foto: LETA
"Viņš izglāba mani, sievu un bērnu" - Merzļikins emocionālā uzrunā pastāsta par bojāgājušā Kivlenieka varonīgo rīcību
Hokejs
2021. gada 15. jūlijs, 18:48

"Viņš izglāba mani, sievu un bērnu" - Merzļikins emocionālā uzrunā pastāsta par bojāgājušā Kivlenieka varonīgo rīcību

Jauns.lv

Soctīklā "Twitter" publicēts video ar latviešu hokejista Elvja Merzļikina emocionālu uzrunu traģiski bojāgājušā hokejista Matīsa Kivlenieka piemiņas pasākumā. Elvis knapi spēja valdīt asaras...

"Es domāju, ka viņš padarīja mani stiprāku. Kā cilvēks es varu gūt pieredzi savā dzīvē. Mazs bērniņš drīzumā...

Viņš izglāba ne vien daudzas citas dzīvības, bet kas notika... Es stāvēju sešus līdz deviņus metrus aiz viņa. Es apskāvu savu sievu.

Viņš izglāba manu dēlu. Viņš izglāba manu sievu. Un viņš izglāba mani. Mana dēla otrais vārds būs Matīss.

Ja tas nebūtu es, mana sieva vai dēls, tie būtu piecdesmit citi cilvēki. Viņš nomira kā varonis. Un to nesaku es. To teica ārsti. Ja viņš vienkārši sēdētu, nekas nenotiktu.

Viņš bija varonis. Un esmu drošs, ka viņš to darīja ar smaidu," sacīja Merzļikins.

Tāpat Merzļikins teica, ka divu gadu laiku, kopš viņš iepazinās ar Kivlenieku, Matīss vairs nebija tikai draugs.

"Matīss bija mans un arī manas sievas mazais brālis. Viņš arī dzīvoja pie mums, un mēs izspēlējām daudzas galda spēles," piemiņas runā teica Merzļikins, atzīmējot Kivlenieka gudrību.

Tāpat viņš minēja, ka pavasarī tieši Kivlenieks, kad ieradies, visvairāk palīdzējis Merzļikinai sievai, kura bija gaidībās, mazgājis traukus, uzkopis istabas. "Es pats to nedaru," atzinās Merzļikins. "Viņš palīdzēja it visā, un es biju ļoti viņam par to pateicīgs."

Kolumbusas kluba treneris Breds Larsens atgādināja, ka Kivlenieka sejā vienmēr bija smaids.

"Zvans 4.jūlija naktī man bija ļoti smags, un mana sirds gandrīz apstājās," teica Larsens, slaucīdams asaras.

Komandas vārtsargu treneris Menijs Legass piebilda, ka šī runa Kivlenieka piemiņas pasākumā varētu būt viens no grūtākajiem viņa dzīves uzdevumiem. Tieši viņa mājā notika nelaimes gadījums. Legasa mājās Kivlenieks bija kā vārtsargu trenera bērnu brālis.

Viņš atgādināja, ka Kivlenieks kļuva par vienīgo vārtsargu Latvijā, kurš uzvarējis Kanādu, turklāt neielaižot savos vārtos ne ripu.

"Es vienmēr mīlēšu tevi kā dēlu, un tu biji lielisks draugs visiem, kuri šeit ir sanākuši godināt tavu piemiņu," teica Legass.

Jau vēstīts, ka 4. jūlijā 24 gadus vecais Kivlenieks mira no krūšu kurvja traumas, ko izraisīja uguņošanas lādiņa sprādziens.

Oklendas apgabala pataloganatomu ofisa preses dienesta pārstāvis medijam atklāja, ka nāves cēlonis bija uguņošanas lādiņa sprādziena rezultātā gūtā krūškurvja trauma.

Novi pilsētas policija pavēstīja, ka haubices tipa salūts pēc drošinātāja aizdedzināšanas nedaudz sasvērās un sāka šaut uz tuvumā sanākušajiem cilvēkiem.

Svinības bija sarīkotas par godu Grandrepidsas medmāsas Sabrinas Legasī un viņas vīra, nekustamo īpašumu māklera Nika Hovela kāzām.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon
70

Pēc svinīgās ceremonijas "Blue Jackets" komandas vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas 48 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Detroitas centra, notika svinības, un viesi bija sanākuši tērpušies Havaju salu tematikā. Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad notika negadījums ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Pirms veiktās autopsijas policija izplatīja ziņojumu, ka Kivlenieks, bēgot no salūta, paslīdējis un atsitis galvu pret betonu.

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Kivlenieku

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Latvijas izlases vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

gallery icon
8

Policija paziņoja, ka latviešu vārtsargs uguņošanas brīdī atradies 3 metru attālumā. Viņš guva nāvējošu traumu pēc sprādziena. Tas bija tiešs trāpījums viņa krūšu kurvī, kas nodarīja milzīgus iekšējo orgānu bojājumus.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pēc plkst.22. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks tika nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur tika konstatēta viņa nāve.

Kāds liecinieks apgalvo, ka raķetes šāviņš trāpījis Kivleniekam tieši krūtīs, kad viņš mēģinājis izskriet no džakūzī, pēc tam viņš esot pakritis.