Citi sporta veidi
2021. gada 17. augusts, 14:11

VIDEO: Rīgā sācies pasaules čempionāts vindsērfingā

Jauns.lv

No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisināsies pasaules čempionāts vindsērfingā "Raceboard" klasē, portālu Jauns.lv informēja rīkotāji.

Čempionāta atklāšanas parāde notika burāšanas kluba "360°" teritorijā, kur dalībai reģistrējās 64 sportisti no 13 valstīm - Vācijas, Francijas, Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Spānijas, Portugāles, Krievijas, Lielbritānijas, Horvātijas un Lietuvas.

Rīgā sācies pasaules čempionāts vindsērfingā

No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisināsies pasaules čempionāts vindsērfingā "Raceboard" klasē.

gallery icon

Sanākušos sportistus, viesus un līdzjutējus uzrunāja Rīgas pilsētas mērs Māriņš Staķis, Starptautiskās vindsērfinga asociācijas ģenerālsekretārs Pjotrs Oleksiaks, Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Leonīds Loginovs un burāšanas kluba "360°" prezidents Māris Birzulis.

“Ķīšezers ir viena no aktīvākajām burāšanas sporta bāzēm Latvijā, kur aug ne tikai jaunās paaudzes burātāji, bet savu rūdījumu guvuši labi zināmie vindsērfinga meistari olimpieši Vita Matīse, Ansis Dāle un Ilona Grīnberga, mūsu izcilākie vecmeistari Gunārs Rozenbergs un Juris Egle, kā arī daudzi, kam burāšana ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids.

 Rīga ir sportiskām tradīcījām bagāta pilsēta, kas uzņem daudzu sporta veidu pasaules čempionātus un daudzi sportisti un līdzjutēji atklāj Rīgu kā pērli ar tās unikālo arhitektūru, enerģiskajiem iedzīvotājiem un daudzveidīgajiem sporta veidiem,” sanākušos uzrunāja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Pasaules čempionāts vindsērfingā Latvijā tiek rīkots jau trešo reizi - iepriekš 2012. gadā Liepājā tika organizēts pasaules čempionāts "Formula Windsurfing" klasē, savukārt 2016. gadā Rīgā, Ķīšezerā notika pasaules čempionāts "Raceboard" klasē.

Čempionāta organizators Māris Birzulis izceļ, ka Latvijai padodas vindsērfinga sacensību organizēšana: “Latvijas vindsērfinga meistari ir sevi pierādījuši ne tikai kā prasmīgi burātāji, bet arī kā uzticami organizatori. Tieši tāpēc starptautiskā vindsēfinga sabiedrība lēma uzticēt organizēt šī gada pasaules čempionātu Latvijai. Iepriekš esam sevi pārādījuši un pierādījuši kā partneri, kas spēj nevainojami noorganizēt augstākā līmeņa sacensības.”

Vindsērfings ir olimpiskais sporta veids. Olimpiskajās spēlēs līdz šim vindsērfingā ir piedalījušies trīs Latvijas burātāji - Ilona Dzelme, Vita Matīse un Ansis Dāle.