foto: Ekrānuzņēmums ("900 sekundes")
"Okeānā tev seko delfīni, Daugavā tev seko dunduri!" - ceļojumu pa Latvijas upēm noslēdz Kārlis Bardelis
Kārlis Bardelis sava ceļojuma noslēgumā.
Citi sporta veidi
2021. gada 8. jūlijs, 13:25

"Okeānā tev seko delfīni, Daugavā tev seko dunduri!" - ceļojumu pa Latvijas upēm noslēdz Kārlis Bardelis

900 sekundes, TV3

Pasaules apceļotājs Kārlis Bardelis kopā ar airēšanas treneri un laivu būvētāju Jevgēņiju Blažēviču noslēdzis savu ceļojumu pa Daugavu teju visas Latvijas garumā, ko uzsācis pie Baltkrievijas robežas, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

Vairāk nekā 350 kilometrus garais ceļojums noslēdzies starp diviem moliem vietā, kur Daugava ietek Rīgas jūras līcī.

Laivotāji Daugavas ūdeņos pavadījuši astoņas dienas.

Kā atklāj pats Bardelis, viens no viņam vislielākajiem pārsteigumiem šajā ceļojumā bija tas, ka uz Daugavas ir neapdzīvotas salas.

"Es domāju, ka jebkurš zinātkārs un piedzīvojumus mīlošs cilvēks vēlētos nakšņot uz neapdzīvotas salas. Daugavā tas ir iespējams," jūsmīgi stāsta pasaules apceļotājs. 

"Okeānā tev seko delfīni, Daugavā tev seko dunduri," salīdzinot Daugavu ar citiem pasaules ūdeņiem, pajokojis pasaules apceļotājs.

Bardelis atzīst, ka siltie laikapstākļi atgādinājuši ceļojumus ekvatora tuvumā: "Riktīgi ekvatora apstākļi. Neviena mākoņa, praktiski bezvējš un +35 grādi."

Ceļojuma laikā tika šķērsotas trīs Latvijas hidroelektrostacijas: Aizkrauklē, Ķegumā un Pierīgā. Laivas nācies izvilkt krastā, un ar speciāli sagatavotiem ratiņiem, kas bija paņemti līdzi, laivas tika aizvilktas apkārt lielajiem šķēršļiem un atgrieztas ūdenī. 

"Tas bija arī mūsu mērķis - padalīties ar to, cik Daugava ir skaista. Arī tādā veidā var apceļot Latviju un apskatīties jaunas vietas," paudis Bardelis. "Var visu izdarīt, vienkārši vajag doties piedzīvojumos."

Abi ceļabiedri savu braucienu noslēdza, ielecot Daugavā. 

Kā portāls Jauns.lv iepriekš vēstījis, pasaules apceļotājs Bardelis ar airu laivu reiz šķērsojis arī Kluso okeānu un Atlantijas okeānu.