Zināmi XII "Krastu mača" dalībnieki. FOTO
Basketbols
2021. gada 4. augusts, 18:38

Zināmi XII "Krastu mača" dalībnieki. FOTO

Jauns.lv

Šodien izlozē starp pieteiktajām komandām tika noskaidroti XII "Krastu mača" dalībnieki un izziņoti mākslinieki, kas uzstāsies paralēli cīņām laukumā un to starplaikos, kā arī prezentēts šī gada spēļu krekls.

"Krastu mača" dalībnieku izloze

Šodien izlozē starp pieteiktajām komandām tika noskaidroti XII "Krastu mača" dalībnieki un izziņoti mākslinieki, kas uzstāsies paralēli cīņām laukumā un ...

gallery icon
44

"Krastu mačs" šogad notiek "Rīgas vasaras 2021" ietvaros un atzīmējot Rīgas ostas 821. gadadienu. Tradicionālā diennakts basketbola spēle jau 12. reizi pulcēs dalībniekus no abiem Daugavas krastiem, lai noskaidrotu labākos. Šogad garākā basketbola spēle pasaulē notiks 21.-22. augustā Daugavas vidū uz AB dambja. Pēc 11 "Krastu mačiem" ar 6 pret 5 vadībā izvirzījies Daugavas Labais krasts.

"Krastu mačs" arī šogad sāksies ar spēli starp "VEF Rīga" un "Ghetto family" komandām un būs Latvijas čempionu šis sezonas pirmā spēle. "Prieks, ka tradīcija turpinās. VEF komandai tas ir lielisks veids, kā iesākt sezonu, savukārt mūsu ārzemju spēlētājiem tas parasti ir liels pārsteigums, un, pateicoties viņiem, par "Krastu maču" uzzina arī citur pasaulē," pirmajai spēlei gatavs ir "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs.

Kopš pirmās dienas kopā ar "Krastu maču" ir Rīgas brīvosta. "12 gadu laikā "Krastu mačs" izkalis savu kvalitātes zīmi līdz pilnībai, pelnīti izkarojot vietu gada jaudīgāko un gaidītāko sporta notikumu vidū. Esot līdzās "Krastu mačam" kopš pirmsākumiem, varu izteikt savu atzinību visai organizatoru komandai par neizsīkstošo enerģiju, izdomu un profesionalitāti, ik gadu pārsteidzot skatītājus ar augstvērtīgu šovu programmu, bet tam visam pāri nezaudējot pašu svarīgāko – cieņu, cilvēcību un patiesu mīlestību pret basketbolu. Lai viss izdodas!" novēlēja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš, kurš no Gata Jahoviča saņēma simbolisku dāvanu - šī gada spēļu kreklu. Krekla konceptu, kā ierasts, veidojis mākslinieks Kristiāns Brekte, savukārt dizaina autors ir Olafs Abzalons. Šī gada tēma - 12, atspoguļota par pamatu ņemot ķīmisko elementu magniju, jo ar šādu kārtas skaitli tas meklējams Mendeļējeva periodiskajā tabulā.

"Iespēja izkustēties un atpūsties sportiskā gaisotnē, iedvesma no mūsu olimpiešu panākumiem un līdzjutēju klātbūtne, kas pagājušajā gadā diemžēl bija liegta - tas viss mums, "Krastu mača" dalībniekiem, organizatoriem un atbalstītājiem, noteikti sniegs papildu enerģijas devu vasaras noslēgumā. Mēs esam ļoti priecīgi un pagodināti turpināt tradīciju, atbalstot "Krastu mača" norisi, turklāt arī šogad sportu apvienosim ar labiem darbiem, pārvēršot katru turnīrā gūto punktu 2 eiro ziedojumā biedrībai "Peldēt droši". Lai drošs un rezultātīvs mačs," vēl Ingus Savickis, BALTA Apdrošināšanas atlīdzību direktors un BALTA komandas ilggadējs kapteinis, norādot, ka apdrošinājs arī šogad rūpēsies par "Krastu mača" dalībnieku nelaimes gadījumu apdrošināšanu uz mača laiku.

"Krastu mača" un "Peldēt droši" sadarbība turpinās jau trešo gadu, biedrības vadītāja Zane Gemze, uzsver tās nozīmību: "Ūdenī joprojām zaudējam pārāk daudz dzīvību, slīkušo statistika ir nemainīgi stabila. Tas nozīmē, ka sabiedrības izpratne par drošu atpūtu pie ūdens ir nepietiekama. Pateicoties "Krastu mačam" varam uzrunāt aktīvāko sabiedrības daļu. Izvēršot informatīvas kampaņas animācijas īsfilmas formā, ceram tikt sadzirdēti visā Latvijā."

Neiztrūkstoši "Krastu mača" dalībnieku un apmeklētāju garastāvokli uzmanīs arī mūziķi un DJ. Galvenais koncerts paredzēts sestdienas vakarā pēc aktieru un mūziķu spēles, kad uz skatuves kāps Ozols. Par atklāšanas šovu rūpēsies Citi zēni, kam sekos Very cool people, Elza Rozentāle, čellists Mareks Radzevičs kopā ar vienu no labākajiem finger-drumming pārstāvjiem pasaulē Rick Feds, kā arī Ghetto faktora uzvarētāja Būū.

Skaļi vārdi nokomplektēti arī DJ brigādē: Kārlis Ķilkuts, DJ Rudd, Artis Dvarionas, Bogdan Taran, DJ Monsta, DJ Dubra, Funky DJ Elegant, DJ All-Viss, DJ Spinga, DJ PM2theAM un DJ Aspirīns.

"Krastu mačā" arī šogad būs slam dunk un trīspunktu metienu konkursi, kur startēs gan vietējie, gan citu valstu dalībnieki. "Krastu maču" atklās "VEF Rīga" un "Ghetto Family" duelis, kam sekos "Rīgas Brīvostas" un "Balta" spēkošanās, bet pirmās dienas vakara nagla būs aktieru un mūziķu cīņa, savukārt, otrajā dienā laukumā dosies arī ratiņbasketbolisti, bet "Krastu mača" beigu rezultāts tiks noteikts politiķu spēlē.

"Krastu mačs" notiks sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS "BALTA", basketbola klubu "VEF Rīga", SIA "Uniso", SIA "TET", SIA "AJ Power", SIA "Clean R" un AS "Aldaris".