foto: LETA
"Volvo" ledus hallē izveidota piemiņas vieta Matīsam Kivleniekam
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks pasaules čempionāta spēlē hokejā starp Latvijas un Norvēģijas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Hokejs
2021. gada 9. jūlijs, 13:01

"Volvo" ledus hallē izveidota piemiņas vieta Matīsam Kivleniekam

Jauns.lv

"Volvo" ledus hallē izveidota piemiņas vieta traģiski bojāgājušajam latviešu hokejistam Matīsam Kivleniekam, kur hokeja līdzjutējiem ir iespēja nolikt ziedus, savā "Facebook" kontā informē Latvijas Hokeja federācija.

foto: Ekrānuzņēmums no Facebook/Latvijas Hokeja federācija

Jau vēstīts, ka 4. jūlijā 24 gadus vecais Kivlenieks mira no krūšu kurvja traumas, ko izraisīja uguņošanas lādiņa sprādziens.

Oklendas apgabala pataloganatomu ofisa preses dienesta pārstāvis medijam atklājis, ka nāves cēlonis bija uguņošanas lādiņa sprādziena rezultātā gūtā krūškurvja trauma.

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Kivlenieku

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Latvijas izlases vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

gallery icon
8

Latvijas izlases un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks nāvējošo traumu guva NHL kluba vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas Detroitas apkārtnē. Tajā dienā notikušas viņa meitas kāzu svinības, kas norisinājās Havaju salu tematikā.

Novi pilsētas policija pavēstīja, ka svētdienas vakarā haubices tipa salūts pēc drošinātāja aizdedzināšanas nedaudz sasvērās un sāka šaut uz tuvumā sanākušajiem cilvēkiem.

Svinības bija sarīkotas par godu Grandrepidsas medmāsas Sabrinas Legasī un viņas vīra, nekustamo īpašumu māklera Nika Hovela kāzām.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon
70

Pēc svinīgās ceremonijas "Blue Jackets" komandas vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas 48 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Detroitas centra, notika svinības, un viesi bija sanākuši tērpušies Havaju salu tematikā. Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad notika negadījums ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Elvis Merzļikins publicēja fotoattēlu, kur abi redzami Havaju salu stila kreklos.

"Es tiešām tevi mīlu, man tevis pietrūks. Mēs baseinā aizvadījām pēdējo basketbola spēli, un mēs to izbaudījām, pirms tu mani uzreiz pēc tam pameti," rakstīja Merzļikins.

"Mēs tevi mīlam un lido augstu, lido augstu!"

"Tu notvēri savu pēdējo ripu!"

Pirms veiktās autopsijas policija izplatīja ziņojumu, ka Kivlenieks, bēgot no salūta, paslīdējis un atsitis galvu pret betonu.

Policija paziņoja, ka latviešu vārtsargs uguņošanas brīdī atradies 3 metru attālumā. Viņš guva nāvējošu traumu pēc sprādziena. Tas bija tiešs trāpījums viņa krūšu kurvī, kas nodarīja milzīgus iekšējo orgānu bojājumus.

Policija izsaukumu saņēma neilgi pēc plkst.22. Ātrā medicīniskā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā, un Kivlenieks tika nogādāts Debesbraukšanas Providences slimnīcā Novajā, kur tika konstatēta viņa nāve.

Kāds liecinieks apgalvo, ka raķetes šāviņš trāpījis Kivleniekam tieši krūtīs, kad viņš mēģinājis izskriet no džakūzī, pēc tam viņš esot pakritis.

Ugunsdzēsēji un mediķi nelaimes vietā ieradās ap 22:13. Kivlenieks vienam no komandas biedriem esot teicis, lai nekāpj viņam līdzi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

"[Kivlenieks] nevēlējās, lai viņš to redz," paziņoja hokejista aģents Džejs Grosmans.