foto: LETA arhīvs (Sintija Zandersone)
Liepiņš Ungārijas tūres otrajā posmā ieņem 19.vietu
Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš.
Citi sporta veidi
2021. gada 13. maijs, 23:45

Liepiņš Ungārijas tūres otrajā posmā ieņem 19.vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek-Segafredo" vienības ceturtdien ieņēma 19.vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.1 sērijas daudzdienu sacensību "Tour de Hongrie" otrajā posmā.

Ceturtdien riteņbraucēji veica 182,6 kilometrus garu distanci, kuras sākumā bija iekļauti divi trešās kategorijas kāpumi.

Arī sacensību otrajā dienā finišu vienlaikus sasniedza vairāk nekā 100 riteņbraucēju liela grupa, kuras priekšgalā bija Žordi Mēuss no Beļģijas ("BORA - hansgrohe"). Beļģis distancē pavadīja četras stundas trīs minūtes un 55 sekundes. 

Otro vietu izcīnīja itālis Alberto Dainese (DSM), bet trešais bija pirmā posma uzvarētājs vācietis Fils Bauhauss no "Bahrain - Victorious" komandas.

Liepiņš finišēja vienā grupā ar uzvarētāju un tika klasificēts 19.vietā.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ir Mēuss, kurš divos posmos finišu sasniedzis tikpat ātri cik Bauhauss. Trešais ar sešu sekunžu atpalicību ir polis Macejs Paterskis ("Voster ATS"). Liepiņš līderim zaudē 42 sekundes un ierindojas 117.pozīcijā.

Piektdien riteņbraucēji trešajā posmā mēros 141,9 kilometrus garu distanci, kurā iekļauti divi trešās kategorijas kāpumi.

Pagājušajā gadā Liepiņš kopvērtējumā ierindojās 82.vietā, taču bija septītais aktīvāko braucēju sarakstā, ceturtajā posmā ieņemot otro vietu un vēl divos posmos esot labāko desmitniekā.

2019.gadā Ungārijas tūrē uzvarēja latviešu riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Cycling Academy" komandas.