foto: Paula Čurkste/LETA
"Riga" iekļūst "Ghetto Basket Riga" 3x3 basketbola turnīra finālā
3x3 basketbola turnīra "Ghetto Basket Rīga Challenger" ceturdaļfināla spēle starp Latvijas komandu "Rīga" un Serbijas komandu "Ub" Daugavas sporta namā.
Basketbols
2021. gada 25. augusts, 20:23

"Riga" iekļūst "Ghetto Basket Riga" 3x3 basketbola turnīra finālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas komanda "Riga" trešdien Rīgā iekļuva Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres "Challenger" turnīra "Ghetto Basket Riga" finālā.

"Riga" šajā turnīrā pārstāv olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvieto komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks.

Divu turnīra pirmo numuru cīņā galvenā favorīte "Riga" pusfinālā ar 21:15 pārspēja 

Lietuvas "Šakiai" (2.).

Tālmetienu realizējot Šarūnam Vingelim, vadību ieguva viesi - 2:0. Miezis atbildēja ar tālu divpunktu metienu - 3:2. Uz Marijus Užupja tālmetienu ar savējo atbildēja Lasmanis - 5:4. Strēlnieks no distances panāca 8:5, bet brīdi vēlāk - 12:7.

14:7 panāca Latvijas komanda pēc teicamas saspēles, bet uz Užupja tālmetienu atbildēja Miezis - 16:9.

Darjus Tarvids ar tālmetienu panāca 14:17, bet vēl pēc viena uzbrukuma lietuvieši nonāca viena groza attālumā - 15:17.

Mieža tālmetiens deva 20:15, bet vēl viens metiens minūti un 19 sekundes pirms mača beigām deva finālu ar 21:15.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 11 punktiem bija Miezis. Pieci punkti Lasmanim, četri punkti un četras atlēkušās bumbas Strēlniekam, bet Čavars vienam punktam pievienoja piecas atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar pieciem punktiem bija Užupis.

Finālspēle pret Beļģijas "Antwerp" (6.), kas pusfinālā ar 14:12 pieveica Nīderlandes "Amsterdam" (4.), notiks plkst.20.45. Pirms tās norisinās "slam dunk" konkursa fināls.

Jau ziņots, ka "Riga" ceturtdaļfinālā pagarinājumā ar 20:18 pārspēja Serbijas vienību "Ub", kas Rīgā izsēta ar trešo numuru.

"Riga" otrdien grupā ar 21:20 pieveica "Raudondvaris" no Lietuvas, ar 18:19 zaudēja Krievijas Basketbola federācijas (RFB) vienībai "Runa", grupā ieņēma otro vietu un kvalificējās izslēgšanas turnīra spēlēm.

Līstot lietum, trešdienas spēles tiek aizvadītas "Daugavas" sporta namā.

Grīziņkalnā "Challenger" raudzes turnīrā 16 komandas otrdien uzsāka cīņu par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadala 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

Pamatturnīrā piedalījās arī Latvijas komanda "Grīziņkalns" (Andris Epners, Rendijs Feikners, Ivars Rihards Žvīgurs un Edgars Lācis), un Latvijas otrā izlase jeb "Jelgava" vienība, kuras sastāvā bija Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns un Mārtiņš Šteinbergs.

Pamatturnīra D grupā "Grīziņkalns", kas turnīrā piedalījās ar 16.numuru, cieta divus zaudējumus, izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

Tikmēr kvalifikāciju neizdevās pārvarēt "Jelgavas" vienībai.

Sastāvs turnīrā ir gana spēcīgs, jo FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitniekā ir "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Beļģijas izlases bāzes komandas "Antwerp" sastāvā spēlē trīs Tokijas spēļu dalībnieki - Tibo Fervorts, Niks Seliss un Rafaels Bogārtss, bronzas medaļu Serbijas izlases sastāvā ieguva Dejans Majstorovičs ("Ub"), bet Tokijā bija arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts ("Amsterdam Talent&Pro").