Futbols
2021. gada 21. jūnijs, 23:57

Beļģija tomēr uzlauž somu aizsardzību, samazinot debitantu izredzes uz astotdaļfinālu

Jauns.lv / LETA

Beļģijas futbola izlase pirmdien Sanktpēterburgā Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē ar 2:0 (1:0) uzvarēja Somiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Beļģijas izlasei pirmo vārtu guvumu noorganizēja Tomass Vermālens ar pretinieku vārtsarga palīdzību, bet otro bumbu somu vārtos ieraidīja Romelu Lukaku.

B apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņēma Beļģija, bet nākamajām trīs izlasēm - Dānijai, Somijai un Krievijai - bija pa trīs punktiem. Dāņiem savstarpējo maču bilance ļāva ieņemt otro vietu un iekļūt astotdaļfinālā, bet Somijai trīs punkti, trešā vieta un negatīva gūto/zaudēto vārtu starpība var arī neļaut iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Pirmais vārtu gūšanas moments bija pirmā puslaika vidū, kad pēc Lukaku piespēles Pauluss Arajūri trāpīja bumbu pa savu vārtu pārliktni. Beļģi pirmajā puslaikā dominēja, taču vārtus neguva - Somijas futbolisti labi aizsargājās, kā arī vārtos veiksmīgi spēlēja Lukāšs Hrādeckis.

Spēles 64.minūtē Hrādeckis vēlreiz glāba Somiju pēc Edena Azāra sitiena no tuvas distances. Nākamajā minūtē viņš pēc Lukaku sitiena bija spiests kapitulēt, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Mača 74.minūtē pēc stūra sitiena Vermālens ar galvu sita pa vārtiem, bumba trāpīja pa konstrukciju un no Hrādecka nonāca vārtos - 1:0. Septiņas minūtes vēlāk Lukaku saņēma bumbu soda laukumā un pēc pagriešanās sita to vārtos - 2:0.

Somijas izlase savā pirmajā finālturnīrā debitēja ar uzvaru 1:0 pār Dāniju, taču pretinieku sniegumu būtiski ietekmēja Kristiāna Ēriksena saļimšana uz laukuma. Nākamajā spēlē somi ar 0:1 zaudēja krieviem.

Beļģija pirmajā mačā ar 3:0 komfortabli pieveica Krieviju un pēc tam ne tika vieglā cīņā ar 2:1 apspēlēja Dāniju. "Sarkanie velni" jau nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs līdz 11.jūlijam norisināsies Eiropas 11 pilsētās. Kontinenta spēcīgākā komanda tiks noskaidrota Vemblija stadionā Londonā. Atjaunotais Vemblija stadions izlašu turnīru titula maču uzņems pirmo reizi vēsturē, bet tā priekštecī savulaik tika izspēlēts 1966.gada Pasaules kausa fināls un 1996.gada Eiropas čempionāta fināls.

Pirms pieciem gadiem par Eiropas čempioni tika kronēta Portugāle, kas Parīzē notikušajā finālmačā ar rezultātu 1:0 pagarinājumā pārspēja Franciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle. Kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās