Fani pēc spēles ar Vāciju sagaida Latvijas izlases hokejistus

Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja nodrošināt vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" B apakšgrupas izšķirošajā, septītajā ...

gallery icon
95
Hokejs
2021. gada 2. jūnijs, 00:10

Latvijas izlases hokejisti pēc zaudējuma ar Vāciju dala nūjas un autogrāfus; līdzjutēji pateicas par spēli. FOTO

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien nespēja nodrošināt vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Tomēr par spīti zaudējumam hokeja fani pēc spēles tikās ar mūsu hokejistiem un izteica pateicību par spēli, pie "Arēnas Rīga" novēroja Jauns.lv.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" B apakšgrupas izšķirošajā, septītajā spēlē ar rezultātu 1:2 (0:2, 1:0, 0:0) zaudēja Vācijai, grupā ieņemot sesto vietu.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, Latvijas izlasei šajā vajadzēja vismaz vienu punktu. Ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu nodrošināja Vācija, kuras uzvaras pamatlaikā derēja arī Kanādai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Rodrigo Ābols, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Miķelis Rēdlihs.

Fani pirms izšķirošās spēles ar Vāciju pie viesnīcas "Latvija" atbalsta Latvijas izlasi

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas pēdējā spēlē šodien cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiekas ar Vāciju.

gallery icon
26

Latvijas izlases vārtus otro maču pēc kārtas sargāja Jānis Kalniņš. Kaspars Daugaviņa prombūtnē Latvijas valstsvienības kapteiņa pienākumus pildīja Lauris Dārziņš.

Par labākajiem spēlētājiem Latvijas izlasē šajā čempionātā tika atzīti debitants Renārs Krastenbergs, Dārziņš un Ronalds Ķēniņš.

No šodienas pasaules čempionāta spēles var apmeklēt klātienē un šo iespēju izmantoja apmēram 934 līdzjutēju, kas iegādājās biļetes uz Latvijas-Vācijas cīņu.

Latvijas hokeja izlases līdzjutēju atbalsta aktivitātes

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas pēdējā spēlē šodien cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiekas ar Vāciju.

gallery icon
29

Ģimenes pieauguma dēļ izlasei talkā nenāca vārtsargs Elvis Merzļikins, jauna līguma gaidās ir uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš, tāpat kā šosezon nespēlējušais Zemgus Girgensons, dziedē savainojumu.

Savukārt Stenlija kausa izcīņā aizņemts bija uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram netika atstāta vieta Latvijas izlases pieteikumā. Šajā čempionātā bija jāiztiek bez ilggadējās izlases aizsarga Gunta Galviņa, kamēr karjeru valstsvienībā noslēdzis cits šīs pozīcijas spēlētājs Krišjānis Rēdlihs.

Hokeja skatītāji ierodas uz Latvijas spēli

Spēli no "Arēnas Rīga" tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7). No šodienas pasaules čempionāta spēles var apmeklēt klātienē un šo ...

gallery icon
102

Tikmēr valstvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc spēles sacīja, ka Latvijas hokeja izlases spēlētāji izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā atdeva sevi visu.

"Viena lieta, ko redzu katru gadu - smags darbs, ziedošanās un apņemšanās. Katrs gribēja spēlēt un ieguldīt sevi komandas sniegumā. Varbūt būtu bijušas kādas veiksmīgākas epizodes, spēle turpinātos pagarinājumā un mēs būtu ceturtdaļfinālā. Turnīra sākumā zaudējām punktus, kas mums daudz maksāja, taču tāda ir pasaules čempionāta burvība," preses konferencē stāstīja. 

Latvijas hokeja izlases fani pulcējas arēnas tribīnēs

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta B grupas pēdējā spēlē šodien cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā tiekas ar Vāciju.

gallery icon
24

Pēc mača viņš sarunā ar izlases hokejistiem teicis, ka ir lepns par komandu.