foto: Mikus Kļaviņš/Izdevniecība "Rīgas Viļņi"
Otrdien un trešdien Latvijā notiks gada nozīmīgākās sacensības 3x3 basketbolā; piedalīsies vairāki olimpieši
Nauris Miezis aizsardzībā pret Dejanu Majstoroviču Tokijas olimpisko spēļu laikā.
Basketbols
2021. gada 23. augusts, 14:59

Otrdien un trešdien Latvijā notiks gada nozīmīgākās sacensības 3x3 basketbolā; piedalīsies vairāki olimpieši

Jauns.lv / LETA

Lietus gadījumā 3x3 basketbola Rīgas "Challenger" turnīra spēles notiks "Daugavas sporta namā" (DSN), informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Otrdien un trešdien Grīziņkalnā risināsies FIBA "Challenger" sērijas turnīrs 3x3 basketbolā "Ghetto Basket Riga 2021". Komandas "Rīga" sastāvā startēs olimpiskie čempioni Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, kā arī Artūrs Strēlnieks, kurš aizvieto savainoto Edgaru Krūmiņu.

Divas labākās komandas saņems ceļazīmi uz oktobra beigās Abū Dabī paredzēto "Masters" turnīru, četras pusfinālistes sadalīs 25 000 ASV dolāru balvu fondu. Spēles tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Latvija 3x3 basketbolā izcīna vēsturisku zelta medaļu: emocijas pēc spēles un apbalvošana

Tokijas olimpiskajās spēlēs parādījās jauns basketbola paveids – 3x3 basketbols, kurā ar milzu panākumiem piedalījās arī Latvijas vīriešu valstsvienība (Nauris ...

gallery icon
25

Turnīrā piedalīsies arī Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Serbijas izlases sastāvā Dejans Majstorovičs ("Ub"), ceturtās vietas ieguvēji Beļģijas izlases sastāvā Rafaels Bogerts, Niks Seliss un Tibo Vērvorts (visi - "Antwerp"), kā arī Nīderlandes izlases olimpieši Dimeo van der Horsts ("Amsterdam") un Džesijs Vorns ("Utrecht").

Savukārt "Šakiai Gulbele" sastāvā spēlēs trīs Lietuvas izlases dalībnieki (Aurēlijs Pukelis, Daruss Tarvids un Šarūns Vingelis), kurus Latvijas izlase uzvarēja olimpiskā kvalifikācijas turnīra ceturtdaļfinālā, bet "Princeton" sastāvā laukumā izies 2019.gada Pasaules kausa ieguvēji ASV izlases sastāvā Deimons Hafmens un Karīms Medokss.

Lidostā fani sagaida olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā

gallery icon
104

Otrdien turnīrs sāksies ar kvalifikācijas spēlēm, kurās piedalīsies arī Latvijas komanda "Jelgava" (Armands Ginters, Roberts Pāže, Armands Seņkāns, Mārtiņš Šteinbergs). Kvalifikācijas B grupā "Jelgava" plkst.14.55 spēlēs ar "Bojnice" (Slovākija), bet plkst.16.35 - ar "Runa" (Krievija). Kvalifikācijas A grupā spēlēs "Lyon" (Francija), "Bern" (Šveice) un Dusseldorf" (Vācija). Katras grupas labākā komanda kvalificēsies pamatturnīram.

"Rīga" pamatturnīrā izlikta ar pirmo numuru. A grupas pirmajā spēlē plkst.17 rīdzinieki spēlēs ar "Raudondvaris" (Lietuva), bet plkst.18.40 - ar kvalifikācijas B grupas uzvarētājiem.

Pamatturnīra B grupā spēlēs "Šakiai" (Lietuva), "Utrecht" (Nīderlande) un kvalifikācijas A grupas uzvarētāji, bet C grupā cīnīsies "Ub" (Serbija), "Reval" (Igaunija) un "Antwerp" (Beļģija).

Olimpiskos čempionus 3x3 basketbolā sagaida radi un draugi VIP zonā

gallery icon
118

Pamatturnīra D grupā spēlēs "Amsterdam" (Nīderlande), "Princeton" (ASV) un "Grīziņkalns" (Andris Epners, Rendijs Feikners, Edgars Lācis un Ivars Rihards Žvīgurs). "Grīziņkalnam" plkst.18.15 būs spēle ar "Amsterdam" un plkst.21.35 - ar "Princeton".

Trešdien pa divām labākajām katras grupas komandām spēlēs ceturtdaļfinālā, pirmajam mačam sākoties plkst.16.45. Pusfināli sāksies plkst.19.25, bet finālspēle būs plkst.20.45. Starp izslēgšanas turnīra kārtām norisināsies arī "slam dunk" konkurss.

Olimpiskos varoņus 3x3 basketbolā sagaida ar sarkano paklāju

gallery icon
58