foto: Zigismunds Zālmanis
“Baltic Sport Group” turpina multimiljonu vērto sporta infrastruktūras projektu attīstīšanu
“Baltic Sports Village” Piņķos.
Futbols
2021. gada 26. maijs, 11:35

“Baltic Sport Group” turpina multimiljonu vērto sporta infrastruktūras projektu attīstīšanu

Karlīna Timofejeva

SIA “Baltic Sport Group” sadarbībā ar kompāniju “Modo Golf” šobrīd turpina attīstīt sporta vajadzībām nepieciešamo infrastruktūru Latvijā - Mežaparkā un Piņķos.

“Baltic Sport Group” ķērusies klāt pirmā etapa nobeiguma stadijai “Baltic Sports Village” celtniecības projektā. Speciālisti pabeiguši zālāja sēšanas un labiekārtošanas darbus vairāk nekā 30 000 kvadrātmetru kopējā platībā.

Pirmā etapa būvniecības laikā tika veikta virkne darbu: četrarpus hektāru plašajā teritorijā tika sagatavoti laukuma pamati, kuru stiprināšanai izmantoja vairāk nekā 40 000 kubikmetru smilšu. Tāpat tika samontēts ap 5 000 meliorācijas sistēmu, uzstādīts vairāk nekā 2 000 metru ūdens cauruļu sistēmu un samontēta automatizēta laukuma laistīšanas sistēma “Rain Bird”.

Infrastruktūras būvniecības pamatā ir izmantoti materiāli, kas testēti Anglijas sporta zālāju laboratorijā “European Turfgrass Laboratories”.  Svarīgi atzīmēt, ka laukumu būvniecībā tika izmantoti arī Latvijas ražotāju piedāvātie materiāli (smiltis, šķembas, kūdra).

“Baltic Sports Village” Piņķos

SIA “Baltic Sport Group” sadarbībā ar kompāniju “Modo Golf” šobrīd turpina attīstīt sporta vajadzībām nepieciešamo infrastruktūru Latvijā - Mežaparkā un ...

gallery icon

Lai futbolistiem nodrošinātu pilnvērtīgu treniņprocesu arī starpsezonā, “Baltic Sports Group” uzstādīja laukuma apsildīšanas sistēmu “REHAU”, kas ir Eiropas līderis apsildīšanas sistēmu tirgū. Tāpat “Baltic Sports Group” pasūtīja un uzstādīja labāko hibrīda pārklājumu no industrijas līderiem “GREENFIELDS”. Šim pārklājumam ir FIFA sertifikāts. Līdzīgi pārklājumi tiek izmantoti pasaules labākajos futbola stadionos.

Būvniecības pirmajā etapā paveiktais darbs rezultējies ar iespēju organizēt pilnvērtīgu treniņu procesu, kā arī komandu draudzības spēļu organizēšanu jau no 2021. gada 1. jūlija.

Kompānijas “Baltic Sport Group” vienīgais īpašnieks ir Lihtenšteinas pilsoņu ģimenes fonds “LRE Foundation”, kas pieder Sergejam Lomakinam. “Baltic Sports Village” kopējais plānotais projekta budžets ir 50 miljoni eiro. Šīs investīcijas uzlabos ne tikai futbolam, bet arī citiem sporta veidiem pieejamo infrastruktūru, kā arī piesaistīs ārzemju klubus, kas šeit varēs aizvadīt treniņnometnes un dos ieguldījumu Latvijas ekonomikā.

Par galveno un apjomīgāko projektu tiek uzskatīta būvniecība “Baltic Sports Village” Piņķos, ko klubs ar darbu veicēju vērtē kā vērienīgāko projektu futbola infrastruktūras jomā Baltijā.

Tuvāko gadu laikā Piņkos plānots uzbūvēt mācību un rehabilitācijas centru ar kopējo platību 5000 kvadrātmetru un pilna izmēra arēnu ar sintētisko segumu, ko varēs izmantot visa gada garumā. Arēnā paredzēta vieta vienam tūkstotim skatītāju, bet stadionā būs 5000 skatītāju vietu. Savukārt sporta viesnīcā ietilps 80 istabas ar papildus telpām.

Šī futbola bāze paredzēta kā valsts jaunākās paaudzes futbola centrs, kā arī lielāko starptautisko futbola akadēmiju sacensību bāze.

Savukārt 2020. gadā jau ir atjaunoti vairāki iepriekš pamesti futbola laukumi, “Ķeizarmeža” futbola bāze, kā arī sākta Mežaparka sporta ciemata attīstība Mežaparkā – “Mežaparks Sports Village”.

“Ķeizarmeža” kompleksā Izveidotas modernas ģērbtuves, atpūtas zonas, atjaunots peldbaseins, kinoteātris atpūtai, biljarda zāle, istabas skvoša spēlēšanai, ierīkota telpa Brazīlijas futbola “Teqball” un galda tenisa spēlēšanai, kā arī moderna trenažieru zāle.