foto: AP/Scanpix
Hārta balvu vienbalsīgi saņem "Oilers" kapteinis un NHL rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids
Makdeivids šosezon 56 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 33 vārtiem un 72 rezultatīvām piespēlēm, būdams pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs līgā.
Hokejs
2021. gada 30. jūnijs, 12:53

Hārta balvu vienbalsīgi saņem "Oilers" kapteinis un NHL rezultatīvākais spēlētājs Konors Makdeivids

Jauns.lv / LETA

Par šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vērtīgāko spēlētāju nosaukts Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids, informē līga.

Makdeivids šosezon 56 regulārā čempionāta spēlēs izcēlās ar 33 vārtiem un 72 rezultatīvām piespēlēm, būdams pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs līgā. Uzbrucējs bija līderis rezultatīvajās piespēlēs, punktos, kas iekrāti, spēlējot vienādos sastāvos, kā arī punktos, kas nopelnīti vairākumā.

"Oilers" kapteinis šosezon guva 11 uzvaras vārtus, kas bija otrs labākais rādītājs līgā. Makdeivids regulāro sezonu kā rezultatīvākais spēlētājs noslēdza arī 2016./17. un 2017./18.gada sezonā, kad attiecīgi iekrāja 100 un 108 punktus.

Viņš līgas vērtīgākā spēlētāja balvu, kas nosaukta Sesila Hārta vārdā, pirmo reizi ieguva 2016./17.gada sezonā.

Makdeivids līgas vērtīgākā spēlētāja balsojumā bija absolūts līderis, saņemot maksimāli iespējamās 100 pirmās vietas. Viņš ir tikai otrais spēlētājs līgas vēsturē, kurš balsojumā uzvarējis kā absolūts līderis.

Tas pats par sniegumu 1981./82.gada sezonā izdevās bijušajam "Oilers" uzbrucējam un leģendai Veinam Greckim.

"Oilers" šosezon Ziemeļu divīzijā izcīnīja otro vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā septiņās spēlēs negaidīti piekāpās Vinipegas "Jets".

"Liels nopelns šajā panākumā ir maniem komandas biedriem, bez kuriem es ko tādu nebūtu sasniedzis. Mums ir lieliska komanda. Lai arī šosezon nesasniedzām sev nosprausto mērķi, priecājos, ka esmu daļa no šīs komandas un ka varam spēlēt savu fanu priekšā," pēc rezultātu paziņošanas pateicības pilns bija Makdeivids.

Tāpat Makdeivids ieguva Teda Lindseja vārdā nosauktu balvu, ko piešķir hokejistam, kurš sezonas laikā demonstrējis iespaidīgu un atmiņā paliekošu sniegumu. Šīs balvas uzvarētāju nosaka NHL spēlētāju asociācija (NHLPA).

Pagājušajā sezonā Hārta balvu ieguva Makdeivida maiņas biedrs Leons Draizaitls. Otro vietu šogad balsojumā ieņēma Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūss, bet aiz viņa sekoja Kolorādo "Avalanche" līderis Neitans Makinons.

Metjūss šosezon 52 spēlēs guva 41 vārtus, kas bija labākais rādītājs līgā, bet kopumā iekrāja 66 punktus. Makinons izcēlās ar 65 punktiem 48 mačos.

Šīs sezonas Hārta balvas balsojumā 15.vietā ierindojās debitants Kirils Kaprizovs (Minesotas "Wild"), kurš šosezon sevi spilgti pieteica NHL. Uzbrucējs 55 mačos atzīmējās ar 27 vārtiem un 24 rezultatīvām piespēlēm.

Viņa sniegums nepalika nepamanīts, Krievijas hokejistam iegūstot Kaldera balvu, ko piešķir sezonas labākajam debitantam.

24 gadus vecais Kaprizovs ir pirmais "Wild" hokejists, kurš ticis pie Kaldera balvas. Viņš vairākos statistikas rādītājos bija līderis starp debitantiem, tostarp gūtajos vārtos un punktos.

Tikmēr Vezina balvu, ko piešķir līgas labākajam vārtsargam, saņēmis Vegasas "Golden Knights" pieredzējušais vārtu vīrs Marks Andrē Flerī.

36 gadus vecais vārtsargs vēl iepriekš karjerā pie šīs balvas nebija ticis. Viņš NHL aizvadījis jau 17 sezonas.

Viņš savai komandai šosezon pamatlaikā palīdzēja izcīnīt uzvaru 26 mačos. Sešas reizes Flerī vārti palika neieņemti, kas viņu šajā statistikas rādītājā ierindoja trešajā vietā.

Vārtsargs vidēji spēlē ielaida 1,98 vārtus, atvairīdams 92,8% metienu. Flerī sezonu iesāka ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet to noslēdza ar deviņiem panākumiem pēc kārtas.

Aizvien vēl noris Stenlija kausa finālsērija, kurā pēc pirmās spēles ar 1-0 vadībā pret Monreālas "Canadiens" ir pagājušās sezonas čempione Tampabejas "Lightning".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.