foto: Evija Trifanova/LETA
Kazakevičs norāda, ka Holannu un citus norvēģus pārāk respektējuši gan mūsu futbolisti, gan mača tiesneši
Norvēģijas futbolisti priecājas par vārtu guvumu.
Futbols
2021. gada 5. septembris, 10:33

Kazakevičs norāda, ka Holannu un citus norvēģus pārāk respektējuši gan mūsu futbolisti, gan mača tiesneši

Jauns.lv / LETA

Sestdien Latvijas un Norvēģijas futbola izlašu mačā laukumā redzētais apliecināja atšķirības abu komandu meistarībā, uzsver pašmāju valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla piektajā spēlē Daugavas stadionā ar 0:2 (0:1) piekāpās Norvēģijai.

"Skaidrs, ka tas, ko mēs redzējām laukumā visas spēles garumā, apliecināja atšķirības abu komandu meistarībā. Diemžēl pirmā puslaika pirmajā pusē mums neizdevās izveidot pretspēli. Bija gan pārāk liels respekts pret pretiniekiem divcīņās, gan diezgan sasteigti spēlējām ar bumbu. Tādos spēles posmos, kad ne viss izdodas veiksmīgi, ir jāspēlē organizēti aizsardzībā, jāpārvar šie posmi un jāatgriežas spēlē," pēcspēles preses konferencē stāstīja Kazakevičs.

Latvijas futbola izlase spēkojas ar zvaigžņoto Norvēģiju

Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla piektajā spēlē zaudēja norvēģiem.

gallery icon
29

Galvenais treneris gan atzīmēja, ka otrajā puslaikā līdz otrajiem ielaistajiem vārtiem Latvijas izlase palikusi spēlē.

"Nebija viegli cīnīties ar pretinieku, kuram ir meistarīga un spēcīga uzbrukuma grupa. Izdevās izveidot pietiekami daudz vārtu gūšanas momentu. Varu pateikt puišiem paldies par pašatdevi un enerģiju. Jā, nebija pati labākā spēle no izpildījuma viedokļa, bet futbolisti centās to kompensēt ar citām kvalitātēm un īpašībām," atzina Kazakevičs.

Pirmos vārtus Latvijas izlase ielaida pēc tam, kad Ērlings Holanns realizēja 11 metru soda sitienu, kuru mača galvenais tiesnesis piešķīra ļoti strīdīgā epizodē.

"Redzēju video un man tāda ļoti pamatīga komentāra šajā jautājumā nebūs. Domāju, ka tas pats, kas notika ar mūsu komandu, notika arī ar citiem spēles dalībniekiem. Dažos brīžos bija pārāk liels respekts," secināja Kazakevičs.

"Nerunāju tikai par 11 metru sitienu uz mūsu vārtiem, bet līdzīgu situāciju pretinieku soda laukumā vienā no epizodēm ar Artūra Zjuzina dalību otrajā puslaikā. Ja lēmums piešķirt 11 metru soda sitienu bija konsekvents pirmajā situācijā, tad, iespējams, tas bija jānozīmē arī otrajā epizodē," stāstīja treneris, atzīstot, ka pati situācija bija neveikla - tehniskos brāķi aizsardzībā pieļāva Raivis Andris Jurkovskis.

Cenšoties uzbrukumā ierobežot vienu no pasaules labākajiem uzbrucējiem Holannu, esot bija jāņem vērā daudzi faktori.

"Pat tie uzbrukuma grupas spēlētāji, kuri otrajā puslaikā nāca uz maiņu, ir augsta līmeņa futbolisti. Ņēmām katra uzbrukuma grupas spēlētāja individuālās kvalitātes, pievēršot uzmanību arī sadarbībām, kādā veidā viņi nonāk līdz vārtu gūšanas situācijām," pauda Kazakevičs.

Otrdien Latvijas izlase viesosies pie Melnkalnes.

G grupā pēc piecām spēlēm vadībā ar desmit punktiem ir Norvēģija. Turcijai ir astoņi punkti, Nīderlande un Melnkalne iekrājušas pa septiņiem punktiem, Latvijas rēķinā ir četri punkti, bet Gibraltārs pagaidām ir bešā.