foto: Personīgais arhīvs
FOTO: latvieti Aivaru Šmauksteli uz spēka cīņām ASV paaicina pasaulslavenais Braiens Šovs
(No kreisās) Titulētais ASV spēkavīrs Braiens Šovs un mūsu spēkavīrs Aivars Šmaukstelis.
Citi sporta veidi
2021. gada 2. septembris, 16:11

FOTO: latvieti Aivaru Šmauksteli uz spēka cīņām ASV paaicina pasaulslavenais Braiens Šovs

Jauns.lv

Četrkārtējā starptautisko spēkavīru sacensību “World’s Strongest Man” uzvarētāja Braiena Šova rīkotajā spēka mitriķu turnīrā ASV godam sevi pierādījis arī latvietis Aivars Šmaukstelis.

No 27. augusta līdz 28. augustam ASV notika “The Shaw Classic” spēkavīru sacensības.

Šīs sacensības šogad uzsācis organizēt Braiens Šovs, kurš ir viens no titulētākajiem spēkavīriem pasaulē.

Tajās piedalījās 16 no pasaules stiprākajiem spēkavīriem un speciālu uzaicinājumu piedalīties saņēma arī Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis.

Aivars Šmaukstelis cīnās spēkavīru sacensībās "Shaw Classic"

ASV daudzkārtējā starptautisko spēkavīru sacensību “World’s Strongest Man” uzvarētāja Braiena Šava rīkotajā spēka mitriķu turnīrā godam sevi pierādījis arī latvietis ...

gallery icon

Šmaukstelim smagā cīņā beigu beigās izdevās ierindoties augstajā sestajā vietā.

Atlētiem kopumā bija jāveic astoņi sarežģīti vingrinājumi divu dienu laikā – baļķa celšana uz maksimālo svaru, 500 kilogramu nēšu nešana, svaru mešana augstumā, pietupieni ar automašīnu uz muguras, “Hummer” riepu vilkme no zemes uz maksimālo svaru, stafete (maisu nešana, ķeras stumšana un “arm-over-arm”), 110 kilogramu hanteles celšana uz skaitu un akmeņu celšana.

Kā portālam Jauns.lv stāsta pats Aivars – viņa plāns tika izpildīts.

Nākamās spēkavīru sacensības ir “World Ultimate Strongman”, kas bija plānotas Floridā (ASV), taču, Covid-19 situācijas dēļ šajā štatā, tās tika pārceltas uz Dubaiju (Apvienotie Arābu Emirāti).

Šīs sacensības tiks translētas tiešraidē Ziemeļamerikas vadošajā sporta kanālā ESPN. Aivars Šmaukstelis, runājot par sasniegumiem, saka lielu paldies par sagatavošanu saviem treneriem –  Agrim Kazeļņikam un Ivaram Cīrulim.