foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix
"Riga" Malmē pēc Muritalas noraidījuma piedzīvo zaudējumu pirmajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēlē
Futbols
2021. gada 7. jūlijs, 22:06

"Riga" Malmē pēc Muritalas noraidījuma piedzīvo zaudējumu pirmajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola klubs "Riga" trešdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā spēlē viesos pēc Junusas Muritalas noraidījuma minimāli piekāpās Zviedrijas čempionei "Malmo".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Riga" zaudēja "Malmo" ar 0:1 (0:0).

Vienīgos vārtus guva Antonio Mirko Čolaks.

Malmes futbolistiem pirmajā puslaikā bija ievērojams teritoriālais pārsvars, viņi centrēja bumbu soda laukumā un sita pa vārtiem, bumbai pārsvarā lidojot tiem garām, taču pirmais bīstamais moments Zviedrijā tika fiksēts 33.minūtē, kad labu iespēju mājinieku soda laukumā izšķērdēja Felipe Brizola.

41.minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja viesu uzbrucējs Junusa Muritala. 22.minūtē viņš saņēma pirmo dzelteno plāksteri, bet 41.minūtē notrieca "Malmo" futbolistu laukuma vidus daļā, secīgi ieraugot savā priekšā dzelteno un sarkano kartīti.

Brīvsitiena izspēle beidzās ar bīstamu iespēli "Riga" soda laukumā, kur sitienu "Riga" futbolistiem izdevās nobloķēt.

45.minūtē bīstami no vārtsarga laukuma līnijas ar galvu pāri metru un 68 centimetrus garajam Armandam Pētersonam sita Čolaks, taču bumbu gar labo vārtu stabu aizlidoja no ārpuses.

Tieši Čolaks 50.minūtē atklāja rezultātu pēc Jo Inges Bergeta piespēles soda laukumā. Čolaks sita, bumbu neapstādinot, un uz vārtu līnijas kļūdījās "Riga" vārtsargs Roberts Ozols - 1:0 mājinieku labā.

Jau līdz 60.minūtei viesi bija nopelnījuši piecas dzeltenās kartītes, pa vienai saņemot arī Antonijam Cernomordijam, Milošam Vranjaninam un Vladislavam Fjodorovam, kurš uzreiz tika nomainīts pret Kulu Mbombo.

Tikmēr mājiniekiem vienīgo dzelteno plāksteri mača 14.minūtē nopelnīja Anels Ahmedhodžičs.

Atbildes spēle Rīgā paredzēta 13.jūlijā.

Rīdzinieki savā pēdējā "Optibet" virslīgas spēlē ar 0:1 negaidīti zaudēja "Liepājai", bet pēdējos piecos mačos zaudēts arī RFS (1:3). Šajā laika posmā ar 1:0 un vēlāk ar 2:1 izdevās uzvarēt debitanti Daugavpils "Noah Jurmala", kā arī "Valmieru" - 1:0.

"Riga" virslīgā ar 32 punktiem 16 spēlēs ieņem otro vietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Arī Zviedrijā vietējais čempionāts sākās pavasarī. Pēc desmit kārtām "Malmo" ar 20 punktiem ieņem otro vietu. Pēdējā mačā ar 2:3 zaudēts "Norrkoping", bet vēl iepriekš četrās pārbaudes spēlēs izcīnītas divas uzvaras. Maijā "Malmo" Zviedrijas čempionāta sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras, vienreiz spēlēja neizšķirti, kā arī piedzīvoja vienu neveiksmi.

"Malmo" Zviedrijas čempionātā kopumā uzvarējusi 21.reizi, pēdējo kausu izcīnot pagājušajā gadā. Tāpat komandas rēķinā ir 14 Zviedrijas kausi un divi Superkausi. Tikmēr "Riga" ir pēdējo trīs sezonu Latvijas čempione un 2018.gadā izcīnīja arī valsts kausu.

Malmes komanda UEFA Čempionu līgā dažādās fāzēs kopumā aizvadījusi 77 spēles, kurās izcīnītas 27 uzvaras. Pagājušajā sezonā Zviedrijas klubs UEFA Eiropas līgā sasniedza kvalifikācijas turnīra pēdējo kārtu, kurā ar 1:3 piekāpās Spānijas komandai "Granada".

"Riga" UEFA rīkotajos turnīros kopumā piedalījusies 13 spēlēs, tajās izcīnot četras uzvaras.

Pagājušajā sezonā "Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 0:2 piekāpās Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi", bet pēc tam Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā ar 0:1 zaudēja Glāzgovas "Celtic".

Abas komandas iepriekš savā starpā nebija spēlējušas.

Aptuveni pirms divām nedēļām "Riga" komandas grožus pārņēma bijušais "Metta" stūrmanis Andris Riherts. "Malmo" kopš pagājušā gada vada Jons Dāle Tomasons.

Kvalifikācijas turnīra nākamo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 6., 7. un 13., 14.jūlijā. Komandas, kas piedzīvos zaudējumu kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, dalību Eirokausos turpinās nesen izveidotajā UEFA Eiropas konferenču līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlēs 32 komandas, no kurām daļa būs pārvarējušas četras kvalifikācijas kārtas.