foto: http://volejbols.lv/
Latvijas volejbolisti Eiropas Zelta līgas turnīra otrā apļa otrajā spēlē trīs setos piekāpjas Spānijai
Citi sporta veidi
2021. gada 5. jūnijs, 17:45

Latvijas volejbolisti Eiropas Zelta līgas turnīra otrā apļa otrajā spēlē trīs setos piekāpjas Spānijai

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Liepājā Eiropas Zelta līgas turnīra otrā riņķa otrajā spēlē trīs setos zaudēja Spānijas valstsvienībai.

Latvijas izlase Liepājas Olimpiskajā centrā ar 0-3 (21:25, 23:25, 19:25) piekāpās Spānijai.

Pamatsastāvā laukumā devās Toms Švans, Kristaps Šmits, Edvīns Skrūders, Gustavs Freimanis, Atvars Ozoliņš, Kristers Dardzāns, kā arī "libero" Ingars Ivanovs.

Rezultatīvākais mājinieku rindās rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Kristers Dardzāns, deviņi punkti Edvartam Buividam, bet astoņi punkti Tomam Švanam. Spānijas komandā Alehandro Vigils iekrāja 15 punktus, kamēr ar astoņiem izcēlās Augusto Kolito.

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ziņo, ka pirmajā setā latvieši ne reizi nebija vadībā. Spānija panāca 6:3 pārsvaru, bet pēdējo reizi neizšķirts šajā setā (10:10) bija pēc Švana "eisa". Sets tika zaudēts ar 21:25.

Otro setu uzsāka Edvarts Buivids, kurš jau pirmajā setā mainīja Ozoliņu. Līdz pat 12:9 Latvijas labā pēc Dardzāna netveramas serves nevienai no komandām neizdevās iegūt lielāku pārsvaru. Gandrīz visu laiku vadībā bija Latvija, Spānijai vadību iegūstot vien beigās - 22:21, toties to noturot līdz seta beigām - 25:23.

Arī trešais sets sākās Latvijai cerīgi - 2:0. Spāņi pie vadības tika vien seta vidū - 11:10 pēc Alehandro Vihila bloka. Tūlīt viņi guva četrus punktus pēc kārtas un pēc Augusto Renato Kolito uzbrukuma panāca 17:11. Pēc Buivida bloka izdevās pietuvoties līdz 17:18, bet izlīdzināt rezultātu neizdevās, spāņiem svinot uzvaru ar 25:19.

"Pietrūkst stabilitātes. Mēs varam spēlēt ļoti labi, tad "ieplīstam" uz diviem - trim punktiem servju uzņemšanā. Ja vakar [piektdien] labāk uzservējām uz seta beigām, tad šodien tas nesanāca. Daudz ko izšķīra dažas bumbas tieši seta beigās," par sestdienas spēli sarunā ar LVF teica Buivids.

"Pats tīri labi nospēlēju. Gribējās spēlēt, šodien tāda iespēja bija. Varbūt serve un servju uzņemšana šodien nebija tik laba, bet palīdzēju komandai kopējā spēlē, mēģināju uzmundrināt un pavilkt pārējos uz priekšu," par savu sniegumu stāstīja volejbolists.

Svētdien Latvija plkst.17.30 tiksies ar Igauniju.

Jau ziņots, ka piektdien latvieši ar 1-3 atzina Beļģijas izlases pārākumu, savukārt spāņi ar tādu pašu rezultāti zaudēja igauņiem.

Pirmā apļa pirmajā mačā Tartu latvieši ar 1-3 piekāpās Beļģijai, otrajā ar 0-3 - igauņiem, bet trešajā ar 1-3 - spāņiem.

Pēc četrām spēlēm A grupā pirmo vietu ar 11 punktiem ieņem Igaunija, otrā ar desmit punktiem ir Beļģija, sešus punktus piecos mačos izcīnījusi Spānija, bet Latvija ir bešā.

Šī Latvijas vīriešu volejbola izlasei ir otrā sezona Eiropas Zelta līgas sacensībās. Pirmo reizi Latvijas valstsvienība tajā startēja 2019.gadā, kad trenera Avo Kēla vadībā izlase ierindojās otrajā vietā grupā, finālčetriniekā neiekļūstot.

Iepriekšējā sezonā Latvijai vajadzēja startēt Eiropas Sudraba līgas sacensībās, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ tika atceltas gan Zelta, gan Sudraba līgas sacensības.

Kopā šis vīriešu izlasei ir jau ceturtais starts dažāda formāta Eiropas līgas turnīros.

Jau ziņots, ka, gatavojoties turnīram, Latvijas volejbolisti iepriekšējā nedēļas nogalē triju dienu laikā dažādos sastāvos turpat Tartu zaudēja ziemeļu kaimiņiem igauņiem visos 14 setos.

Latvijas izlasē Eiropas Zelta līgas sacensību ciklā atpūta iedota Hermanam Egleskalnam un Denisam Petrovam.

Eiropas Zelta līgas grupu turnīra sacensības vīriešiem notiek no 28.maija līdz 6.jūnijam, aizvadot divus apļus sabraukumos. Vispirms komandas tikās Tartu, bet otrajā riņķī tiekas Liepājā. Finālčetrinieka cīņas Beļģijas pilsētā Kortrijkā ieplānotas 19. un 20.jūnijā.

Savukārt Eiropas čempionāta finālturnīrs, kurā 24 komandu vidū pēc 26 gadu pārtraukuma būs arī Latvijas izlase un kuram ar startu Eiropas Zelta līgā gatavojas Latvijas izlase, plānots no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Igaunijā, Somijā, Čehijā un Polijā. Latvijas izlase grupu turnīra spēles aizvadīs Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. Valstsvienība D apakšgrupā ielozēta kopā ar Igauniju, Franciju, Vāciju, Slovākiju un Horvātiju.

Latvijas izlases kandidātu sastāvs Liepājai:

cēlāji - Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši"), Jānis Jansons (Nikosijas APOEL, Kipra);

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("VaLePa"), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice), Patriks Pinka ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala");

diagonālie spēlētāji - Kristers Dardzāns, Jānis Medenis (abi - Jēkabpils "Lūši"), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši");

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala").