foto: AFP/Scanpix
"Vieglas smiltis, Kivi!" - ļaudis soctīklos sēro par Kivlenieka nāvi
Sporta zvaigznes
2021. gada 6. jūlijs, 11:45

"Vieglas smiltis, Kivi!" - ļaudis soctīklos sēro par Kivlenieka nāvi

Jauns.lv

Par Latvijas izlases un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga Matīsa Kivlenieka traģisko nelaimes gadījumu ļaudis "Twitter" izsaka savas līdzjūtības.

Matīss Kivlenieks (1996-2021)

24 gadus vecais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks palīdzēja izcīnīt vēsturisku uzvaru pār Kanādu. Viņš aizvadījis astoņas spēles ...

gallery icon

Jauns.lv jau vēstīja, ka talantīgais hokejists nāvējošo traumu guva NHL kluba vārtsargu trenera Menija Legasī mājā, kas atrodas Detroitas apkārtnē. Viņš miris no krūšu kurvja traumas, ko izraisīja uguņošanas lādiņa sprādziens.

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Kivlenieku

Fani Kolumbusā un NHL Stenlija kausa mačā piemin traģiski mirušo Latvijas izlases vārtsargu Matīsu Kivlenieku.

gallery icon

Kanādas vēstnieks Latvijā Kevins Rekss izteicis savu līdzjūtību un atgādinājis par to, kā Kivlenieks aizstāvējis Latvijas godu, atvairot 38 metienus spēlē pret Kanādu. 

"Nav svarīgi, par ko tu fano, kurš tev patīk vai kurš - nepatīk. Matīsa Kivlenieka zaudējums ir sirdi plosošs ikvienam," atzīmējis kāds tviterotājs. "Sūtu savas domas un lūgšanas viņa ģimenei un draugiem. Vieglas smiltis, Kivi!"

Kāds cits soctīklotājs saniknojies par negadījuma cēloni: "Matīsa Kivlenieka negadījums ir vēl viens pierādījums, ka cilvēkiem uguņošana būtu jāatstāj profesionāļiem. Pirotehnika ir pārāk bīstama, lai ar to nodarbotos amatieri. Absolūti nevajadzīga traģēdija."

"Jaunumi par Matīsa Kivlenieka bojāeju atstāja mani pilnīgā šoka stāvoklī," tvītoja kāda soctīklotāja. "Mēs bijām vienā vecumā... Viņš šogad hokeja pasaules čempionātā spēlēja tik labi un viņam priekšā bija tik spoža karjera... Absolūti sirdi plosoši."

Arī citi izrādījuši savu līzjūtību, norādot, ka Kivlenieks bijis tikai 24 gadus vecs. "Kivlenieka zaudējums ir kā sena mentora vai drauga zaudējums. Tas ir viss ir tik nejauši. Tas būtu varējis notikt ar jebkuru."

"Ziņa par "Blue Jackets" vārtsarga Matīsa Kivlenieka nāvi ir traģiska. Privātas Neatkarības dienas svinības nogājušas greizi. Viņam būtu bijusi spoža nākotne, bet viņš devās viņsaulē 24 gadu vecumā."

"Matīss Kivlenieks mūžīgi būs daļa no Kolumbusas "Blue Jackets". 80. numurs nekad netiks aizmirsts," tvītojis kāds hokeja žurnālists. 

Citiem notikums atgādinājis to, cik “trausli ir mūsu dzīves diedziņi”.

Mediķis Roberts Fūrmanis skeptisks par versiju, ka Kivlenieka nāvi izraisījusi galvas trauma no kritiena, tomēr izteicis savu līdzjūtību.

Kāda līdzjutēja izveidojusi piemiņas video, kurā apkopotas fanu mīļākās bildes ar Kivlenieku.

Kāda fane atzinusi, ka hokeju skatījos tikai Kivlenieka dēļ.

Basketbolists Kristaps Valters pieminējis arī citus aizgājušos hokejistus.

"Kāpēc tam vienmēr jānotiek tik mazās valstīs, kur nav daudz profesionālu spēlētāju?" pārdzīvojis kāds tviterists.