foto: LOK arhīvs
Strautmanis Eiropas čempionātā šaušanā izcīna septīto vietu 50 metru distancē ar brīvas izvēles pistoli
Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis.
Citi sporta veidi
2021. gada 28. maijs, 12:36

Strautmanis Eiropas čempionātā šaušanā izcīna septīto vietu 50 metru distancē ar brīvas izvēles pistoli

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportists Lauris Strautmanis ceturtdien Horvātijā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā ieņēma septīto vietu 50 metru distancē ar brīvas izvēles pistoli "Open" kategorijā, bet Dainis Upelnieks ieņēma 43.vietu apaļajā stendā.

Strautmanis Eiropas čempionātā šaušanā ieņem septīto vietu 50 metru distancē ar brīvas izvēles pistoli

(Papildināts virsraksts un 1.rindkopa, pievienota 2.rindkopa.)

Latvijas Šaušanas federācija ziņo, ka Strautmanis "Open" sacensībās, kurās pirmo reizi Eiropas čempionātu vēsturē kopējā konkurencē startēja gan vīrieši, gan sievietes, izcīnīja septīto vietu, sašaujot 554 punktus. Uzvarēja Oļegs Omeļčuks no Ukrainas ar sašautiem 569 punktiem.

Apaļajā stendā labākais no Latvijas sportistiem kvalifikācijas sacensībās bija Upelnieks, kurš piecās sērijās sašāva 115 mērķus, ierindodamies 43.vietā.

Emīls Starodubcevs ar 109 sašautiem mērķiem ierindojās 68.vietā, Kaspars Avens ar 108 punktiem - 71.vietā 76 sportistu vidū.

Finālā, kurā iekļuva seši labākie, uzvarēja itālis Gabriele Roseti. Otro vietu ieņēma kiprietis Georgijs Ahillejs, trešo - soms Ētu Kallioinens.

Sieviešu sacensībās Anda Lita Vāvere ar 101 punktu ierindojās 40.vietā 44 konkurenšu vidū.

Finālā uzvarēja itāliete Kjara Kainero, otrā bija krieviete Zilija Batiršina, bet trešā finišēja britu sportiste Embera Hila.

Juniorēm ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē ceturtdien kvalifikācijā vislabāk veicās Rūtai Leilai Spriņģei, kura sašāva 554 punktus un ieņēma 20.vietu. 544 punkti un 25.vieta Ingrīdai Mendriķei, bet Elīzai Rasiņai 525 punkti un pēdējā vieta 27 sportistu konkurencē.

Finālā, kurā iekļuva astoņas labākās šāvējas un kuram Latvijas sportistes nekvalificējās, izslēgšanas sacensībās uzvarēja itāliete Margerita Vekaro. Otrā vieta tika Krievijas šāvējai Albinai Bevzai, trešā - ungārietei Miriamai Jako.

Eiropas čempionāts notiek 78 vingrinājumos gan junioru, gan pieaugušo konkurencē, gan individuāli, gan komandu vērtējumā šaušanā ar pistoli un šauteni, kā arī stenda šaušanā 10, 25, 50 un 300 metru distancē.

Latviju Eiropas čempionātā šaušanā ar pistoli pārstāv Ernests Erbs, Lauris Strautmanis, Agate Rašmane, Emīls Vasermanis, Rihards Zorge, juniori - Ingrīda Mendriķe, Elīza Rasiņa, Rūta Leila Spriņģe un Daniels Vilciņš. Šaušanā ar pneimatisko šauteni startēs Didzis Aleksāns. Apaļā stenda šaušanas vingrinājumos piedalīsies Kaspars Avens, Emīls Starodubcevs, Dainis Upelnieks, Anda Lita Vāvere un juniors Roberts Ķēniņš.

Eiropas čempionātā tiks izcīnītas pēdējās ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm 12 olimpiskajos šaušanas vingrinājumos. Olimpiskās ceļazīmes tiks vienam vai diviem labākajiem Eiropas sportistiem katrā olimpiskajā vingrinājumā to sportistu konkurencē, kuri vēl nav ieguvuši ceļazīmes uz Tokiju.

Martā Pasaules kausa posmā Deli tiesības startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs šaušanā ar pistoli ieguva Agate Rašmane.

Eiropas čempionāts šaušanā Osijekā notiek no 22.maija līdz 5.jūnijam.