Hokejs
2021. gada 9. augusts, 15:31

Zviedrijas hokeja izlases vārtsargs smadzeņu satricinājuma dēļ spiests beigt karjeru

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Otavas "Senators" vārtsargs Andress Nilsons paziņojis par hokejista karjeras beigšanu.

NHL informē, ka 31 gadu vecais zviedrs par karjeras beigšanu pēc septiņām NHL aizvadītām sezonām izlēmis saistībā ar  pēcsatricinājuma sindroma radītajam veselības problēmām.

Laukumā vārtsargs nav devies kopš 2019.gada 16.decembra.

"Simptomi pēc smadzeņu satricinājuma un kakla problēmas liedz man turpināt darbu kā profesionālam vārtsargam," Nilsons informēja savus sekotājus vietnē "Instagram".

"Protams, ka es nevēlējos šādi beigt savu karjeru, tomēr man bija iespēja piepildīt bērnības sapni un spēlēt NHL un pārstāvēt savu dzimteni Zviedriju pasaules līmenī. Vēlos pateikties ikvienam, kas man palīdzējis šajā ceļā un atbalstīja mani karjeras kāpumos un kritumos," viņš turpināja.

2009.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 62.numuru Nilsonu izvēlējās Ņujorkas "Islanders". Pēc tam viņš spēlēja Edmontonas "Oilers", Sentluisas "Blues", Bufalo "Sabres" un Vankūveras "Canucks", bet 2019.gadā maiņas darījumā nonāca "Senators" komandā. 2014.gadā viņš noslēdza līgumu ar Kontinetālās hokeja līgas klubu Kazaņas "Ak Bars", tomēr atgriezās NHL.

Pērn decembrī maiņas līgumā "Senators" uz Tampabejas "Lightning" aizmainīja Nilsonu un uzbrucēju Marianu Gaboriku, pretī saņemot uzbrucēju Sedriku Paketu, aizsargu Breidonu Kobērnu un otrās kārtas izvēles iespēju 2022.gada NHL draftā, tomēr "Lightning" rindās Nilsons laukumā tā arī nedevās.

NHL viņš aizvadījis 161 spēli, no kurām 144 laukumā izgāja jau spēles sākumā, bet Stenlija kausa izcīņā nekad nav spēlējis, vidēji spēlē viņš atvairījis 90,7% ripu.

2018.gada pasaules hokeja čempionātā Nilsons palīdzēja kaldināt Zviedrijas triumfu, turnīrā sasniedzot labāko atvairīto ripu rādītāju 95,4%.

"Sabres" rindās 2016./2017.gada sezonā viņš kļuva par pirmo vārtsargu NHL vēsturē, kura ķiveri rotā varavīksnes krāsu karogs seksuālo minoritāšu atbalstam