foto: Zane Bitere/LETA
Kazakevičs par spēli pret Gibraltāru: "Šajā mačā lielāka nozīme būs mūsu pašu sniegumam!"
Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.
Futbols
2021. gada 1. septembris, 09:58

Kazakevičs par spēli pret Gibraltāru: "Šajā mačā lielāka nozīme būs mūsu pašu sniegumam!"

Jauns.lv / LETA

Pašu Latvijas izlases futbolistu sniegumam Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlē ar Gibraltāru trešdien būs lielākā nozīme, otrdien Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča teikto pirmsspēles preses konferencē citē Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas un Gibraltāra izlases spēli trešdien "Daugavas" stadionā Rīgā uzsāks plkst. 21.45.

"Ir skaidrs, kuras ir Gibraltāra izlases spēcīgākās puses, un uz tām arī pārliecinoši tiek balstīta viņu spēle. Viņu stratēģija, pārvarot laukuma vidu un tiekot pie vārtu gūšanas iespējām, ir skaidra," citēts treneris. "Šī komanda pēdējos gados ir progresējusi, īpaši - funkcionālajā ziņā. Tā ir komanda, kurā ir arī pietiekami tehniski spēlētāji, ja viņiem iedod vajadzīgo telpu un laiku. Izejot no šī, mums ir jābūt agresīviem un jātiek galā ar pretinieku trumpjiem. Šajā mačā lielāka nozīme būs mūsu pašu sniegumam," uzskata Latvijas izlases galvenais treneris.

"Kopumā, kā jau teicu pirms treniņnometnes, spēlētāju stāvoklis funkcionālajā ziņā ir labāks nekā jūnijā. Pirmajā spēlē diemžēl nevarēsim rēķināties ar Kristera Tobera palīdzību," saka treneris. "Par pāris citu spēlētāju gatavību mačam skaidrība kļūs pēc otrdienas vakara treniņa. Pamatvārtsarga izvēle ir izdarīta, tomēr publiski to vēl neatklāšu. Pašlaik vēl jautājumi ir par trim pozīcijām rītdienas sākumsastāva izvēlē," pauž Dainis Kazakevičs.

Īsā laikā Latvijas izlase aizvadīs trīs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēles. Pēc mača pret Gibraltāru 4. septembrī "Daugavas" stadionā notiks spēle pret Norvēģiju, bet 7. septembrī mačā ar Melnkalni latvieši viesosies Podgoricā.

"Manī ir optimisms, jo spēlētāju loks, ar kuru varu rēķināties, ir pietiekoši plašs. Ja nebūs kādu pavērsienu, mums no funkcionālā viedokļa vajadzētu tikt galā ar šo trīs spēļu ciklu," uzskata treneris.

Jau ziņots, ka Kazakevičs uz treniņnometni uzaicinājis 27 futbolistus.

Salīdzinājumā ar jūnija nometni, šoreiz ar komandu atkal ir trīs Polijā spēlējošie futbolisti, kuri vasaras sākumā dažādu iemeslu dēļ izlasei palīdzēt nevarēja, - pieredzējušais vārtsargs Pāvels Šteinbors, pussargs Tobers, kā arī rezultatīvais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Tāpat ierindā atgriezies iepriekš savainotais Mārtiņš Ķigurs.

Šoreiz izlasē nav Vitālija Maksimenko un Raivja Ķirša, kā arī vārtsarga Krišjāņa Zviedra, bet visi pārējie uzaicinātie futbolisti bija ar komandu arī pirms trim mēnešiem.

Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu Latvija sāka ar trīs spēlēm martā, kad ar 1:2 zaudēja Melnkalnei, 0:2 piekāpās Nīderlandei un cīnījās neizšķirti 3:3 ar Turciju. Jūnijā Baltijas kausā ar 3:1 tika uzvarēta Lietuva un ar 1:2 piedzīvota neveiksme pret Igauniju, bet pa vidu latvieši pārbaudes spēlē tikās ar Vāciju, kurai kapitulēja ar 1:7.

Latvija FIFA rangā ieņem 136. vietu, Gibraltārs ir 194. pozīcijā, Norvēģija - 43. vietā un Melnkalne - 67. pozīcijā.

G apakšgrupā pēc trim spēlēm vadībā ar septiņiem punktiem ir Turcija. Nīderlande, Melnkalne un Norvēģija seko ar sešiem punktiem, Latvijas rēķinā ir viens punkts, bet Gibraltārs pagaidām ir bešā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Latvijas izlases kandidāti dalībai Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā septembrī:

vārtsargi - Roberts Ozols ("Riga"), Rihards Matrevics ("Valmiera"), Pāvels Šteinbors (Belastokas "Jagiellonia", Polija);

aizsargi - Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs (abi - "Riga"), Mārcis Ošs (Jūrmalas "Spartaks"), Kaspars Dubra ("Oleksandrija", Ukraina), Igors Tarasovs (Ahnas "Ethnikos", Kipra), Elvis Stuglis, Roberts Savaļnieks, Vladislavs Sorokins (visi - RFS), Raivis Andris Jurkovskis ("Dundalk", Īrija);

pussargi - Artūrs Zjuzins, Renārs Varslavāns (abi - RFS), Kristers Tobers (Gdaņskas "Lechia", Polija), Andrejs Cigaņiks (Dunajska Stredas "DAC 1904", Slovākija), Eduards Emsis (Erevānas "Noah", Armēnija), Alvis Jaunzems ("Valmiera"), Krišs Kārkliņš, Mārtiņš Ķigurs (abi - "Liepāja"), Vladimirs Kamešs, Aleksejs Saveļjevs (abi - "Riga"), Jānis Ikaunieks (Kuopio "Palloseura", Somija);

uzbrucēji - Dāvis Ikaunieks ("Liepāja"), Vladislavs Gutkovskis (Čenstohovas "Rakow", Polija), Roberts Uldriķis (Leivārdenas "Cambuur", Nīderlande), Raimonds Krollis ("Valmiera").