foto: FK Liepāja
"Liepāja" izcīna graujošu uzvaru pret "Noah Jurmala"
FK "Liepāja" futbolisti.
Futbols
2021. gada 29. maijs, 22:35

"Liepāja" izcīna graujošu uzvaru pret "Noah Jurmala"

Jauns.lv / LETA

"Liepāja" sestdien Rīgā "Optibet" virslīgas 15.kārtas spēlē pārliecinoši apspēlēja Daugavpils "Noah Jurmala" vienību.

RTU stadionā Rīgā "Noah Jurmala" piekāpās "Liepājai" ar 0:5 (0:3).

Liepājnieki divu vārtu pārsvaru panāca piecu minūšu laikā. Dodo jeb Luiss Ilariu guva vārtus 17.minūtē, bet 22.minūtē ar precīzu raidījumu izcēlās Mihails Gordeičuks.

36.minūtē Dāvis Ikaunieks rezultātu padarīja graujošu - 3:0, 70.minūtē savus otros vārtus mačā iesita Gordeičuks, bet 86.minūtē vārtus pēc mājinieku vārtsarga Bojana Kneževiča kļūdas, piespēlējot pretiniekam, guva Roberts Meļķis, kurš pirms piecām minūtēm bija uznācis laukumā uz maiņu.

Turnīra vadībā ar 29 punktiem 12 mačos ir RFS, 13 spēlēs tikpat punktu ir "Riga". 26 punkti 12 spēlēs ir "Valmierai". Ar 18 punktiem 12 cīņās ceturtā ir "Liepāja", bet piekto vietu ar 17 punktiem 11 spēlēs ieņem "Daugavpils". Tālāk ar 12 spēlēs sapelnītiem desmit punktiem seko Jūrmalas "Spartaks" un deviņiem - "Metta", seši punkti 12 spēlēs ir "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem astoņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

"Noah Jurmala" pirms sestdienas cīņas pēc vienīgās uzvaras čempionātā ar 2:1 pret "Daugavpili" spēlēja 2:2 ar "Ventspili", kā arī cieta divus zaudējumus - 0:7 pret "Riga" un 0:3 pret "Metta".

Liepājnieki pēc trim zaudējumiem pret šīs sezonas spēcīgākajām komandām - 1:4 pret "Riga", 1:2 pret RFS un 0:1 pret "Valmieru" - pēdējā kārtā mājās ar 3:1 pieveica "Ventspili".

Divus vārtus "Noah Jurmala" komandā bija izdevies iesist leģionāram Miraklam Nvaorisam, kurš pēc smaga savainojuma šosezon vairs laukumā nedosies, kamēr viesiem joprojām labākais vārtu guvējs ar četriem "goliem" bija Artūrs Karašausks.

Savā starpā komandas līdz šim nebija tikušās.

"Ventspils" spēlē ar Jūrmalas "Spartaku" par spīti labām vārtu gūšanas iespējām rezultāts atklāts netika - 0:0.

"Ventspils" pēc uzvaras 5:2 pār "Metta" komandu cieta trīs "sausos" zaudējumus pēc kārtas pret sacensību spēcīgākajām komandām - 0:3 pret "Riga", 0:2 pret RFS un 0:2 pret "Valmieru" -, savā laukumā nespēja pieveikt Daugavpils "Noah Jurmala" (2:2) un cieta vēl vienu zaudējumu - 1:3 Liepājā.

"Spartaks" pēc 5:0 uzvaras pār "Noah Jurmala" nākamajās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus - 0:3 pret "Daugavpili", 0:2 - pret "Metta", 1:2 - pret "Riga" un 0:1 - pret RFS -, taču pēdējā mačā savā laukumā sagādāja pārsteigumu, ar 1:0 pieveicot "Valmieru".

Jūrmalas vienībā Ričards Fraidejs guvis četrus, bet Leonels Vamba - divus vārtus. Ventspils komandai piecus vārtus iesitis Marks Kurtišs, bet divus - Dragoljubs Andželkovičs.

Šosezon komandas savā starpā nebija tikušās, taču iepriekšējā sezonā septiņus no deviņiem punktiem savstarpējās spēlēs izcīnīja "Ventspils".

Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā RFS pārspēja "Daugavpili" ar 2:1 (1:0).

Pirmajā puslaikā vadībā RFS izvirzīja Tomislavs Šaričs.

Valerijs Lizunovs 52.minūtē ar galvu panāca izlīdzinājumu - 1:1, bet Šaričs pēc Roberta Savaļnieka centrējuma panāca 2:1 mājinieku labā.

Rīdzinieki pirms sestdienas cīņas bija svinējuši sešas uzvaras pēc kārtas, bet zaudējumu nebija cietuši desmit spēlēs kopš neveiksmes sezonas pirmajā spēlē pret "Valmieru".

Daugavpiliešiem pēdējā laikā uzvaras mijas ar zaudējumiem. Maija pirmajā dienā ar 0:1 tika zaudēts "Liepājai", pēc tam ar 3:0 izdevās uzvarēt "Spartaku", bet nākamajā mačā ar 1:2 pārsteidzoši tika zaudēts "Noah Jurmala". Pēdējās spēlēs "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta", bet mājās spēja atņemt punktu čempioniem no "Riga" (0:0).

Traumas dēļ RFS komandai pēdējās spēlēs nav varējis palīdzēt uzbrukuma līderis Darko Lemajičs, kurš ar četriem gūtiem vārtiem ir astotais virslīgas labāko bombardieru sarakstā. Nākamais labākais vārtu guvējs ar trim precīziem sitieniem bija aizsargs Žiga Lipuščeks. Tikmēr Daugavpils komandā trīs vārtus bija guvis Raivis Ķiršs, bet divreiz precīzi bija situši Kaspars Kokins, Idovu Akintola un pieredzējušais Valērijs Afanasjevs.

Šosezon savā starpā komandas vēl nebija tikušās.

Kārtas pirmajā mačā piektdien "Riga" pieveica "Metta" ar 3:0 (2:0).

Šo kārtu izlaiž "Valmiera".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.