foto: Edijs Pālens/LETA
Pēc četrām kārtām Latvijas hokeja izlase sekmīgākie pasaules čempionātā, spēlējot mazākumā
Spēle mazākumā (atšķirībā no vairākuma) pagaidām šajā čempionātā Latvijas izlasei strādā.
Hokejs
2021. gada 28. maijs, 13:10

Pēc četrām kārtām Latvijas hokeja izlase sekmīgākie pasaules čempionātā, spēlējot mazākumā

Jauns.lv / LETA

Pēc četrām aizvadītām spēlēm 2021. gada pasaules čempionātā hokejā ar labāko mazākuma neitralizāciju var lepoties Latvijas hokeja izlase, liecina turnīra statistika.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija pasaules čempionāta ievadā ar 2:0 pārspēja Kanādu, uzvarot to pirmoreiz pasaules čempionātos, sestdien pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās Kazahstānai, pirmdien ar 3:0 pieveica Itāliju, bet ceturtdien ar 2:4 piekāpās ASV.

Hokeja fani Vecrīgā un pēc Latvijas izlases spēles ar Itāliju

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
54

Četrās aizvadītajās spēlēs Latvijas izlase no 13 mazākumiem tikai vienā ielaidusi vārtus un ar 92,31% neitralizāciju ir līdere šajā rādītājā. Otrā ar vieniem zaudētiem vārtiem 11 mazākumos (90,91%) ir Kazahstāna, bet ASV vienus vārtus zaudējusi desmit mazākumos (90%).

Vairākumā latviešiem klājies sliktāk. No 14 vairākumiem realizēti vien divi, tāpēc ar 14,29% šajā rādītājā Latvijas izlase ieņem 13.vietu. Sliktāk veicies vien Baltkrievijai, Kanādai un Lielbritānijai. Čehija realizējusi piecus no 11 vairākumiem un ar 45,45% ir līdere.

Tāpat Latvijas izlases vārtsargi aizvien ir vieni no līderiem starp saviem konkurentiem. Matīss Kivlenieks un Ivars Punnenovs četrās spēlēs kopumā no 108 metieniem atvairījuši 101 un ar 93,52% šajā rādītājā ieņem trešo vietu. Vidēji spēlē tandēms ielaidis vien 1,73 vārtus.

Līderi ir ASV vārtsargi, kuri atvairījuši 90 no 95 metieniem, tverot 94,74% raidījumu. Otrajā vietā ir Kazahstāna - atvairīti 139 no 147 metieniem (94,56%).

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

Vērtējot individuālo sniegumu, Kivlenieks trīs spēlēs vidēji ielaidis 1,97 vārtus un ticis galā ar 93,68% metienu, kas viņu ierindo astotajā pozīcijā. Līderis ar vidēji spēlē ielaistiem 0,48 vārtiem ir soms Hari Sateri, kurš divās spēlēs noķēris 96,67% raidījumu.

Latvijas izlase pa pretinieku vārtiem kopumā metusi 94 reizes un guvusi deviņus vārtus, metienu precizitātes rādītājā nopelnot 9,57%. Šāds sniegums dod dalītu astoto vietu (tikpat arī Norvēģijai), bet līdere ar 19 vārtiem 133 metienos (14,29%) ir Vācija.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli ir Lauris Dārziņš. Viņš turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem 34.vietu. Divus vārtus Latvijas izlasē guvis arī Mārtiņš Karsums, bet Ralfam Freibergam ir trīs rezultatīvas piespēles. Visvairāk punktu iekrājis dānis Niklass Jensens, kurš četros mačos nopelnījis 4+3.

Līdzās citiem hokeja čempionāta dalībvalstu karogiem Baltkrievijas oficiālo karogu aizstāj ar vēsturisko sarkanbalto

Pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts ...

gallery icon
20

Mājinieki arī ir dalīti ceturtā nedisciplinētākā komanda, jo četros mačos nopelnījusi 38 soda minūtes. Tikpat ir arī Itālijai, taču pirmajā vietā ar 80 soda minūtēm ir Slovākija, kuras hokejisti vidēji spēlē uz noraidīto soliņa pavada 20 minūtes.
Tikmēr ar labāko lietderības koeficientu +3 Latvijas izlasē izcēlies aizsargs Oskars Cibuļskis. Starp visiem čempionāta spēlētājiem viņš šajā rādītājā dala 25.vietu.

Citā rādītājā krietni augstāku vietu ieņem uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš ar 12 soda minūtēm ir astotais nedisciplinētākais spēlētājs čempionātā. Līderis ar 27 soda minūtēm ir slovāks Kristiāns Pospišils un viņa komandas biedrs Mislavs Rosandičs.
Piektdien Latvijas izlase B apakšgrupas piektajā spēlē plkst.20.15 tiksies ar Norvēģiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas šogad nepametīs elites divīziju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.