foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
24 gadu vecumā miris talantīgais hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks šogad debitēja Latvijas izlases rindās, palīdzot izcīnīt vēsturisku uzvaru pār nākamajiem pasaules čempioniem Kanādu.
Sporta zvaigznes
2021. gada 5. jūlijs, 14:48

24 gadu vecumā miris talantīgais hokeja vārtsargs Matīss Kivlenieks

Jauns.lv

24 gadu vecumā mūžībā devies Latvijas izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" oficiālajā paziņojumā teikts, ka Kivlenieks gājis bojā pēc galvas traumas, ko guvis pēc kritiena.

Sporta medijs "The Athletic", atsaucoties uz policiju, ziņo, ka pirms nelaimes Kivlenieks kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem sēdējis džakuzi, kad atgadījies incidents ar pirotehniku, kā dēļ džakuzi sēdošie metušies bēgt.

Kivlenieks neveiksmīgi paslīdējis un atsitis galvu pret betonu, pastāstījis policijas leitnants Džeisons Meiers.

Nekavējoties sniegta medicīniskā palīdzība, bet sportista dzīvību glābt nav izdevies.

"Esam šokēti un apbēdināti par Kivlenieka zaudējumu, un šajā skumjajā brīdī mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa mātei Astrīdai, viņa ģimenei un draugiem," citēts kluba Hokeja operāciju prezidents Džons Deividsons. "Kivi bija izcils jauns cilvēks, kurš katru dienu un katru cilvēku sagaidīja ar smaidu. Viņa devums mūsu organizācijai četru gadu laikā netiks aizmirsts."

Sākotnējā informācija liecināja, ka Kivlenieks cietis svētku uguņošanas laikā ASV Neatkarības dienas svinībās.

Līdzjūtību izteicis arī Nacionālās hokeja līgas komisārs Gerijs Betmens.

Hokeja skolas “Pārdaugava” audzēknis Matīss bija Latvijas izlases vārtsargs Rīgā notikušajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

Kivlenieks pēdējos gadus pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmu, karjeras laikā aizvadīja arī astoņas spēles NHL, bet lielākoties pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Klīvlendas "Monsters".

Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā. Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai, norāda LHF.

Portāls Jauns.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Matīsa tuviniekiem, draugiem un talanta cienītājiem.

Komentāru izplatīšanas noteikumi

1.Par komentāra saturu atbildību nes portāla lietotājs, kurš izplata komentāru.

2.Portāls neatbild par rakstiem pievienotajiem komentāriem, un tam ir tiesības dzēst komentārus, kas neatbilst LR normatīvajiem aktiem un šiem noteikumiem.

3.Portālam ir tiesības aizliegt lietotājam pieeju sadaļai „Komentāri”, ja lietotājs pārkāpj LR normatīvos aktus un šos noteikumus.

4.Komentāros aizliegts izplatīt:

  • materiālus, kas pārkāpj ētikas, humānisma, morāles, tikumības un pieklājības normas;
  • personas goda un cieņu aizskarošus materiālus;
  • materiālus, kas pauž diskrimināciju un musina uz naida kurināšanu;
  • materiālus, kuros izcelta vardarbība, aicinājums uz vardarbību, draudi;
  • pornogrāfiska rakstura materiālus;
  • materiālus, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus;
  • materiālus, kas satur jebkāda veida reklāmu, t.sk. politisko reklāmu un aģitāciju;
  • materiālus, kas pārkāpj fizisko personu datu apstrādes normatīvos aktus (citas personas identificējoša informācija, u.c.);
  • materiālus, kas pārkāpj citu personu intelektuālā īpašuma tiesības;
  • materiālus, kas var saturēt datorvīrusus;
  • u.c. normatīvajos aktos aizliegtu informāciju, materiālus.

5.Ja komentāru ievietotājs neievēro LR normatīvos aktus un šos noteikumus, atkarībā no pārkāpuma rakstura vai sekām pārkāpējs saucams pie likumā noteiktās civiltiesiskās, administratīvās vai kriminālās atbildības.

6. Portāls aizsargā komentāru autoru konfidencialitāti. Portāls informāciju par komentāru autoriem (IP adresi) sniedz tikai un vienīgi tiesībsargājošām iestādēm uz rakstveida pieprasījuma pamata.

7. Publicējot materiālus portālā, portāla lietotājs vienlaicīgi izsniedz SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” neatsaucamu, vienkāršu, beztermiņa licenci, kas ir spēkā visā pasaulē un par kuru nav jāveic autoratlīdzības maksājumi. Licence SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” dod tiesības izmantot materiālu jebkādā ar normatīvajiem aktiem atļautā veidā. Izsniedzot licenci SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi”, portāla lietotājs saglabā visas autora tiesības uz publicētajiem materiāliem.

8. Trešajām personām bez rakstiskas atļaujas saņemšanas no SIA „Izdevniecība Rīgas Viļņi” nav tiesības izmantot portāla lietotāju publicēto materiālu portālā.

9. Noteikumi ir saistoši komentāru izplatītājiem.

10. Portāls ir tiesīgs jebkurā laikā pēc saviem ieskatiem mainīt šos noteikumus un izmaiņas stājas spēkā ar brīdi, kad tās ir publiskotas portālā.