foto: Edijs Pālens/LETA
Porziņģis šovasar Latvijas izlasē nespēlēs naudas dēļ
Kristaps Porziņģis pēdējo reizi Latvijas izlases rindās spēlēja 2017. gada Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā pret nākamo čempioni Slovēniju.
Basketbols
2021. gada 9. jūlijs, 12:12

Porziņģis šovasar Latvijas izlasē nespēlēs naudas dēļ

Jauns.lv

Šīs nedēļas sākumā tika nosaukti 17 Latvijas basketbolisti, kurus galvenais treneris Luka Banki uzaicinājis uz treniņnometni pirms augustā gaidāmā 2023. gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas. Viņu vidū nav Latvijas basketbola spožākās zvaigznes Kristapa Porziņģa.

Cīņā par Latvijas vietu Pasaules kausa kvalifikācijā, visticamāk, nepiedalīsies arī vairāki citi basketbolisti, kuri ierasti bijuši izlases spēlētāju vai kandidātu lokā, kuru nepiedalīšanos Latvijas Basketbola savienība (LBS) izskaidroja. Kandidātu izraudzīšanās procesā valstsvienības vadība komunicējusi ar vairāk nekā 30 Latvijas basketbolistiem, izvērtējot spēlētāju pieredzi aizvadītajā sezonā un valstsvienības pirmajā darba cēlienā jūnijā, veselības stāvokli un priekšā stāvošos izaicinājumus.

Jānis Timma, Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs augusta sākumā gatavojas piedalīties NBA vasaras līgā. Rehabilitācijas process patlaban ir prioritāte Marekam Mejerim, Žanim Peineram, Artūram Žagaram un Jānim Bērziņam. Savukārt pieredzējušajiem Jānim Blūmam, Kasparam Bērziņam un Mārtiņam Laksam tiek dota iespēja mērķtiecīgi gatavoties klubu sezonai, neforsējot treniņprocesu.

Savukārt Kristapa Porziņģa vārds un iemesls nespēlēšanai LBS sniegtajā informācijā nebija atrodams.

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess

Kristapa Porziņģa ekskluzīvais mersedess.

gallery icon
11

Kā ziņo portāls Sportacentrs.com, galvenais iemesls ir bijusi nauda, proti, iespaidīgā summa, kas būtu jāsedz par Kristapa Porziņģa līguma apdrošināšanu. Viņa atlikušais kontrakts ar Dalasas “Mavericks” uz nākamajā trim sezonām ir 101 miljons ASV dolāru. Pēc portāla Sportacentrs.com aprēķiniem, summa, kas LBS būtu jāsamaksā, par Kristapa piedalīšanos četrās spēlēs pret nomināli vājākiem sāncenšiem, būtu aptuveni 500 000 eiro.

Interesanti, ka Latvijas izlases kandidātu sarakstā ir atrodams otrs mūsu NBA basketbolists Dāvis Bertāns, kuram arī spēkā ir iespaidīgs līgums ar Vašingtonas “Wizards”. Dāvim nākamajos četros gados būtu jāsaņem 65 miljoni ASV dolāru. Jādomā, ka arī viņa līguma apdrošināšana varētu nebūt lēts prieks. Tiesa, mūsu snaipera Bertāna gadījumā lielu daļu apdrošināšanas izdevumu segs Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) savas vienošanās ar NBA ietvaros, norāda portāls Sportacentrs.com.

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā

Ieskats Porziņģu ģimenes villā Jūrmalciemā. Vietējie to jau iesaukuši par "Porziņģciemu".

gallery icon
32

2023. gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11. augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023. gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Latvijas izlases kandidāti dalībai 2023. gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Rolands Freimanis, Klāvs Čavars, Mārtiņš Meiers, Verners Kohs, Anrijs Miška.