foto: Zumapress/Scanpix
Ostapenko izdevies iekļūt "US Open" izsēto tenisistu vidū
Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko.
Citi sporta veidi
2021. gada 23. augusts, 13:05

Ostapenko izdevies iekļūt "US Open" izsēto tenisistu vidū

Jauns.lv / LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) jaunākajā rangā ieņem 29. vietu, tādējādi ASV atklātajā čempionātā būs starp izsēstajām tenisistēm.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu, Ostapenko atguvusi vienu pozīciju. Aizvadītajā nedēļā viņa aizkļuva līdz Sinsinati "WTA 1000" turnīra trešajai kārtai.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova par vienu vietu atkāpusies uz 63. pozīciju. Sinsinati viņa guva traumu kvalifikācijas pirmās kārtas mačā.

Diāna Marcinkēviča par četrām pozīcijām pakāpusies uz 310. vietu, Danielai Vismanei ir divu vietu kritums (359.), bet Kamilla Bartone savu pozīciju nemaina (395.). Darja Semeņistaja pacēlusies par 70 vietām (734.), savu vietu saglabā Sabīne Rutlauka (894.), divu pozīciju kāpums ir Margaritai Ignatjevai (978.), savu vietu nemaina Patrīcija Špaka (1051.), bet divas vietas ieguvusi Elza Tomase (1156.). Kādreizējā Latvijas pirmā rakete Līga Dekmeijere noslīdējusi par četrām vietām zemāk (1364.), bet vienas pozīcijas kritums ir šomēnes pasaules rangā debitējušajai Annai Ozerovai (1400.).

Vadošajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas un viena no tām - augšgalā. Līdere aizvien ir Austrālijas pārstāve Ešlija Bārtija, kurai seko vienu pozīciju ieguvusī baltkrieviete Arina Sabaļenka, apsteidzot japānieti Naomi Osaku. Ceturtā ir čehiete Karolīna Plīškova, tālāk seko amerikāniete Sofija Kenina, sesto vietu ieņem ukrainiete Eļina Svitolļina, septītā ir kanādiete Bjanka Andresku, bet aiz viņas ir poliete Iga Švjonteka. Uz devīto pozīciju pakāpusies čehiete Barbora Krejčīkova, bet desmitnieku noslēdz vienu vietu zaudējusī spāniete Garvinje Mugurusa.

Aizvadītajā nedēļā WTA tūrē notika "WTA 1000" sērijas turnīrs Sinsinati, kur nepārspēta bija Bārtija.

Dubultspēļu rangā Ostapenko aizvien ir 23. pozīcijā, bet Sevastova atkāpusies par vienu vietu (202.). Marcinkēviča atguvusi trīs pozīcijas (303.), bet vienas pozīcijas kāpums ir bijis Vismanei (428.). Par divām pozīcijām uz leju rangā noslīdējusi Bartone (715.), kamēr vienu ieguvusi Semeņistaja (791.). Savu vietu nemaina Ignatjeva (915.), trīs vietas ieguvusi Špaka (959.), vienu Dekmeijere (1059.), bet četras zaudējusi Rutlauka (1607).

Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā atkāpies uz 195. vietu.

Pagājušajā nedēļā Gulbis spēlēja "Lotto Elite Pro Tennis Challenge" turnīrā, kurā tenisisti necīnījās par ranga punktiem. Latvijas sportists jaunākajā pasaules rangā atkāpies par divām vietām, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus atguvis divas vietas (476.), Roberts Štrombahs pakāpies par trim (667.), bet desmit pozīcijas ieguvis Kārlis Ozoliņš (941.). Kāpumi arī pārējiem Latvijas tenisistiem - Artūrs Lazdiņam par 17, Jānim Podžum par 54 un Mārtiņam Rocēnam par 17 (visiem dalīta 1633.).

Vadošo tenisistu desmitniekā notikusi tikai viena izmaiņa. Cīņā par ceturto vietu vācietis Aleksandrs Zverevs apsteidzis spāni Rafaelu Nadalu. Ranga līderis aizvien ir serbs Novāks Džokovičs, kuram seko krievs Daņiils Medvedevs, bet trešo vietu ieņem grieķis Stefans Cicips. Sestais ir austrietis Dominiks Tīms, septīto vietu ieņem krievs Andrejs Rubļovs, astotais ir itālis Mateo Beretīni, tālāk seko šveicietis Rodžers Federers, bet desmitnieku noslēdz Kanādas pārstāvis Deniss Šapovalovs.

Aizvadītajā nedēļā notika "Masters 1000" sērijas turnīrs Sinsinati, kur uzvaras laurus plūca Zverevs.

Dubultspēļu rangā visiem tenisistiem ir kāpumi. M.Podžus pacēlies pa četrām vietām (477.), Štrombahs par septiņām (575.), Gulbis par trīs (823.), J.Podžus par septiņām (986.), Lazdiņš par desmit (1421.), Daniel Linkuns-Morozovs par 13 (1573.), Ozoliņš par 15 (1896.) un Rocēns par 17 (2110.).