foto: REUTERS/SCANPIX
Džokovičs sesto reizi triumfē Vimbldonas tenisa turnīrā
Sporta zvaigznes
2021. gada 11. jūlijs, 19:47

Džokovičs sesto reizi triumfē Vimbldonas tenisa turnīrā

Jauns.lv / LETA

Pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs svētdien kļuva par seškārtēju Vimbldonas tenisa čempionāta vienspēļu uzvarētāju, finālā pieveicot itāli Mateo Beretīni.

Džokovičs savā 30. "Grand Slam" turnīru finālā pieveica Beretīni (ATP 9.) ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-4, 6-3.

Līdz ar šo uzvaru serbs panāca spāni Rafaelu Nadalu un šveicieti Rodžeru Federeru, kuriem arī ir 20 uzvaras "Grand Slam" turnīros.

Lai arī pirmajā spēles geimā Beretīni bija breikbmba, tā palika neizmantota. Toties ceturtajā geimā otro breikbumbu 3-1 rezultātā pārvērta Džokovičs.

Vēl viena neizmantota breikbumba Džoko bija astotajā geimā, kas ar 22 izspēlēm izrādījās garākais mačā, bet jau nākamajā geimā Beretīni izmantoja otro breikbumbu, pēc brīža panākot 5-5.

Taibreiku ar 3:0 uzsāka Beretīni, Džokovičs rezultātu izlīdzināja (3:3), taču sets beidzās itāļu tenisista labā, taibreikā uzvarot ar 7:4.

Atlikušajā spēles laikā uzvarētājs deva vien četras breikbumbas. Otrā no tām otrā seta astotajā geimā palīdzēja vienu punktu Beretīni atgūt, bet vēl divas trešā seta sestajā geimā itālim punktā pārvērst neizdevās.

Otrajā setā itālis, pašam servējot, zaudēja pirmo un trešo geimu, trešajā - trešo un ceturtajā setā - septīto un devīto geimu, Džokovičam punktu mačam pieliekot ar trešo mačbumbu.

Beretīni labāk servēja, 16 reizes neatvairāmi servējot pret Džokoviča piecām līdzīgām servēm. Viņam bija 57 uzvarētas izspēles pret serba 31, taču pārējos statistikas pamatrādītājos serbs bija kaut nedaudz labāks.

Džokovičs punktā pārvērta sešas no 15 breikbumbām, pretiniekam punktu gūstot divos no septiņiem gadījumiem, kā arī nepiespiesti kļūdījās 21 reizi pret itāļa 48 kļūdām.

Visa mača laikā serbs sakrāja 145 uzvarētas izspēles, kamēr Beretīni - 131.

Pērn Vimbldonas meistarsacīkstes Covid-19 pandēmijas dēļ tika atceltas.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāvēja, bet starp vīriešiem pārāks bija Džokovičs.