Basketbols
2021. gada 2. jūlijs, 10:13

"Bucks" bez līdera Adetokunbo uzvar "Hawks" un sērijā atkal iegūst vadību

Jauns.lv / LETA

Lai arī ceļgala savainojuma dēļ ceturtdien laukumā nevarēja doties Jannis Adetokunbo, Milvoki "Bucks" spēja izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences fināla piektajā spēlē pret Atlantas "Hawks".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bucks" mājās ar 123:112 (36:22, 29:34, 26:22, 32:34) uzvarēja Atlantas "Hawks" un sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-2.

Uzvaru ar 33 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām sekmēja Brūks Lopess, 26 punkti, 13 bumbas zem groziem un astoņas piespēles Krisam Midltonam, taču 25 punkti, sešas atlēkušās bumbas un 13 piespēles Džrū Holidejam.

Ar 28 punktiem otrā laukuma pusē atbildēja Bogdans Bogdanovičs, taču pa 19 punktiem guva Danilo Galināri un Džons Kolinss, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

foto: AP/Scanpix
Bobijs Portiss uzkurina publiku.

Ceļgala savainojumu guvušais Adetokunbo spēli noraudzījās no rezervistu soliņa. Savukārt "Hawks" komandai jau otro spēli pēc kārtas pēdas kaula sasituma dēļ nevarēja palīdzēt Trē Jangs.

Mājinieki jau pirmajā ceturtdaļā uz brīdi spēja iegūt 20 punktu pārsvaru (30:10), vadību no rokām neizlaižot visu atlikušo spēli. "Bucks" spēles sākumā uzbruka ar lielisku precizitāti, kā arī spēja izcīnīt vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā. Zīmīgi, ka "Hawks" savu pirmo atlēkušo bumbu aizsardzībā izcīnīja vien pēc astoņām spēlētām minūtēm.

Trešās ceturtdaļas sākumā Bogdanovičs realizēja tālmetienu un pietuvināja "Hawks" līdz sešu punktu deficītam (59:65), taču tuvāk "Hawks" vairs netika.

Groza tuvumā "Bucks" ceturtdien guva 66 punktus, bet pretinieki iemeta par 30 punktiem mazāk.

"Bucks" šosezon izslēgšanas spēlēs mājās uzvarējusi septiņās no astoņām cīņām. NBA finālā komanda pēdējo reizi spēlēja 1974.gadā, bet savu pēdējo titulu ieguva vēl trīs gadus iepriekš.

Sērijas sestā spēle paredzēta sestdien.

Austrumu konferences uzvarētāja finālā tiksies ar Fīniksas "Suns", kas sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers". "Suns" tas būs pirmais fināls pēdējo 28 gadu laikā.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās