Hokejs
2021. gada 8. septembris, 22:05

Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajā mājas spēlē zaudē "Traktor" komandai

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" trešdien 14.sezonas pirmajā mājas spēlē ar rezultātu 1:6 (0:2, 1:3, 0:1) zaudēja Čeļabinskas "Traktor" vienībai.

Rīdziniekiem ar gūtiem vārtiem atzīmējās Gunārs Skvorcovs.

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, kad pēc nospēlētām četrām minūtēm ātru uzbrukumu noslēdza Tomāšs Hika, kurš izmantoja haosu pie "Dinamo" vārtiem un sekmēja ripas nonākšanu mērķī. Nepilnas divas minūtes pirms pirmā perioda beigām, viesiem otro reizi mačā spēlējot vairākumā, Tēmu Pulkinens izmantoja situāciju, kurā Matejs Mahovskis nepaspēja pārvietoties vārtos, un panāca 2:0.

foto: Raimonds Volonts

Otrā perioda otrajā minūtē "Dinamo" zaudēja ripu savā aizsardzības zonā un Jevgeņijs Kuļiks ar metienu bez ripas apstādināšanas no iemetienu apļa guva viesiem vēl vienus vārtus. Nepilnas trīs minūtes vēlāk pretinieku vārtsargs Romans Vills atsita uz kreiso pusi Ginta Meijas mesto ripu un Skvorcovs meta tukšajā vārtu stūrī - 1:3.

Trešdaļas septītajā minūtē aizturētā soda laikā Ņikitia Tertišins panāca jau 4:1, bet perioda un mača vidū pie vārtiem ripu saņēma Lukāšs Sedlāks, kurš ar pāris māņkustībām nodrošināja viesiem jau četru "golu" pārsvaru.

Trešā perioda otrajā minūtē Emīls Puarjē pie "Traktor" vārtiem izvicināja dūres ar Vitāliju Abramovu, noguldot pretinieku uz ledus. Enerģiju gan no tā "Dinamo" neieguva, turklāt perioda ceturtajā minūtē Pulkinens ar zibenīgu metienu panāca jau 6:1 "Taktor" labā. 

Atlikušajā laikā "Dinamo" nespēja mainīt rezultātu, tajā skaitā nerealizējot mača beigu daļā nopelnīto vairākumu.

Hika spēli noslēdza ar četriem punktiem, jo bez gūtiem vārtiem asistēja partneru trīs precīzos metienos.

Rīgas klubs ar diviem punktiem četrās spēlēs ieņem desmito vietu Rietumu konferencē.

Mājas spēļu turpinājumā Rīgas klubs tiksies ar "Lokomotiv", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Nursultanas "Baris" komandām.

Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajā mājas spēlē spēkojas ar Čeļabinskas "Traktor"

2021-09-08 16:24
8. septembrī

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien 14. sezonas pirmajā mājas spēlē tiksies ar Čeļabinskas "Traktor" komandu. Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30.

"Dinamo" sezonu sāka ar trīs izbraukuma spēlēm - vispirms tika piedzīvoti minimāli zaudējumi 2:3 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA komandām, bet pēc tam gūta uzvara 6:5 pār Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību.

"Traktor" aizvadījusi divas spēles un arī abas noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Vispirms Čeļabinskas hokejisti mājās ar 3:2 papildlaikā pārspēja Novosibirskas "Sibrij", bet turpinājumā viesos ar 4:5 pagarinājumā zaudēja Helsinku "Jokerit".

Mājas spēļu turpinājumā Rīgas klubs tiksies ar "Lokomotiv", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Nursultanas "Baris" komandām.

2021-09-08 17:33
2021-09-08 19:09
Ciemiņi no Tankogradas

Tankograda - tieši tāds ir Čeļabinskas otrs neoficiālais nosaukums. Otrā psaules kara laikā Tankograda kļuva par kartē neiezīmētu pilsētu – te tika sagrupēti PSRS militārās rūpniecības resursi un ražota tehnika otrā pasaules kara vajadzībām. Tieši Čeļabinskas traktoru rūpnīcā sāka ražot slavenos T-34 tankus un tolaik pasaulē vēl nepieredzēta jauda ļāva saražot 25 šādas tehnikas vienības vienas dienas laikā. Otrā pasaules kara laikā Čeļabinskā saražoja vairāk nekā 18 000 smagās artlērijas vienibu.

Paši čeļabinskieši lepojas ar pilsētas vēsturi un arī “Traktor” līdzjutēji gan savos saukļos, gan atribūtikā labprāt izmanto Tankogradas vārdu.

2021-09-08 19:10
“Dinamo” vārtos Matejs Mahovskis

Čehu vārtsargs “Dinamo” komandā debitēja aizvakar, kad mača 13. minūtē nomainīja savainoto Matsonu un uzreiz atvairīja soda metienu. Spēles gaitā Mahovskim izdevās vairākas spožas epizodes, bet šovakar viņam pirmā spēle “Dinamo” kreklā no pirmās minūtes.

Rīta treniņā slidoja arī Matsons, tomēr kā rezerves vārtsargs ir pieteikts Ēriks Vītols.

2021-09-08 19:12
“Dinamo” sastāvs:

Vārtsargs: Matejs Mahovskis (#80)

Aizsargi: Brendons Gormlijs (#3) - Frenks Korado (#5), Oskars Cibuļskis (#27) – Ralfs Freibergs (#29), Kristaps Sotnieks (#11) Patriks Ozols (#55), Nerijs Ališausks (#4).

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš (#10) – Lukašs Radils (#52) – Rūdolfs Červenijs (#85); Hanters Šinkaruks (#9) – Emils Poirjē (#19) - Peters Tivola (#74); Mārtiņš Karsums (#15) – Aleksandrs Protapovičs (#47) – Nikolajs Jeļisejevs (#69); Gunārs Skvorcovs (#13) – Gints Meija (#87) – Daniels Bērziņš (#91).

2021-09-08 19:16
“Traktor” pirmā maiņa ar diviem jaunieguvumiem un olimpisko čempionu

Viesu vārtos šovakar redzēsim čehu Romānu Vīlu, kurš pērn debijas sezonā KHL un “Traktor” regulārajā sezonā atvairīja 91,7 procentus metienu.

Viesu pirmajā maiņā, tāpat kā sezonas pirmajās spēlēs, būs NHL divas sezonas “Ņūdžersijas “Devils” (121 spēle, 10+11) aizvadījušais Phjončhanas olimpiskais čempions Sergejs Kaļiniņs (#40) un no “Lokomotiv” pārnākušie Vladimirs Tkačovs (#19) un Tēmu Pulkinens (#6).

Tāpat iesakām pievērst uzmanību 23 gadus vecajam trešās maiņas uzbrucējam Vitālijam Abramovam (#85), kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadija Otavas “Senators” sistēmā, debitēja NHL, bet 2019./2020. gada sezonā fārmklubā Belevilā bija pat rezultatīvāks par Rūdolfu Balceru.

2021-09-08 19:19
"Traktor"" starp sezonas favorītiem

Čeļabinskas hokeja vēsture tiek rakstīta kopš 1947. gada. “Traktor” allaž sīksts pretinieks Rīgas “Dinamo” bija vēl PSRS laikos, Čeļabinska vienmēr bijusi hokeja talantu kalve, tomēr pie lieliem panākumiem komandai nav izdevies tikt. PSRS čempionātā vienreiz tikai izcīnīta bronza (1977), KHL ērā labākais sasniegums ir iekļūšana Gagarina kausa finālā 2013. gadā.

Jaunajā sezonā “Traktor” tiek pieskaitīti pie Austrumu konferences favorītiem. Bukmeikeru vērtējumā priekšā tomēr ir “AK Bars”, “Avangard” un “Avtomobilist”, tomēr daudzi speciālisti izceļ tieši Čeļabinskas komandu kā Austrumu konferences galveno favorītu. To ļauj darīt gan vērienīgi starpsezonas pastiprinājuni, gan komandas trenera Anvara Gatijuļina uz aizsardzību vērstais hokeja stils. Šovakar Rīgā ir komanda ar augstākās klases izpildītājiem.

2021-09-08 19:23
Labākajiem tiek maksāti brangi miljoni

Čeļabinskas “Traktor” kopējais algu budžets esot tuvu KHL noteiktajam griestu līmenim, tātad – Gagarina kausa pretendentu cienīgs.

Nesen tika publicēti Čeļabinskas komandas algu saraksti. Starp uzbrucējiem 75 un 65 miljoni Krievijas rubļu (pēc kursa apmēram 865 000 un 750 000 eiro) tiek maksāti no Jaroslavļas “Lokomotiv” iegūtajiem Vladimiram Tkačovam un Tēmu Pulkinenam. Pa 50 miljoniem solīts čehu leģionāriem Tomašam Hikam un Lukāšam Sedlākam.

Starp aizsargiem novērtētākie ir no Kazaņas pārnākušais Alberts Jaruļins un Baltkrievijas izlasi pārstāvošais amerikānis Niks Beilens ar attiecīgi 65 un 55 miljoniem Krievijas rubļu.

2021-09-08 19:27

Rīgas “Dinamo” pirmo sezonas uzvaru aizvakar izcīnīja Mitiščos, kur no 1:3 panāca 6:3 pret “Kunlun Red Star” un spēles izskaņā nosargāja 6:5 uzvaru.

Ar rakstura īpašību demonstrēšanu pirmajās divās spēlēs izcēlās arī “Traktor”. Sezonas atklāšanā savā laukumā no 0:2 tika panākts 3:2 pagarinājumā pret “Sibirj”. Aizvakar Helsinkos izdevās saglābt punktu pret “Jokerit”, no 0:3 un 2:4 panākot 4:4 un tomēr zaudējot pagarinājumā.

2021-09-08 19:34
Spēle sākusies

Šī kļūs par “Dinamo” visu laiku vismazāk apmeklētāko KHL sezonas atklāšanas spēli Rīgā, kad tribīnēs drīkst atrasties neierobežots līdzjutēju skaits.

Rādīt vairāk

"Dinamo" sezonu sāka ar trīs izbraukuma spēlēm - vispirms tika piedzīvoti minimāli zaudējumi 2:3 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un Maskavas CSKA komandām, bet pēc tam gūta uzvara 6:5 pār Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienību.

"Traktor" līdz šim bija aizvadījusi divas spēles un arī abas noslēgušās ar vienu vārtu starpību. Vispirms Čeļabinskas hokejisti mājās ar 3:2 papildlaikā pārspēja Novosibirskas "Sibrij", bet turpinājumā viesos ar 4:5 pagarinājumā zaudēja Helsinku "Jokerit".

Abas komandas KHL savā starpā tikušās 27 reizes, bet tikai nepilnu ceturto daļu maču jeb septiņas uzvarējuši rīdzinieki, visos gadījumos cīņas noslēdzot pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abos dueļos uzvarēja Čeļabinskas hokejisti.

"Dinamo" pagājušajā sezonā bija vienīgā komanda, kas regulāro čempionātu noslēdza ar mazāk nekā desmit uzvarētām spēlēm. "Dinamieši" pamatlaikā uzvarēja vien piecos mačos, bet papildlaikā svinēti vēl četri panākumi.

Rīgas klubā no pagājušās sezonas trim rezultatīvākajiem spēlētājiem palicis vien pieredzes bagātais Lauris Dārziņš. Viņš 41 spēlē izcēlās ar 7+16, būdams trešais rezultatīvākais komandā. Līderis ar 39 rezultativitātes punktiem (16+23) bija tagad jau Maskavas apgabala "Vitjaz" spēlējošais Miks Indrašis, savukārt tuvākais sekotājs Mārtiņš Dzierkals izcēlās ar 10+14. 

Rīgas komanda starpsezonā aizvadīja četras oficiālās pārbaudes spēles - 13.augustā Piņķos pret Latvijas izlases kandidātu komandu (5:1), kā arī divas spēles Somijā pret Helsinku "Jokerit" 19. un 20.augustā (0:5 un 2:5). Savā pēdējā pārbaudes mačā "dinamieši" Daugavpilī ar 2:3 papildlaikā piekāpās Minskas "Dinamo".

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.