foto: USA TODAY Sports/Scanpix
ASV futbolisti uzvar pirmajā CONCACAF Nāciju līgas turnīrā
ASV izlases futbolisti līksmo par panākumu.
Futbols
2021. gada 7. jūnijs, 14:41

ASV futbolisti uzvar pirmajā CONCACAF Nāciju līgas turnīrā

Jauns.lv / LETA

Amerikas Savienotās Valstis svētdien sacensību finālā Denverā ar 3:2 pārspēja Meksiku, uzvarot pirmajā CONCACAF Nāciju līgas turnīrā.

ASV notikumiem bagātā spēlē savās mājās svinēja uzvaru ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0).

ASV divreiz atspēlējās pamatlaikā, bet uzvaras vārtus pagarinājuma 114.minūtē guva Londonas "Chelsea" uzbrucējs Kristians Pulišičs. Viņš pirmo reizi mačā izvirzīja ASV vadībā, kad realizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts pēc videoatkārtojuma noskatīšanās.

Pagarinājuma kompensācijas laika ceturtajā minūtē no 11 metru atzīmes rezultātu varēja izlīdzināt Andress Gvardado. Arī šis soda sitiens tika piešķirts pēc konsultēšanās ar VAR sistēmu, fiksējot Marka Makkenzija spēli ar roku soda laukumā, taču meksikāņa sitienu atvairīja Ītens Horvats, kurš laukumā savainotā pamatvārtsarga Zakerija Stefena vietā devās mača 69.minūtē.

Pirms uzvaras vārtu gūšanas sarkano kartīti 112.minūtē par pārāk aktīvu iesaistīšanos VAR videoatkārtojuma skatīšanā, pētot, kā Karloss Salsedo nogāza Pulišiču, nopelnīja Meksikas izlases galvenais treneris Kerardo Martino.

Lēmums par 11 metru soda sitiena piešķiršanu pamudināja Meksikas līdzjutējus apmētāt laukumu ar drazām.

Meksika jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Hesusa Koronas precīza sitiena - 1:0.

18 gadus vecais Dortmundes "Borussia" pussargs Džovanni Reina izlīdzināja rezultātu 27. minūtē.

Trīs minūtes pirms tam gan ASV izlases vārtos bumba pēc Ektora Moreno sitiena pabija vēlreiz, taču VAR neatzina vārtu gūšanas likumīgumu niecīga aizmugures stāvokļa dēļ.

79.minūtē Djego Lainess atjaunoja Meksikas pārsvaru - 2:1, bet izlīdzinājumu trīs minūtes vēlāk ar galvu guva Vestons Makkenijs - 2:1.

Pulišičam, kurš nesen ar "Chelsea" bija uzvarējis Čempionu līgā, tā bija otrā trofeja īsā laikā, realizējot 11 metru sitienu ar raidījumu vārtu augšējā stūrī - 3:2.

Tikmēr 116. spēli izlasē aizvadošais Gvardado sita kreisajā stūrī, bet Horvats uzminēja sitiena virzienu, vārtu zaudējumu novēršot.

"Man trūkst komentāru, ja godīgi," Horvats pēc spēles teica televīzijas translācijā.

"Ja esat rezerves vārtsargs, jūs negaidāt, ka nāksies spēlēt," viņš piebilda. "Pašreiz tas ir milzums emociju. Tas man ir īpašs brīdis dzimtajā pilsētā Denverā."

Amerikas Savienotās Valstis nopelnīja otro uzvaru septiņos CONCACAF turnīra finālos pret Meksiku, kas ir pirmā kopš 2007.gada Zelta kausa izcīņas.

Martino tas bija pirmais zaudējums finālā, vadot Meksikas izlasi. Viņa vadībā Meksika 2019. gada CONCACAF Zelta kausa izcīņas finālā Čikāgā pārspēja ASV ar 1:0.

Svētdienas pirmajā mačā par trešo vietu Hondurasa ar 2:2 (0:1, 2:1, 0:0, 11 m - 5:4) pārspēja Kostariku.