foto: BNS/Scanpix
Lietuvietis Jokubaitis pamet NBA Vasaras līgu un atgriežas Eiropā
Roks Jokubaitis
Basketbols
2021. gada 15. augusts, 14:03

Lietuvietis Jokubaitis pamet NBA Vasaras līgu un atgriežas Eiropā

Jauns.lv / LETA

Ņujorkas "Knicks" komandas dalībnieks Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā lietuvietis Roks Jokubaitis pēc trešās spēles nolēmis atgriezties savā Spānijas klubā, sestdien vēsta ASV laikraksts "New York Post".

Tiek uzsvērts, ka lietuviešu aizsargs pierādīja, ka nākotnē var spēlēt pasaules spēcīgākajā līgā.

Jokubaitis saskaņā ar plānu pamet "Knicks", lai dotos atpakaļ uz Spāniju un turpinātu gatavoties sezonai "Barcelona" komandā. Plānots bija, ka Jokubaitis aizvadīs trīs spēles, un pēc trim spēlēm viņš arī dodas uz Spāniju.

Trijās aizvadītajās spēlēs Vasaras līgā Jokubaitim laukumā bija ierobežots spēles laiks, taču laba efektivitāte. Tiek uzsvērts, ka viņš ir ātrs, labi met no trīspunktu līnijas un ir kustīgs aizsardzībā.

29 minūšu laikā 20 gadus vecais basketbolists no spēles meta ar 70 procentu precizitāti (7/10). Viņš realizēja trīs no pieciem trīspunktu metieniem un vidēji mačā guva 6,3 punktus. Pirmajā spēlē pret Toronto "Raptors" viņš nespēlēja.

Iepriekšējos trīs gadus Jokubaitis pavadīja Kauņas "Žalgiris" sistēmā.

Piektdien lietuvietis aizvadīja savu labāko spēli Vasaras līgā, zaudējumā ar 87:93 mačā ar Detroitas "Pistons" sakrājot labāko +/- rādītāju "Knicks" rindās (+8).

12 minūšu laikā Jokubaitis guva astoņus punktus, no spēles realizējot trīs no pieciem metieniem un divreiz pārķerot bumbu, kā arī reizi rezultatīvi piespēlējot.

Jau no pirmajām dienām Ņujorkas vienībā lietuvietis ir pārsteidzis ar savu basketbola intelektu.

"Viņš ir ļoti labs basketbolists," sacīja "Knicks" vasaras līgas treneris Dice Jošimoto. "Viņš spēj apstrādāt bumbu, var atspēlēt bez tās. Spēlē uzcītīgi."

Kauņas "Žalgiris" audzēknis saspēles vadītājs Jokubaitis, kurš vasarā noslēdza četru gadu līgumu ar Spānijas klubu "Barcelona", 2021.gada NBA jauno spēlētāju draftā tika izraudzīts otrajā kārtā ar 34.numuru.