foto: Brad Penner-USA TODAY Sports/Sip/ Vida Press
Detroitas "Pistons" NBA draftā ar pirmo numuru izraugās Kaningemu
NBA komisārs Ādams Silvers ar drafta pirmo numuru saspēles vadītāju Keidu Kaningemu.
Basketbols
2021. gada 30. jūlijs, 07:20

Detroitas "Pistons" NBA draftā ar pirmo numuru izraugās Kaningemu

Jauns.lv / LETA

Detroitas "Pistons" komanda ceturtdien Bruklinā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar pirmo numuru izraudzījās saspēles vadītāju Keidu Kaningemu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Oklahomas štata universitātes komandas aizsargs Kaningems tika minēts kā reālākais pirmās izvēles kandidāts.

19 gadus vecais basketbolists aizvadītajā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) sezonā vidēji mačā guva 20,1 punktu, izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas un veica 3,5 rezultatīvas piespēles.

"Pistons" regulārajā čempionātā bija līgas otrā vājākā komanda aiz Hjūstonas "Rockets", kas izlozē sev ieguva otro izvēli. Hjūstonas vienībai pievienojies aizsargs Džeilens Grīns, kurš koledžu basketbola karjeras vietā izvēlējās spēlēšanu NBA G jeb attīstības līgā.

Ar trešo numuru sev spēlētāju izraudzījās Klīvlendas "Cavaliers", kas ieguva Dienvidkalifornijas universitātes komandas centru/spēka uzbrucēju Evanu Mobliju. Kā pirmais pārsteigums bija Toronto "Raptors" ceturtā izvēle par labu Floridas štata universitātes komandas spēka uzbrucējam Skotijam Bārnsam, tādējādi ar piekto numuru Orlando "Magic" paspārnē nonāca Gonzaga universitātes vienības aizsargs Džeilens Sagss.

Pēc pieciem amerikāņiem kā sestais tika izraudzīts austrāliešu saspēles vadītājs Džošs Gidijs, uz kuru tiesības ieguva Oklahomasitijas "Thunder". Septītais bija Kongo Demokrātiskās Republikas vieglais uzbrucējs Džonatans Kuminga, kurš nonācis pie Goldensteitas "Warriors", bet pirmais eiropietis bija "Magic" ar astoto numuru izvēlētais vāciešu aizsargs/uzbrucējs Francs Vāgners, kura vecākais brālis Morics arī ir Orlando vienības sastāvā.

Kauņas "Žalgiris" audzēknis, saspēles vadītājs Roks Jokubaitis, kurš šomēnes noslēdza četru gadu līgumu ar Spānijas klubu "Barcelona", tika izraudzīts otrajā kārtā ar 34.numuru, lietuvietim nonākot Ņujorkas "Knicks" komandā.

Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" pirmajā kārtā sev spēlētāju izraudzījās ar 15.numuru. "Wizards" vienībā nonācis Sagsa komandas biedrs, vieglais uzbrucējs Korijs Kisperts. ASV galvaspilsētas komanda cer, ka Kisperts kopā ar Bertānu un Bredliju Bīlu veidos jaudīgu metēju trio.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" maiņas darījumos palika bez šī gada izvēlēm draftām. Pirmās kārtas izvēle aizpērn nonāca "Knicks" rīcībā maiņas darījumā, kurā Porziņģis devās uz "Mavericks" komandu.

Šī gada draftam nebija pieteicies neviens no Latvijas basketbolistiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās