foto: Edijs Pālens/LETA
Sevastova atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, arī Gulbim neliels kāpums
Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šobrīd WTA rangā ieņem 47. pozīciju.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. maijs, 10:52

Sevastova atguvusi Latvijas pirmās raketes godu, arī Gulbim neliels kāpums

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā veikusi septiņu vietu kāpumu un ieņem 47. pozīciju, kas viņai atkal ļāvis atgriezties valsts pirmās raketes godā.

Sevastova aizvada sezonas labāko nogriezni. Liepājniece iepriekšējās divās nedēļās notikušajā Madrides "WTA 1000" turnīrā pēc kvalifikācijas pārvarēšanas sasniedza astotdaļfinālu. Ieskaitot Billijas Džīnas Kingas kausa spēles, Sevastova bija sešu uzvaru sērijā, bet kopumā viņai šajā sezonā ir 14 uzvaras un deviņi zaudējumi. Labs sniegums Sevastovai rangā ļāvis pakāpties par septiņām pozīcijām - 47. vieta.

Tikmēr Ostapenko Madridē nepārvarēja vienspēļu turnīra otro kārtu, taču dubultspēlē sasniedza pusfinālu. Ostapenko pirmdien atjaunotajā rangā no iepriekš ieņemtās 50. vietas pakāpusies par pozīciju.

Abas tenisistes šonedēļ piedalīsies Romas "WTA 1000" sērijas turnīrā, kurā pērn nepārvarēja pirmo kārtu, tāpēc punkti nav jāaizstāv. Vienspēļu rangā viņas šķir vien 11 punkti.

Vietas rangā uzlabojušas arī vēl vairākas Latvijas tenisistes. Diāna Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām (WTA 276.), Daniela Vismane par 14 (WTA 486.), bet Kamilla Bartone - par 53 (657). Bartonei šis ir jauns rekords. Tikmēr Sabīne Rutlauka atkāpusies par piecām vietām (895.), Margarita Ignatjeva zaudējusi trīs pozīcijas (959.), taču Elza Tomase (1121.) un Darja Semeņistaja (1153.) šonedēļ atrodas divas vietas zemāk.

Dažas izmaiņas notikušas arī vadošajā desmitniekā. Aizvien pirmās raketes godu ieņem austrāliete Ešlija Bārtija, viņai sekoja japāniete Naomi Osaka, Simona Halepa no Rumānijas, taču uz ceturto no septītās vietas pakāpusies Arina Sabaļenka no Baltkrievijas. Šī iemesla dēļ pa vietai zaudējušas piektajā pozīcijā esošā Sofija Kenina no ASV un divas sekotājas - Jeļina Svitoļina no Ukrainas un kanādiete Bjanka Andresku.

Astoto vietu ieņem titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa, tālāk seko čehiete Karolīna Plīškova, bet viņas tautiete Petra Kvitova noslēdza vadošo desmitnieku. Kvitovai divu vietu kāpums, bet septiņas pozīcijas zaudējusi Nīderlandes pārstāve Kiki Bertensa, kura tagad ierindojas 17. vietā.

Arī dubultspēļu rangā Latvijas vadošās tenisistes spējušas uzlabot savas pozīcijas. Ostapenko pakāpusies par vietu (23.), Sevastova par divām (158.), bet Marcinkēviča pacēlusies piecas pozīcijas augstāk (323.). 27 vietas zaudējusi Vismane (810.), Semeņistaja atkāpusies par pozīciju (821.), taču par trim un 18 vietām augstāk atrodas attiecīgi Ignatjeva (915.) un Bartone (918.).

Tikmēr Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā pakāpies trīs pozīcijas augstāk un ieņem 185.vietu.

Iepriekš četras nedēļas Gulbis ATP rangā nemainīgi ieņēma 188.vietu, bet pirmdien viņš pakāpies trīs pozīcijas augstāk. Gulbis pēdējo reizi 185.vietu rangā ieņēma februāra sākumā, bet kopš tā laika 11 spēlēs spējis izcīnīt tikai piecas uzvaras. Pirmdien Gulbis centīsies pārvarēt Zagrebas "Challenger" turnīra kvalifikācijas otro jeb pēdējo kārtu.

Nemainīgi 447.vietu rangā ieņem Mārtiņš Podžus, arī Kārlis Ozoliņš saglabājis savu pozīciju (1013.), bet par vietu augstāk atrodas Artūrs Lazdiņš (dalīta 1588.), Mārtiņš Rocēns (dalīta 1588.) un Jānis Podžus (dalīta 1620.).

Vadošajā desmitniekā nelielas izmaiņas notikušas gan augšgalā, gan apakšgalā. Ranga pirmā numura serba Novaka Džokoviča tuvākais sekotājs tagad ir krievs Daniils Medvedevs, kurš vietām apmainījies ar spāni Rafaelu Nadalu. Nākamās piecas vietas nemainīgi ieņem austrietis Dominiks Tīms, Stefans Cicips no Grieķijas, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, krievs Andrejs Rubļovs un Rodžers Federers no Šveices. Vietām apmainījušies arī devītajā pozīcijā esošais itālis Mateo Beretīni un Diego Švarcmans no Argentīnas, kurš noslēdz desmitnieku.

Pagājušās nedēļas nogalē Madridē "Masters" raudzes turnīra finālā Zverevs ar 6-7 (6:8), 6-4, 6-3 uzvarēja Beretīni.

Dubultspēļu rangā Latvijas tenisistiem mainīgas sekmes. M.Podžus zaudējis vienu vietu (495.), viņa brālis Jānis pakāpies par septiņām pozīcijām (803.), taču Gulbis ieguvis piecas vietas (812.). 50 pozīcijas zaudējis Lazdiņš (1169.), Daniels Linkuns-Morozovs (dalīta 1655.) un Rocēns (dalīta 1736.) savas vietas saglabājuši, taču Artūrs Kuļibaba ieguvis septiņas vietas (dalīta 2274.).