Sporta zvaigznes
2021. gada 16. jūnijs, 14:32

Pēc Ronaldu negaidītās rīcības pēkšņi krītas "Coca-Cola" tirgus vērtība; viņa piemēram seko Pogbā

Jauns.lv

Futbolista Krištianu Ronaldu negaidītais žests Eiropas čempionāta futbolā preses konferencē Budapeštā izrādījies patiesi ietekmīgs - pēc tā kritusies gāzēto dzērienu magnāta "Coca-Cola" tirgus vērtība, turklāt viens no Francijas valstsvienības līderiem Pols Pogbā ņēmis piemēru no Portugāles futbola zvaigznes.

Pirmdien Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notikušās preses konferences epizode ātri izplatījās un kļuva populāra sociālajos tīklos. Portugāļu futbola zvaigzne Ronaldu uzreiz pēc ierašanās paņēma no konferences galda divas Coca-Cola pudeles un aizstūma tās prom. Ar veselīga dzīvesveida ievērošanu slavenais futbolists paņēma rokā turpat stāvošo ūdens ūdens pudeli. "Dzeriet ūdeni!" - Krištianu mudināja, paceļot ūdens pudeli, un tūlīt pat ironiski caur zobiem pasakot Coca-Cola dzēriena nosaukumu, ļaujot nojaust, ko viņš domā par šo limonādi.

36 gadus vecais Ronaldu, kurš izceļas ar lielisku fizisko formu, ir pazīstams kā veselīga dzīvesveida popularizētājs un izvairās no produktiem ar augstu cukura saturu: kādā no pēdējām intervijām portugāļu zvaigzne atklāja, ka bijis šausmās pēc tam, kad dēls lūdza viņu nopirkt kokakolu un čipsus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Krištianu Ronaldu mačā pret Ungāriju guva divus vārtus, kļūstot par Eiropas čempionāta finālturnīru visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

Kā raksta "The Athletic", vienas no pasaules spožākajām futbola zvaigznēm uzvedība ir ietekmējusi Coca-Cola akciju cenu. Pēc akciju tirgus atvēršanas pirmdien vienas akcijas vērtība bija 56,1 ASV dolāri, taču pēc Portugāles valstsvienības preses konferences beigām akcijas cena nokritās līdz 55,2 ASV dolāriem.

Tas ir akcijas cenas samazinājums par 1,6 procentiem, kas nozīmē, ka kopējā Coca-Cola tirgus vērtība uz īsu brīdi samazinājās par 4 miljardiem ASV dolāru. Tiesa, šā uzņēmuma vērtība joprojām ir 239,5 miljardi ASV dolāru. Kopš pirmdienas akciju cena jau ir nedaudz kāpusi, trešdienas pēcpusdienā sasniedzot 55,4 ASV dolāru.

Eiropas čempionāta futbolā oficiālais sponsors Coca-Cola nevarēja nereaģēt uz šādu Ronaldu attieksmes paušanu. Oficiālā paziņojumā uzņēmuma pārstāvis atzīmēja, ka "katrs dzērienus izvēlas pēc savas gaumes un vajadzībām, un futbolisti preses konferenču laikā kopā ar Coca-Cola un Coca-Cola Zero Sugar saņem arī ūdens pudeles".

Jāatzīmē, ka Ronaldu piemēram sekojis arī viens no Francijas valstsvienības līderiem Pols Pogbā, kurš preses konferences laikā pēc mača ar Vāciju Minhenē no galda noņēma pudeli ar cita oficiālā čempionāta sponsora "Heineken" produkciju.

28 gadus vecais Pogbā ir musulmanis un alkoholu nelieto. Tiesa, viņa paņemtajā "Heineken" pudelē gan bija bezalkoholiskais alus.

Jauns.lv jau rakstīja, ka gan Portugāle, gan Francija čempionātu sākušas ar uzvarām. F grupā Portugāle ar 3-0 uzvarēja Ungāriju, bet Francija ar 1-0 uzvarēja Vāciju. Par maču labākajiem spēlētājiem tika atzīti gan Krištianu Ronaldu, gan Pols Pogbā.

Krištianu Ronaldu viesojas Viļņā: lietuviešu fani drūzmējas pie viesnīcas, sagaidot Portugāles futbola izlasi

gallery icon
21

Krištianu Ronaldu neatļautie treniņi pandēmijas laikā

Krištianu Ronaldu trenējas futbola stadionā Madeirā, kad tas nemaz nav atļauts.

gallery icon
18

Krištianu Ronaldu ģimenes brīvdienas

gallery icon
23