foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts bez Timmas, Porziņģa, Pasečņika un citiem spīdekļiem
Viens no Latvijas izlases līderiem Jānis Timma šovasar mēģinās cīnīties par nokļūšanu NBA.
Basketbols
2021. gada 6. jūlijs, 14:44

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts bez Timmas, Porziņģa, Pasečņika un citiem spīdekļiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki uz treniņnometni pirms augustā gaidāmā 2023.gada Pasaules kausa (PK) priekškvalifikācijas turnīra uzaicinājis Rolandu Šmitu, Jānis Strēlnieku un vēl 15 basketbolistus, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrs Rīgā paredzēts no 7. līdz 13.augustam.

Latvijas komandas pretinieces divu apļu turnīrā būs Rumānijas un Baltkrievijas izlases, divas labākās vienības iegūs tiesības spēlēt kvalifikācijas pamatturnīrā.

"Man ir liels gods iepazīstināt ar spēlētājiem, kuri gatavosies Pasaules kausa izcīņas priekškvalifikācijas turnīram. Sastāvs apliecina Latvijas basketbola konkurētspēju visos līmeņos no NBA līdz nacionālajai līgai. Mūs gaida nopietns izaicinājums, būs vajadzīgs liels entuziasms un nopietns darbs, lai spertu pirmo soli pretim mūsu lielajam mērķim. Esmu pārliecināts, ka, spēlējot savās mājās, skatītāju atbalsts vēl vairāk palielinās mūsu komandas enerģijas līmeni un palīdzēs kopīgiem spēkiem paveikt pirmo uzdevumu - iegūt tiesības turpināt cīņu par kvalificēšanos Pasaules kausa izcīņai," sarunā ar LBS pauda Banki.

Treniņnometne sāksies pirmdien, 12.jūlijā, kad ierindā būs 15 spēlētāji. Dāvis Bertāns turpina rehabilitēties pēc savainojuma un pagaidām trenēsies atvieglinātā režīmā. Spānijas čempions Rolands Šmits valstsvienībai pievienosies nedēļu vēlāk.

Gatavošanās posmā paredzētas pa vienai treniņspēlei un pārbaudes spēlei ar Šveices (atklātā pārbaudes spēle 25.jūlijā) un Slovākijas (1.augustā) izlasēm.

Kandidātu izraudzīšanās procesā valstsvienības vadība komunicējusi ar vairāk nekā 30 Latvijas basketbolistiem, izvērtējot spēlētāju pieredzi aizvadītajā sezonā un valstsvienības pirmajā darba cēlienā jūnijā, veselības stāvokli un priekšā stāvošos izaicinājumus.

Jānis Timma, Anžejs Pasečņiks un Rodions Kurucs augusta sākumā gatavojas piedalīties NBA vasaras līgā. Rehabilitācijas process patlaban ir prioritāte Marekam Mejerim, Žanim Peineram, Artūram Žagaram un Jānim Bērziņam. Savukārt pieredzējušajiem Jānim Blūmam, Kasparam Bērziņam un Mārtiņam Laksam tiek dota iespēja mērķtiecīgi gatavoties klubu sezonai, neforsējot treniņprocesu.

2023.gada Pasaules kausa izcīņas priekškvalaifikācijas turnīrā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība sacentīsies ar Rumānijas (7. un 11.augustā) un Baltkrievijas izlasi (8. un 12.). Pēc divu apļu turnīra divas labākās komandas novembrī turpinās cīņu par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

Latvijas izlases kandidāti dalībai 2023.gada Pasaules kausa priekškvalifikācijas turnīrā:

Jānis Strēlnieks, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rihards Lomažs, Artūrs Kurucs, Artis Ate, Artūrs Strautiņš, Ojārs Siliņš, Rolands Šmits, Andrejs Gražulis, Rolands Freimanis, Klāvs Čavars, Mārtiņš Meiers, Verners Kohs, Anrijs Miška.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās