foto: AFP/Scanpix
Bertāns gūst astoņus punktus "Wizards" trešajā zaudējumā NBA izslēgšanas turnīrā
Basketbols
2021. gada 30. maijs, 08:10

Bertāns gūst astoņus punktus "Wizards" trešajā zaudējumā NBA izslēgšanas turnīrā

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva astoņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra trešajā spēlē, viņa pārstāvētājai Vašingtonas "Wizards" ciešot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē mājās ar rezultātu 103:132 (28:36, 30:36, 28:37, 17:23) piekāpās Filadelfijas "76ers", kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-0.

Bertāns bija "Wizards" starta pieciniekā, laukumā pavadot 31 minūti un 17 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu, vienu no pieciem tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Visus astoņus punktus viņš guva spēles pirmajā puslaikā.

Tāpat rūjienietis pārtvēra vienu bumbu, vienreiz kļūdījās un divreiz pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar latvieti laukumā ielaida par 34 punktiem vairāk, nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Spītējot iepriekšējā mačā gūtajai traumai, sestdien varēja spēlēt Rasels Vestbruks, kurš guva 26 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un desmitreiz rezultatīvi piespēlēja. Ar 25 punktiem piebalsoja Bredlijs Bīls.

Pretiniekiem savu rezultatīvāko "play-off" spēli aizvadīja Žoels Embīds, kurš guva 36 punktus, 25 no tiem pirmajā puslaikā. Viņš spēlēja vien 28 minūtes, kas ir otrs visu laiku mazākais spēles laiks basketbolistam, kurš attiecīgajā NBA mačā guvis vismaz 35 punktus.

"Neveru iedomāties kādu labāk spēlējām, nekā viņš to paveica šajā mačā. Tas bija MVP līmeņa sniegums. Viņš bez šaubām dod lielu artavu savai komandai," Embīda sniegumu komentēja "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss.

Vēl uzvarētājiem Tobiasam Herisam bija 20 punkti, 13 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, bet Bens Simonss guva 14 punktus un deviņreiz rezultatīvi piespēlēja.

"76ers" basketbolisti realizēja 58,6% metienu no spēles, tajā skaitā 51,5% tālmetienu.

Maču klātienē noraudzījās aptuveni 10 665 skatītāju, pirmo reizi 14 mēnešu laikā Vašingtonā pulcējoties tik daudz personu uz vienu iekštelpu sporta pasākumu.

Nākamā spēle pirmdien norisināsies Vašingtonā.

Iepriekšējās divās sezonās "Wizards" neizdevās sasniegt izslēgšanas spēles. Lai sasniegtu šīs sezonas izslēgšanas spēles, "Wizards" bija jāspēlē "play-in" turnīrā. Pirmajā mačā ar 100:118 zaudēts Bostonas "Celtics", bet izšķirošajā spēlē ar 142:115 sagrauta Indiānas "Pacers".

"Wizards" regulāro turnīru noslēdza ar 34 uzvarām 72 spēlēs, kas Austrumu konferencē deva astoto vietu, bet "76ers" ar 49 panākumiem bija pirmā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.