foto: Zane Bitere/LETA
Čempionvienība "Riga" sagrauj novājināto "Noah Jurmala"
FC "Riga" futbolisti.
Futbols
2021. gada 20. maijs, 20:12

Čempionvienība "Riga" sagrauj novājināto "Noah Jurmala"

Jauns.lv / LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas pēdējo trīs gadu čempione "Riga" ceturtdien pārceltās septītās kārtas spēlē ar rezultātu 7:0 (3:0) sagrāva jaunpienācēju Daugavpils "Noah Jurmala" komandu.

Spēle notika "Riga" laukumā sporta bāzē "Ķeizarmežs", taču rīdzinieki bija viesu statusā.

Jau mača piektajā minūtē "Riga" komandu ar sitienu no vārtu priekšas vadībā izvirzīja virslīgas labākais bombardieris Stefans Miloševičs. Turpinājumā, 18.minūtē, Mikaels Soisalo ar spēcīgu un tālu soda sitienu trieca bumbu vārtos un dubultoja rīdzinieku pārsvaru, bet sešas minūtes vēlāk somu pussargs bija precīzs no soda laukuma dziļuma - 3:0.

Mača 49.minūtē pēc Miloševiča sitiena bumbu savos vārtos ievirzīja Vladislavs Kuzmins, bet 12 minūtes vēlāk jau 5:0 panāca iepriekš lielisku izdevību izniekojušais Edgars Babajans. Nākamais vārtu guvēju sarakstā pierakstījās Daņila Janovs, kurš spēles 75.minūtē izmantoja pretinieku aizsardzības un vārtsarga kļūdu.

Visu laiku rezultatīvāko uzvaru "Riga" komandas īsajā vēsturē nodrošināja Miloševičs, kurš pēc Veslija Natā piespēles 82. minūtē bija precīzs no vārtu laukuma stūra.

"Riga" futbolisti svinējuši četras uzvaras pēc kārtas, taču līdz šim panākumu sērija bijusi pret šosezon blāvi spēlējošajām Ventspils, Liepājas un Jūrmalas komandām. Pirms tam tika piedzīvoti divi zaudējumi šā brīža līderēm RFS un "Valmierai".

Savukārt "Noah Jurmala" virslīgā ieradās ar trīs zaudējumiem pēc kārtas, pēc tam ar 2:1 pārspēja "Daugavpili" un turpinājumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Ventspili". Daugavpils "Lokomotiv" mantiniecei tikai nesen atcēla liegumu pieteikt jaunus spēlētājus un pirmdienas mačā Ventspilī pieteikumā bija vien 15 futbolisti, bet šodien - par vienu vairāk. Mačā Kurzemē smagu kājas lūzumu guva daugavpiliešu potenciālais uzbrukuma līderis Mirakls Nvaorisa.

"Riga" uzbrukuma līderis ir Melnkalnes uzbrucējs Stefans Miloševičs, kurš ar 13 gūtiem vārtiem ieņem pirmo vietu virslīgas labāko bombardieru sarakstā.

Turnīra vadībā ar 26 punktiem 11 spēlēs ir RFS komanda, otrā ar tādu pašu bilanci ir "Valmiera", bet trešā ar 25 punktiem 11 mačos ir "Riga". Tālāk ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 12 punktiem desmit cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar sešiem punktiem desmit dueļos seko "Metta" un "Spartaks", piecus punktus desmit spēlēs iekrājusi "Ventspils", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem sešos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.