foto: imago images/Xinhua/Scanpix
Graudiņa/Kravčenoka iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā
Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. augusts, 15:59

Graudiņa/Kravčenoka iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs iekļuva pusfinālā pludmales volejbola sacensībās.

Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pludmales volejbola pāris Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (21:13, 18:21, 15:11) pieveica Kanādas duetu Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone, kuras turnīrā izsētas ar 10. numuru.

Graudiņa/Kravčenoka iekļūst olimpisko spēļu pusfinālā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs iekļuva pusfinālā pludmales volejbola sacensībās.

gallery icon
9

Pirmajā setā pirmo punktu guva Kanādas duets, bet pēc Kravčenokas uzbrukumiem un netveramas serves latvietes guva piecus punktus pēc kārtas un panāca 7:3 savā labā.

Turpmāk Latvijas duets pārsvarā bija vadībā ar diviem trīs punktiem, kanādietēm daudz kļūdoties.

Graudiņa/Kravčenoka uzvar krievietes, iekļūstot olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svētdien sasniedza Tokijas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

gallery icon
27

Izšķirīgo pārsvaru latvietes ieguva, gūdamas četrus punktus pēc kārtas - 18:12.

Sets beidzās ar 21:13 Latvijas dueta labā, Vilkersonei uzbrūkot autā un fiksējot 11. Kanādas dueta kļūdu setā.

Otro setu ar vadību atkal sāka Kanāda, taču Graudiņa ar bloku pret Benzliju panāca 2:1. Līdz seta vidum cīņa ritēja punkts punktā, pirmoreiz divu punktu pārsvaru iegūstot latvietēm pēc Benzlijas sitiena autā - 11:9.

Graudiņa/Kravčenoka Tokijā pieveic kenijietes

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja otro vietu Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupā.x

gallery icon
42

Tomēr pēc Vilkersones bloka un Graudiņas sitiena autā pirmoreiz spēlē divu punktu pārsvaru panāca kanādietes - 15:13. Brīdi vēlāk pēc Vilkersones, kura nekautrējās uzbrukt ar otro pieskārienu, uzbrukuma jau 17:14 kanādiešu labā.

No zaudējuma setā latvietēm neizdevās izglābties - 18:21.

Graudiņa/Kravčenoka trīs setu cīņā pārspēj spēcīgās brazīlieties

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Tokijas olimpisko spēļu turnīra otrajā spēlē. Ar 16.numuru sacensībās izsētais ...

gallery icon
74

Arī trešajā setā pirmo punktu uzbrukumā guva Benzlija, uz ko latvietes atbildēja ar trim punktiem - 3:1. Cenšoties uzbrukt ar otro pieskārienu, Vilkersone iemānīja bumbu tīklā - 8:4 Latvijas dueta labā. Rezultātam svārstoties divu triju punktu robežās par labu Latvijai, Kravčenoka ar diviem uzbrukumiem pēc kārtas panāca 13:8 .

Mačbumbu Latvijai ar savu desmito kļūdu servēs pasniedza Vilkersone - 14:10, bet spēli uzbrukumā pabeidza Kravčenoka - 15:11.

Graudiņa/Kravčenoka olimpiskajā debijā cīnās ar amerikānietēm

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka pirmdien ar zaudējumu debitēja Tokijas olimpisko spēļu turnīrā.

gallery icon
99

Latvijas spēlētājas grupā ar 1-2 piekāpās ASV duetam Kellijai Kleisai un Sārai Sponsilai (9.), bet ar 2-1 pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju Silvu Ramosu un Rebeku Kavalkanti Barbozu Silvu (4.) un ar 2-0 - Kenijas duetu Gaudensiji Makohu/Breksaidsu Hadambi (21.).

Astotdaļfinālā ar 2-1 (16:21, 21:17, 15:13) tika pārspēts Krievijas olimpiskās komitejas (OKR) pāris Svetlana Holomina/Nadežda Makroguzova, kuras turnīrā bija izsētas ar 8. numuru.

Graudiņa un Kravčenoka aizvadījušas treniņu Tokijā

Latvijas pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka un Tīna Laura Graudiņa Tokijā aizvadījušas treniņu brazīliešu speciālista Gustavo Rošas vadībā.

gallery icon
27

Tikmēr kanādietes grupā ieņēma trešo vietu aiz Ķīnas dueta Faņa Vana/Sjiņji Sjia (15.) un brazīlietēm - Agatas Bednarčukas un Eduardas "Dudas" Lizboas (3.), astotdaļfinālā ar 2-1 (22:24, 21:18, 15:13) apspēlējot Kleisu un Sponsilu.

Divās iepriekšējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējušas Latvijas volejbolistes, abas reizes spēlei ilgstot trīs setus.

Olimpiskās čempiones tiks noskaidrotas 6.augustā.