foto: imago images/Matthias Koch/Scanpix
Leģendārais Manuels Noiers slavē Alekseja Saveļjeva vārtu guvumu
Manuels Noiers spiests kapitulēt pret Latvijas izlasi.
Futbols
2021. gada 8. jūnijs, 10:54

Leģendārais Manuels Noiers slavē Alekseja Saveļjeva vārtu guvumu

Jauns.lv / LETA

Latvijas futbola izlases pussargs Aleksejs Saveļjevs pirmdien guva skaistus vārtus, secina pretinieces Vācijas vārtsargs Manuels Noiers.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase pirmdien Diseldorfā pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:7 (0:5) kapitulēja Vācijas valstsvienībai.

Latvijas futbola izlase piedzīvo sagrāvi pārbaudes spēlē pret Vāciju

Latvijas vīriešu futbola izlase Diseldorfā pārbaudes spēlē ar 1:7 (0:5) kapitulēja Vācijas valstsvienībai. Latvijas izlasē savus pirmos vārtus guva Aleksejs ...

gallery icon
249

Latvijas izlasē savus pirmos vārtus guva Saveļjevs, kurš 75.minūtē pārspēja 100.maču valstsvienībā aizvadošo Noieru. Pēc auta iemetiena Raimonds Krollis nolika bumbu pa sitienam Saveļjevam, kurš aptuveni no 20 metriem spēcīgi trieca to vārtos. 

"Ielaidām vārtus pēc lieliska sitiena, taču mums vajadzēja parādīt labāku sniegumu. Tomēr aizvadījām labu maču, protams, ka pret vājāku pretinieku, bet uzvara mums dos pārliecību. Man ir labs iespaids par komandu, viens otram uzticamies un ar nepacietību gaidām Eiropas čempionātu," Vācijas Futbola federācija (DFB) citē Noiera teikto.

Tikmēr Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atzīmēja, ka šajā mačā vēlējās pielabot nianses uzbrukumā un aizsardzībā.

"Parādījām, ka varam iegūt bumbas aizsardzības fāzē  - tas ir ilgu treniņu rezultāts. Ielaistie vārti man nedod mieru. Pēc iemetieniem ir jāaizsargājas labāk. Komanda parādīja labu sniegumu, taču vēl ir vieta izaugsmei," teica Lēvs.

Vācijas izlases stūrmanis atzina, ka mājinieki otrajā puslaikā piebremzējuši spēles gaitu.

"Spēles intensitātei ir jāpieaug, tai jābūt visu 90 minūšu garumā. Bijām pārliecināti un izmantojām savas iespējas, kas bijis mūsu klupšanas akmens pēdējos mēnešos. Stabilitāte uzbrukumā un aizsardzībā - tieši tas mums ir vajadzīgs," stāstīja Lēvs.

Vācu treneris vēlreiz atzīmēja, ka jāuzlabo aizsardzība situācijās, kad pretinieks pie soda laukuma izpilda auta iemetienu.

"Šādās situācijās pagaidām neesam bijuši uzmanīgi, un pretinieki Eiropas čempionātā mūs par to sodīs. Mums jākoncentrējas visas spēles garumā. Negribu redzēt ielaistus vārtus pēc auta iemetieniem," uzsvēra Lēvs.

Vācijas izlasē izcēlās Robins Gosenss, Ilkajs Gindoans, Tomass Millers, Kajs Hāvercs, Seržs Njabrī, Timo Verners un Līrojs Sanē.

Vācijas izlase, kas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, trešdien pārbaudes mačā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Dāniju. Savukārt Latvija Baltijas kausa pirmajā spēlē ar 3:1 uzveica Lietuvu. Pēc pirmdienas dueļa abām izlasēm ceļi veda atšķirīgos virzienos - Vācija dosies uz Eiropas čempionātu, kur spēkosies ar Franciju, Portugāli un Ungāriju, savukārt Latvija lidos uz Tallinu, kur piektdien gaidāma Baltijas kausa otrā spēle.