foto: EPA/Scanpix
Norvēģijas izlases aizsargs Lesunds uzskata, ka tribīnes bez skaļajiem Latvijas faniem ir viņiem palīdzējušas
Ērlenns Lesunds palīdz vārtsargam Henrikam Heukelandam atvairīt Andra Džeriņa uzbrukumu.
Hokejs
2021. gada 29. maijs, 00:35

Norvēģijas izlases aizsargs Lesunds uzskata, ka tribīnes bez skaļajiem Latvijas faniem ir viņiem palīdzējušas

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases līdzjutēju prombūtne piektdienas mačā nāca par labu Norvēģijai, uzskata pretinieku aizsargs Ērlenns Lesunds.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta B grupas piektajā spēlē ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Norvēģijai. Šonedēļ spēles vēl notiek pie tukšām tribīnēm.

"Mājinieki parasti dabū lielu atbalstu no saviem līdzjutējiem, taču šoreiz tādas iespējas nebija. Zinājām, ka Latvijas fani savās mājās ir ļoti skaļi, tāpēc viņu prombūtne šoreiz nāca mums par labu," pēcspēles preses konferencē pauda Lesunns.

Latvija pret Norvēģiju. Trešais periods

Nepilnas sešas minūtes pirms trešdaļas beigām Ķēniņš un Rodrigo Ābols izslidoja divatā pret pretinieku vārtsargu Henriku Heukelannu, taču izcilā epizode ...

gallery icon

Abām izlasēm šī bija svarīga spēle cīņā par ceturtdaļfinālu. Norvēģiem līdz kārotajai ceturtajai vietai, ko ieņem Latvija, ir trīs punkti.

"Viss ir atkarīgs no pašiem. Apzināmies, ka mums vajag izcīnīt vēl punktus. Esam situācijā, kurā jāuzvar vēl pāris spēles," uzsvēra Lesunds.

Latvija pret Norvēģiju. Otrais periods

Perioda 13.minūtē pirms tam smagu spēka paņēmienu saņēmušais Ābols pats izkārtoja sev izcilu metienu, taču viņa mestā ripa savu mērķi ...

gallery icon

Norvēģijas izlase pirmajā periodā vārtus guva ceturtajā minūtē, bet pārējās divās - otrajās minūtēs.

"Ja paskatās mūsu aizvadītās spēles, var secināt, ka katru periodu sākumos mēs izejam uz ledus ļoti noskaņojušies. Esam no tām komandām, kas izmanto izdevības, ja pretinieks ir aizgulējies. Šādi esam spēlējuši teju visa turnīra gaitā," skaidroja norvēģu uzbrucējs Matīass Emilio Petersens.

Viņš arī atzīmēja, ka katra spēle šajā čempionātā ir citādāka un atšķiras viena no otras.

Latvija pret Norvēģiju. Pirmais periods

Latvijas hokeja izlase 2021.gada pasaules čempionāta B grupas piektajā spēlē pēc pirmā perioda ar 2:1 uzvar Norvēģiju. Maču no "Arēnas ...

gallery icon

"Cenšamies uzlabot savu uzbrukumu, tajā pat laikā saglabājot savu spēli aizsardzībā. Latvija ir laba komanda, kas šajā turnīrā paguvusi uzvarēt Kanādu. Pirmajā periodā varbūt bijām nedaudz miegaini, taču beigās viss sanāca," teica Petersens.

B apakšgrupā pirmo vietu ar desmit punktiem četrās spēlēs ieņem Somija, bet tālāk ar deviņiem punktiem seko Vācija un ASV. Pirmo četrinieku ar astoņiem punktiem piecos dueļos noslēdz Latvija, bet tālāk ar septiņiem, sešiem un pieciem punktiem ir Kazahstāna, Kanāda un Norvēģija. Turnīra tabulu noslēdz četrās spēlēs bešā palikusī Itālija.