personisko piezīmi un iekrāja efektivitātes koeficientu septiņi.

Krievijas kluba labā 19 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja lietuvietis Eigirds Žukausks, 16 punktus - cits lietuvietis Ads Juškevičs, bet bijušais "VEF Rīga" centra spēlētājs baltkrievs Artjoms Parahovskis guva 12 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem.

Izraēlas komandā ar 28 punktiem izcēlās Braions Alens.

Ceturtdien "Parma" D kvalifikācijas grupas otrajā kārtā tiksies ar Francijas "Le Mans". Otrā pusfinālā cīnīsies Kamjanskes "Prometey" no Ukrainas un Čehijas "Opava".

Trešdien kvalifikācijas C grupas pusfinālā Latvijas basketbolistu Ojāra Siliņa un Mārča Vītola pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers ar vienu no asistentiem Akseli Vairogu, Tallinā tiksies ar Melnkalnes klubu Baras "Mornar". Otrā pusfinālā spēkosies Lietuvas vienība Utenas "Juventus" un Vācijas komanda Bambergas "Brose".