Latvijas volejbolisti arī otrajā pārbaudes spēlē uzvar Somijas izlasi
foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlases pārbaudes spēle pret Somijas valstsvienību Daugavas sporta namā.
Citi sporta veidi

Latvijas volejbolisti arī otrajā pārbaudes spēlē uzvar Somijas izlasi

LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien svinēja uzvaru arī otrajā pārbaudes spēlē ar Somijas valstsvienību, informē Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolisti arī otrajā pārbaudes spēlē u...

Latvijas izlase "Daugavas" sporta namā otrajā pārbaudes spēlē ar 3-1 (25:22, 27:25, 18:25, 25:22) pārspēja Somijas valstsvienību.

Tā šovasar bija pēdējā pārbaudes cīņa savu skatītāju klātbūtnē.

Starta sastāvā sestdienas mačā bija Kristaps Šmits, Hermans Egleskalns, Deniss Petrovs, Edvarts Buivids, Gustavs Freimanis, Renārs Jansons un "libero" Ingars Ivanovs. Pieteikumā tika iekļauti visi 16 spēlētāji, kuri patlaban ir mūsu izlases galvenā trenera Avo Kēla rīcībā. Arī sestdien daudz tika spēlēts ar labākajiem spēkiem, taču rezervisti iesaistījās cīņā vairāk nekā dienu iepriekš.

Pirmajā setā Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 11:8, pretinieki tika tuvāk (17:16), bet tad Egleskalns ar bloku panāca 19:16. Somi ar bloku panāca 19:18 un nopelnīja arī nākamo punktu. Tad somu spēlētājs servēja pāri laukumam (22:21), bet Buivida serve noveda pie 23:21. Pēdējā izspēlē pretinieka raidītā bumba izlidoja dažus centimetrus ārpus laukuma - 25:22.

Otrajā setā Latvijas volejbolisti panāca 9:6, taču drīz vien pretinieki rezultātu izlīdzināja (13:13). Somu spēlētājam netrāpot laukumā, tika panākts 15:13, bet, Latvijas volejbolistiem nostrādājot blokā un Freimanim gūstot punktu uzbrukumā, tika panākts 17:14. Viesi guva trīs punktus pēc kārtas (19:19), viņiem bija iespēja pārņemt vadību, taču to neļāva Jansons ar bloku (21:20). Buivids panāca 22:20, taču pēc pretinieku bloka rezultāts atkal bija neizšķirts - 23:23. Egleskalna sitiens deva 24:23, Buivids noformēja 25:24, somu spēlētājs ieservēja tīklā (26:25), bet Šmits pielika pēdējo punktu setā - 27:25.

Trešajā setā Latvijas spēlētāji nonāca iedzinējos (5:7 un 9:12), bet trīskāršais bloks deva 11:12. Pretinieks izsita autā (14:14), tomēr nākamos piecus punktus guva tikai ziemeļnieki (14:19). Turpinājumā tikt tuvāk neizdevās, tādējādi nācās piekāpties ar 18:25. Šajā setā somi uzņemšanā, uzbrukumā un blokā darbojās sekmīgāk nekā Latvijas izlases spēlētāji.

Ceturtajā setā pēc soma netveramas serves latvieši nokļuva iedzinējos ar 2:5. Egleskalns grūtā situācijā trāpīja laukumā (4:5), pēcāk panākot arī 8:8, bet Atvara Ozoliņa netverama serve deva vadību - 9:8. Turpinājumā pretinieki atguva vadību un sekmīgi nospēlēja blokā, palielinot pārsvaru līdz (15:12). Latvija atbildēja ar diviem punktiem (14:15), un, somiem kļūdoties uzbrukumā, tika panākts neizšķirts (17:17).

Ilgu izspēli ar precīzu uzbrukumu noslēdza Šmits - 18:17, uz ko pretinieki atbildēja ar netveramu servi, izvirzoties vadībā (20:19). Šmita spēcīgā serve noveda pie grūta pretinieku sitiena un kļūdas uzbrukumā (22:21). Vēl vienu punktu somi uzdāvināja, izservējot autā, - 23:22, bet pēc Ozoliņa sitiena bumba skāra pretinieka bloku un aizlidoja autā (24:22). Spēle noslēdzās ar pretinieku uzbrukuma sitienu tīklā - 25:22.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais bija Šmits ar 19 punktiem, 16 punktus guva Egleskalns, bet Jansons un Buivids pievienoja attiecīgi deviņus un astoņus punktus.

Somijas vienības sastāvā Niklass Sepenens sakrāja 11 punktus.

Šajā spēlē Latvijas valstsvienības uzbrukumu precizitāte (51%) bija augstāka nekā viesiem (47%).

"Komandas snieguma ziņā vakar gāja labāk, šodien varbūt bija vairāk stresa, nevarējām saņemties un parādīt savu spēli. Serves uzņemšanā turējāmies ap 50 procentiem, bet aizsardzībā vēl daudz jāprogresē," pēc panākuma atklāja mača rezultatīvākais spēlētājs Kristaps Šmits. "Lielākais uzdevums bija uzvarēt, cīnīties par katru bumbu līdz galam. Vairāki spēlētāji bija jānobloķē un jāpaņem tā, lai gūtu lielāku uzvaru."

Jau ziņots, ka piektdien mačs "Daugavas" sporta namā beidzās ar rezultātu 3:0 (25:22, 25:17, 25:19) Latvijas izlases labā.

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) vīriešu izlašu rangā Somija, kas arī gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, atrodas 13.vietā, Latvija ieņem 23.pozīciju.

Latvijas izlase svētdien ar somiem aizvadīs vēl vienu neoficiālu slēgto spēli. Savukārt gatavošanās turpinājumā ieplānoti pieci pārbaudes mači izbraukumā - 13., 14. un 15.augustā - pret čehiem, bet 22. un 23.augustā - pret grieķiem.

Uz pārbaudes mačiem Čehijā dosies 16 volejbolisti, bet Grieķijā jau spēlēs tie 14 spēlētāji, kuri pēcāk brauks uz Eiropas čempionāta finālturnīru.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks 1.-19.septembrī Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm.

Latvija nokļuvusi D grupā - Tallinā sacentīsies arī Igaunija, olimpiskā čempione Francija, Vācija, Slovākija un Horvātija. Latvija mačā ar mājiniekiem igauņiem atklās grupas spēles 1.septembrī. 4.septembrī Latvijas volejbolisti spēlēs ar Horvātiju, 6.septembrī - ar Slovākiju, 7.septembrī - ar Vāciju un 8.septembrī - ar Franciju.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta finālturnīrā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons (Nikosijas "Apoel", Kipra);

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Jānis Medenis, Kristaps Šmits (abi - Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši");

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").