foto: LETA
Latvijas volejbolistes EČ kvalifikāciju noslēdz ar zaudējumu Čehijai
Latvijas sieviešu volejbola izlase
Citi sporta veidi
2021. gada 16. maijs, 19:43

Latvijas volejbolistes EČ kvalifikāciju noslēdz ar zaudējumu Čehijai

Jauns.lv / LETA

Latvijas sieviešu volejbola izlase svētdien cieta zaudējumu 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra sestajā spēlē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvietes Bosnijā un Hercegovinā notiekošajā sabraukumā ar 0-3 (18:25, 24:26, 20:25) atzina Čehijas valstsvienības pārākumu, kvalifikāciju noslēdzot bez izcīnīties punktiem.

Spēli Latvijas izlasē sāka Elvita Dolotova, Petra Ņečiporuka, Irbe Andike Lazda, Marta Kamēlija Levinska, Paula Nikola Ņečiporuka, Terēze Hrapāne un "libero" un Elīna Zvaigzne.

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Levinska, deviņus punktus, no kuriem četri gūti blokā, sakrāja Lāsma Ozola, kura cīņā iesaistījās uz maiņu otrajā setā. Seši punkti tika Dolotovai, pa diviem savācot ar servi un blokā, pieci punkti Lazdai. Pretinieču rindās visvairāk punktu sakrāja Pavlīna Simanova (11).

"Domāju, ka šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm šajā turnīrā. Bija gan laba darbība laukumā, gan atsaucība uz rezervistu soliņa. Šajā spēlē beidzot parādījām, ko varam izdarīt," pēc spēles teica Latvijas "libero" Elīna Zvaigzne.

"Satraukums bija mazāks, taču bija doma atdot laukumā visus spēkus, darīt to, ko bijām mācījušās visu šo laiku, un spēlēt tā, it kā nekas vēl nebūtu izšķirts," viņa saka par gatavību spēlei, kas abām komandām pozīciju turnīra tabulā mainīt vairs nevarēja.

Viņasprāt, komanda šajā turnīrā labi "nolasīja" mānītās bumbas, bet grūtāk bija ar sitieniem līnijā. 

"Tomēr kopumā izdarījām visu, ko varējām, un arī pati esmu apmierināta. Šī nav mana pirmā sezona izlasē. Pagājušajā kvalifikācijas turnīrā netika uzvarēts neviens sets. Tāpēc man liekas, ka Latvijas izlasei tas arī viens uzvarēts sets ir ieguvums. Turklāt bija vēl vairāki seti, ko neuzvarējām, taču bijām ļoti tuvu pretiniecēm," par visu turnīru saka viena no Latvijas izlases "libero" spēlētājām.

Par šodienas spēles kvalitāti volejbolistei piekrita arī galvenais treneris Pāvels Seļivanovs.

"Man liekas, ka šodienas spēle no visām sešām cīņām man patika visvairāk, kaut gan katrā mačā Daugavpilī bija pa vienam labam setam, bet Zenicā vienā setā pat uzvarējām. Volejbols nav tikai grūts darbs. Tajā ir arī spēles elementi, un šodien tā tiešām izskatījās pēc spēles," stāsta Seļivanovs.

Seļivanovs atzīmēja, ka Andrejs Odinokovs ļoti labi spēlētājām paskaidro izvietojumu servju uzņemšanā.

"Esmu gandarīts par to, ka šajā rādītājā ne vizuāli, ne pēc skaitļiem neesam sliktāki par pretiniecēm. Neesam raduši spēlēt pret tik ražena auguma komandām, un, tikko zūd koncentrācija, zaudējam vairākus punktus pēc kārtas. Svarīgi, ka pašām meitenēm patika spēle. Strādāsim tālāk Eiropas Sudraba līgas mačos, kas sākas jau pēc pusotras nedēļas," analīzi jau ar skatu nākotnē pabeidz treneris.

Jau ziņots, piektdien ceturtajā spēlē latvietes uzvarēja pirmo setu turnīrā, bet ar 1-3 zaudēja Slovēnijai, savukārt sestdien trīs setos zaudēts otrā sabraukuma rīkotājām Bosnijai un Hercegovinai. Tikmēr Čehijas valstsvienība pirmajā spēlē ar 3-1 uzvarēja bosnietes, bet sestdien ar 3-0 pārspēja Slovēniju.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Jau ziņots, ka Daugavpilī Latvija visām pretiniecēm zaudēja trīs setos.

Apakšgrupā ar 18 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Čehija, deviņi punkti piecos dueļos ir Bosnijai un Hercegovinai, par trim mazāk Slovēnijai, bet Latvija kvalifikāciju pabeidza bez punktiem.

Eiropas čempionāta finālturnīram no F apakšgrupas kvalificējušās Čehija, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Spēles Zenicā Latvija aizvadīa bez cēlājas Elzas Rekneres, kurai spēlēšanu Zenicā un eksāmenu kārtošanu izlaiduma klasē neļāva apvienot Latvijas valstī noteiktie Covid-19 ierobežošanas pasākumi.

Pirms turnīra aprīļa pēdējā dienā Latvijas izlase Minskā pārbaudes spēlē trīs setos zaudēja Baltkrievijai. Abas izlases savā starpā plānoja aizvadīt vēl vienu spēli, bet divām personām, kuras bija iesaistītas pirmā mača norisē, noteica saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā valstsvienība atgriezās Daugavpilī.

13.aprīlī Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavošanos kvalifikācijas turnīram sāka 22 spēlētāju sastāvā, bet pēc nepilnas nedēļas treneriem nācās atvadīties no sešām volejbolistēm.

Finālturnīrs plānots šogad augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas - Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna - vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas.

Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Zenicā:

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitātes "Sun Devils", NCAA), Vlada Pridatko;

pirmā tempa spēlētājas - Irbe Andike Lazda (bez kluba), Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne (abas - RVS/LU);

cēlājas - Elvita Dolotova ("KP Brno", Čehija);

otrā tempa spēlētājas - Ingrīda Šveigere ("PSVBG Salzburg", Austrija), Paula Nikola Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitātes "Rams", NCAA), Petra Ņečiporuka (RSU/MVS), Līga Plāte ("Jelgava"), Anija Jurdža (RSU/MVS);

"libero" - Elīna Zvaigzne, Kristīne Kramēna (abas - RVS/LU).