Gulbis jaunākajā ATP rangā nokritis uz 81. vietu
Ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju.
Citi sporta veidi
2015. gada 3. augusts, 12:49

Gulbis jaunākajā ATP rangā nokritis uz 81. vietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, atkāpies par vienu pozīciju un tagad ieņem 81.vietu.

Šosezon 26 gadus vecais Gulbis 22 spēlēs guvis tikai piecas uzvaras. Pagājušajā nedēļā Latvijas sportists piedalījās Hamburgas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, taču nespēja pārvarēt pamatsacensību pirmo kārtu. Tajā Gulbis ar rezultātu 3-6, 7-6 (7:5), 3-6 sīvā cīņā piekāpās pieredzējušajam argentīnietim Huanam Monako.

Tiesa, četros no pēdējiem sešiem turnīriem Gulbis tomēr spējis pārvarēt pa vienai kārtai. Pirms divām nedēļām latvietis piedalījās Bostades "ATP World Tour 250" sacensībās Zviedrijā, otrajā kārtā piekāpjoties francūzim Polam-Anrī Matjē.

Kā zināms, ievērojamu kritienu rangā Gulbis piedzīvoja pēc Francijas atklātā čempionāta, kad, nespējot nosargāt pērn iegūtos punktus, no 29.vietas noslīdēja uz 87.pozīciju.

Pašlaik Gulbja kontā ATP rangā ir 620 punkti, kas ir tikpat daudz kā iepriekšējā nedēļā.

Arī Latvijas otrā rakete Mārtiņš Podžus šonedēļ noslīdējis par vienu vietu un nu ieņem 446.pozīciju. Pirms divām nedēļām M.Podžus bija 437.vietā, kas bija jauns sportista karjeras rekords.

Savukārt lielāku kritienu rangā piedzīvoja Mārtiņa dvīņubrālis Jānis, kurš šonedēļ noslīdējis par 115 vietām un tagad ieņem 857.pozīciju. Tikmēr Miķelis Lībietis atrodams dalītā 1861.vietā, kas ir par septiņām pozīcijām augstāk nekā aizvadītajā nedēļā.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas trīs izmaiņas.

Pasaules ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš pirms trīs nedēļām Vimbldonas čempionāta finālā pārspēja pasaules otro raketi šveicieti Rodžeru Federeru, šajā turnīrā uzvarot otro gadu pēc kārtas.

Otrais joprojām ir visu laiku visilgāk pirmajā vietā bijušais Federers, bet trešais - brits Endijs Marejs, kuram seko Šveices sportists Stans Vavrinka. Piektais joprojām ir japānis Kei Nišikori.

Tikmēr sesto vietu joprojām ieņem čehs Tomāšs Berdihs, kuram seko Davids Ferrers no Spānijas. Uz astoto vietu pakāpies horvāts Marins Čiličs, bet devīto vietu atguvis spānis Rafaels Nadals, jo uz desmito pozīciju nokrita Kanādas tenisists Milošs Raoničs. Zīmīgi, ka vēl pagājušajā nedēļā Nadals ieņēma desmito vietu, kas bija viņa zemākā pozīcija pēdējo desmit gadu laikā.

Aizvadītajā nedēļā norisinājās vairāki ATP raudzes turnīri. Atlantas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā par uzvarētāju kļuva mājinieks ar pirmo numuru izliktais Džons Isners, kurš finālā ar 6-3, 6-3 pārspēja sacensību piekto numuru Markosu Bagdati no Kipras. Hamburgas ATP turnīrā triumfēja Nadals, kurš bija izlikts ar pirmo numuru, finālā ar 7-5, 7-5 pārspējot sacensību astoto numuru itāli Fabio Fonjīni.

Savukārt Gštādes "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā uzvarēja Gulbja treniņu partneris Dominiks Tīms no Austrijas. Viņš, esot izlikts kā trešais numurs, finālā ar 7-5, 6-2 pieveica sacensību pirmo raketi beļģi Dāvidu Gofēnu. Tīmam šis bija ceturtais ATP fināls un tika iegūts trešais tituls - maijā viņš triumfēja Nicas turnīrā Francijā, bet pirms divām nedēļām to pašu paveica Horvātijas pilsētā Umagā.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā visaugstāk no Latvijas tenisistiem atrodas Gulbis, kurš nav mainījis pozīciju kopš iepriekšējās nedēļas un vēl joprojām ieņem 359.vietu. Savukārt Lībietis pakāpies par 58 vietām un tagad ieņem 567.pozīciju. Tikmēr dvīņubrāļi Podži dala 707.vietu, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā aizvadītajā nedēļā, bet Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš nokrituši par četrām vietām un dala 1364.pozīciju.

LETA/Foto: EPA/LETA