Citi sporta veidi
2021. gada 21. jūlijs, 22:50

Pieredzējušākais Latvijas komandā Tokijā ar septītajām olimpiskajām spēlēm ir svarcelšanas treneris Andruškevičs

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušākais Latvijas komandā olimpiskajās spēlēs Tokijā ar septītajām spēlēm ir svarcelšanas treneris Eduards Andruškevičs, ziņo Latvijas Olimpiskā komiteja.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arī otrs pieredzējušākais delegācijas dalībnieks sportistu un treneru vidū ir svarcelšanas treneris Viktors Ščerbatihs, kuram tās ir sestās olimpiskās spēles, no kurām četrās viņš devies uz svarcelšanas paaugstinājuma.

Uz savām piektajām spēlēm dosies soļošanas treneris Aivars Rumbenieks, bet 18 treneriem Tokijas spēles būs pirmās viņu karjerā.

Latvijas komandu Tokijā pārstāvēs 33 sportisti 14 sporta veidos. Mazāk atlētu ir bijis Atēnās (32) un Riodežaneiro (30).

Olimpisko un paralimpisko spēļu ciemats Tokijā

gallery icon
29

73% komandas atlētu (24 no 33) Tokijā būs pirmās spēles, bet vispieredzējušākais spēļu dalībnieks ar dalību četrās spēlēs ir džudists Jevgeņijs Borodavko. Trešās spēles būs cīkstonei Anastasijai Grigorjevai, šķēpmetējai Madarai Palameikai, pludmales volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam un svarcēlājam Artūram Plēsniekam. Savukārt trim sportistiem šīs būs otrās olimpiskās spēles - šķēpmetējai Līnai Mūzei, soļotājam Arnim Rumbeniekam, riteņbraucējam Tomam Skujiņam un tenisistei Aļonai Ostapenko.

Tenisiste Aļona Ostapenko dodas uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

Ostapenko savu tenisa karjeru mērķtiecīgi attīsta jau no junioru vecuma, piedaloties daudzos starptautiskos turnīros un 2014.gadā Vimbldonas čempionātā uzvarot vienspēlēs ...

gallery icon
53

Pirmo reizi Latvijas komanda tiks pārstāvēta 3x3 basketbolā un karatē, kas pirmoreiz ir spēļu programmā.

Komandas vidējais vecums ir 28,03 gadi, kas ir nedaudz lielāks kā iepriekšējās spēlēs (26,4 gadi Riodežaneiro). Komandas pieredzes bagātākais atlēts ir 36 gadus vecais Pļaviņš, bet visjaunākā ir 18 gadus vecā peldētāja Ieva Maļuka.

Latvijas peldēšanas izlase dodas uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

gallery icon
19

Garākie komandā ir basketbolisti Agnis Čavars un Kārlis Pauls Lasmanis, kā arī pludmales volejbolists Edgars Točs (visiem - 1,96 m). Visīsākā ir BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone (1,63 m). Vissmagākais atlēts ir svarcēlājs Plēsnieks (109 kg), bet visvieglākā - Maļuka (59 kg).

Latvijas komandā būs pārstāvētas ģimenes - Madara Palameika ar tēvu un treneri Gintu Palameiku, Arnis Rumbenieks ar tēvu un treneri Aivaru Rumbenieku, vesera metēja Laura Igaune ar vīru un treneri Nolanu Hilu, tenisiste Aļona Ostapenko ar mammu un treneri Jeļenu Jakovļevu un tenisiste Anastasija Sevastova ar dzīvesdraugu Ronaldu Šmitu.

Visvairāk olimpiešu ir no Rīgas (11), kam seko Ventspils (4), bet pa diviem atlētiem nāk no Talsiem, Daugavpils, Jelgavas un Cēsīm. Ar vienu sportistu ir pārstāvēta Kuldīga, Sigulda, Aizkraukle, Smiltene, Limbaži, Madona, Jūrmala un Ķekava.

Tokijā kā pirmie Latvijas komandas pārstāvji uz starta sestdien dosies šosejas riteņbraucēji (Toms Skujiņš un Krists Neilands) un 3x3 basketbola komanda (Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis), kuriem jāaizvada divas spēles- pret Poliju un Beļģiju.

Olimpisko komandu apkalpos trīs sporta ārsti un četri fizioterapeiti.

Latvijas olimpiskās komandas sastāvs Tokijas olimpiskajās spēlēs: Laura Igaune, Gatis Čakšs, Līna Mūze, Ruslans Smolonskis, Arnis Rumbenieks, Madara Palameika, Anete Kociņa, Līga Velvere (visi - vieglatlētika), Tīna Laura Graudiņa, Anastasija Kravčenoka, Mārtiņš Pļaviņš, Edgars Točs (visi - pludmales volejbols), Vineta Pētersone, Helvijs Babris, Toms Skujiņš, Krists Neilands (visi - riteņbraukšana), Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš (visi - 3x3 basketbols), Jevgeņijs Borodavko (džudo), Pāvels Švecovs (modernā pieccīņa), Roberts Akmens (smaiļošana), Agate Rašmane (šaušana), Kristaps Neretnieks (jātnieku sports), Anastasija Grigorjeva (cīņa), Kalvis Kalniņš (karatē), Artūrs Plēsnieks, Ritvars Suharevs (abi - svarcelšana), Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs (abi - peldēšana), Anastasija Sevastova, Aļona Ostapenko (abas - teniss).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās