Hokejs
2021. gada 6. jūlijs, 22:32

Ārvalstu medijs publicējis satraukuma pilnos zvanus, ko Kivleniekam liktenīgajā vakarā saņēmuši ārkārtas dienesti

Jauns.lv

Medijs "The Colombus Dispatch" publicējis telefonzvanu ierakstus, ko traģiskajā vakarā, kad 24 gadu vecumā bojā gāja talantīgais latviešu hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks, saņēma ārkārtas dienesti.

Kopumā trīs audiozvani atklāj satraucošos 4. jūlija vakara notikumus, kad pēc krūšu kurvja traumas, ko izraisīja uguņošanas lādiņa sprādziens, mira Kivlenieks.

Kā vēsta "The Colombus Dispatch", ir apstiprinājies, ka Kivlenieks nāvējošo traumu guva NHL kluba "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas Detroitas apkārtnē. Tajā dienā notikušas viņa meitas kāzu svinības.

"Uguņošanas kļūme (Fireworks misfire)," saka pirmais ārkārtas dienestu izsaucējs. Uz jautājumu, vai cietušais ir pie samaņas, sievietes balss atbild apstiprinoši.

"Hei, mums ir kāds, kuram trāpīja pirotehnika, vai jūs varat nekavējoties ierasties?" jautā otra zvanītāja. "Mēs jau zinām. Vai viņš ir pie samaņas un runā ar tevi?" jautā dispečere.

"Viņš elpo. Mums šeit ir medmāsa," atbild zvanītāja, uz ko dispečers norāda, ka palīdzība jau ir ceļā un aicina zvanītāju nenolikt klausuli.

Zvanījusi arī trešā sieviete, kura pastāstīja, ka nekavējoties ir vajadzīga palīdzība, jo cilvēkam ir trāpījusi uguņošanas raķete.

Mičiganas štata Novi pilsētas policijas leitnants Džeisons Meiers pastāstīja, ka visi zvani saņemti ap pulksten 10.13., un mediķi ieradās notikuma vietā četru minūšu un 38 sekunžu laikā.

"The Colombus Dispatch" norāda, ka policija ir rediģējusi audioierakstus, slēpjot informāciju par vietu, uz kuru izsaukums saņemts. Ar to izskaidrojamas pauzes, kas dzirdamas zvanu ierakstos.

Meiers norādījis, ka notikušais joprojām tiek uzskatīts par traģisku negadījumu. "Pamatojoties uz jauno informāciju, mēs noteikti vēlamies atkārtoti aptaujāt cilvēkus un pārliecināties, ka mums ir precīzs notikušā apraksts," sacīja leitnants. Jāatgādina, ka pirms veiktās autopsijas policija bija izplatījusi ziņojumu, ka Kivlenieks, bēgot no salūta, paslīdējis un atsitis galvu pret betonu, tomēr vēlāk noskaidrojies, ka tas nav bijis nāves iemesls.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon
70

Oklendas apgabala pataloganatomu ofisa preses dienesta pārstāvis atklājis, ka Kivlenieka nāves cēlonis bija uguņošanas lādiņa sprādziena rezultātā gūtā krūškurvja trauma.

Novi pilsētas policija pavēstīja, ka svētdienas vakarā haubices tipa salūts pēc drošinātāja aizdedzināšanas nedaudz sasvērās un sāka šaut uz tuvumā sanākušajiem cilvēkiem. Persona, kura bija atbildīga par uguņošanu, nav bijusi alkohola reibumā.

Svinības bija sarīkotas par godu Grandrepidsas medmāsas Sabrinas Legasī un viņas vīra, nekustamo īpašumu māklera Nika Hovela kāzām.

Pēc svinīgās ceremonijas "Blue Jackets" komandas vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas 48 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Detroitas centra, notika svinības, un viesi bija sanākuši, tērpušies Havaju salu tematikā. Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad notika negadījums ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Kāds liecinieks apgalvo, ka raķetes šāviņš trāpījis Kivleniekam tieši krūtīs, kad viņš mēģinājis izskriet no džakūzī, pēc tam viņš esot pakritis.

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Kivlenieku

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Latvijas izlases vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

gallery icon
8

Kivlenieks vienam no komandas biedriem esot teicis, lai nekāpj viņam līdzi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā. "[Kivlenieks] nevēlējās, lai viņš to redz," paziņoja hokejista aģents Džejs Grosmans.

Elvis Merzļikins, kurš liktenīgajā dienā bija kopā ar Matīsu Kivlenieku, publicējis fotoattēlu, kur abi redzami Havaju salu stila kreklos.

"Es tiešām tevi mīlu, man tevis pietrūks. Mēs baseinā aizvadījām pēdējo basketbola spēli, un mēs to izbaudījām, pirms tu mani uzreiz pēc tam pameti," rakstīja Merzļikins. "Mēs tevi mīlam un lido augstu, lido augstu! Tu notvēri savu pēdējo ripu!"

Naktī uz otrdienu pirms Stenlija kausa ceturtās spēles starp Tampabejas "Lightning" un Monreālas "Canadiens" komandām tika ieturēta klusuma minūte.

"NHL ģimene sēro par Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga Matīsa Kivlenieka traģisko nāvi. Šajā grūtajā laikā mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei, draugiem un komandas biedriem," paziņoja arēnā.