foto: ZUMAPRESS.com
Ostapenko un Kostjuka izstājas no Vimbldonas dubultspēļu turnīra
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko (pa labi) un ukrainiete Marta Kostjuka.
Citi sporta veidi
2021. gada 3. jūlijs, 21:52

Ostapenko un Kostjuka izstājas no Vimbldonas dubultspēļu turnīra

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Martu Kostjuku sestdien izstājās no Vimbldonas dubultspēļu turnīra.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdienas vienspēļu turnīra mačā WTA ranga 34.rakete Ostapenko ar 6-4, 4-6, 2-6 zaudēja Austrālijas tenisistei Ajlai Tomļanovičai (WTA 75.).

Trešajā setā, kad rezultāts bija 0-4, Ostapenko pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un kopā ar medicīniskā personāla pārstāvi pameta kortu, izpelnoties austrālietes sašutumu, vēlāk gan pabeidzot spēli.

Sestdien Ostapenko kopā ar pārinieci dubultspēļu sacensību otrajā kārtā bija jāspēkojas ar turnīra devīto numuru Šārona Fišmena (Kanāda)Džuliana Olmosa (Meksika). Tomēr ukrainietes savainojuma dēļ Latvijas/Ukrainas duets no turpmākās dalības turnīrā atteicās, nākamajā kārtā bez spēles iekļūstot pretiniecēm.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvijas/Ukrainas duets ar 6-3, 6-4 uzvarēja Šveices/ASV pāri Belinda Benčiča/Sofija Kenina.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko ar pārinieci katra nopelnīja pa 130 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Vimbldonā Ostapenko dubultspēļu turnīra trešo kārtu sasniedza 2016. un 2018.gadā. Pirms diviem gadiem viņa arī uzspēlēja jaukto dubultspēļu finālā.

Ostapenko dubultspēlē piedalīsies arī Tokijas olimpiskajās spēlēs, kur spēkus apvienos ar Latvijas otro raketi Anastasiju Sevastovu.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

Dubultspēļu turnīrā dāmu konkurencē pirms diviem gadiem uzvarēja čehiete Barbora Strīcova un Suveja Sje no Taivānas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās