Hokejs
2021. gada 12. augusts, 06:59

Sergejs Zubovs atceras nūju laušanu un vēsturisko zaudējumu karjeras pēdējā spēlē Rīgā

Māris Siliņš

Jauns.lv

“Tā bija ļoti krāšņa atmosfēra,” leģendārais hokejists Sergejs Zubovs, tagad “Dinamo” galvenais treneris, atceras savu pēdējo profesionālā spēlētāja vakaru Rīgā, kas noslēdzās ar viņa pārstāvētās Sanktpēterburgas “SKA” komandas sakāvi.

Rīgas “Dinamo” jaunāko laiku skaļākā uzvara bija 2010. gadā Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā, kur rīdziniekiem četrās spēlēs ar 3-1 izdevās apspēlēt tolaik finansiāli krietni pārāko un zvaigžņoto Sanktpēterburgas SKA. Tā sērija izraisīja milzīgu ažiotāžu, biļetes tika izpirktas dažu stundu laikā, un fani tribīnēs cēla augšup “Arēna Rīga” jumtu.

Tā bija sezona, kurā pēc ilgas un ļoti veiksmīgas karjeras NHL laukumos SKA sastāvā spēlēja divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Sergejs Zubovs. Kā izrādījās vēlāk, turpmāko savainojumu dēļ 2010. gada martā Zubovs savu pēdējo karjeras spēli aizvadīja tieši Rīgā.

“Mēs ceram un pacentīsimies šajā sezonā atgriezt šo atmosfēru Rīgas tribīnēs. Dod Dievs, lai viss izdotos un nebūtu problēmas ar Covid, kas mums šobrīd ir vienīgais ienaidnieks. Arī toreiz bija olimpiskā sezona, viņi lidoja, viņi bija kā ar spārniem. Mūs vienkārši saplēsa gabalos. To varēja redzēt acīs, ir grūti pretoties tik motivētai komandai. Tur bija viss - entuziasms, meistarības izpausmes,” Zubovs sarunā ar Jauns.lv atcerējās toreizējos notikumus un cer, ka jaunajā sezonā viņam kopā ar “Dinamo” izdosies atgriezt tribīnēs līdzjutējus un toreizējo atbalstu. 

Rīgas “Dinamo” gatavojas 14. KHL sezonai, kura sāks 2. septembrī izbraukumā pret Jaroslavļas “Lokomotiv”. Par komandas galveno treneri kļuvis viens no visu laiku leģendārākajiem Krievijas hokeja aizsrgiem, NHL slavas zālē uzņemtais Sergejs Zubovs. Rīgas “Dinamo” pēc Sanktpēterburgas SKA un HK “Soči” viņam būs trešā KHL komanda kā galvenajam trenerim.

Toreiz, pirms nedaudz vairāk nekā vienpadsmit gadiem, Zubovs vēl nenojauta, ka drīz kļūs par hokeja treneri: “Tas sanāca nejauši. Nākamo gadu nosēdēju gaidīšanas režīmā attiecībā uz to, kas būs ar manu veselību.  Mēģināju kaut ko salabot, bet diemžēl nekas labs no tā nesanāca. Tas bija brīdis, kad SKA kluba vadība vērsās pie manis ar vēlmi par turpmāku sadarbības piedāvājumu. Tobrīd padomāju un nolēmu, ka tas tad droši vien arī būs manas hokeja dzīves turpinājums.”

Pilna ekskluzīvā video intervija ar Rīgas "Dinamo" galveno treneri Sergeju Zubovu būs skatāma portālā Jauns.lv jau šīs nedēļas beigās.