Hokejs
2021. gada 9. maijs, 09:48

Balcers gūst vārtus sezonas priekšpēdējā spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers sestdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kas viņam un Sanhosē "Sharks" komandai bija priekšpēdējā sezonā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Sharks" savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:2, 1:1, 1:1, 0:1) pagarinājumā atzina Arizonas "Coyotes" pārākumu.

Balcers vārtus guva spēles septītajā minūtē, kad pēc Aleksandra Čmelevska piespēles izdarīja metienu no zonas vidus, ripai izslīdot cauri pretinieku vārtsarga kājām. Liepājnieks tobrīd panāca 1:1, atbildot uz Kristiana Dvoraka ceturtajā minūtē gūtajiem vārtiem.

Perioda otrajā pusē Dvoraks atguva viesiem vadību, taču Kevins Lebanks izlīdzināja rezultātu. Arī nākamajos divos periodos komandas apmainījās vārtiem. Otrajā trešdaļā Timo Maiers pirmo reizi mačā ieguva vadību mājiniekiem, bet Jans Jenīks panāca 3:3. Trešajā nogrieznī Konors Garlands atguva viesiem vadības grožus, bet 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksandrs Barabanovs panāca izlīdzinājumu.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura trešajā minūtē Fils Kesels atnesa viesiem uzvaru. Kesels ar gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm bija ražīgākais uzvarētāju rindās.

Balcers sestdien uz ledus pavadīja 17 minūtes un 19 sekundes, nedaudz spēlējot arī mazākumā un vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, pārtvēra trīs ripas un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 40 spēlēs guvis astoņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis +/- rādītāju -5.

"Sharks" ar 49 punktiem 55 spēlēs ieņem sesto vietu Rietumu divīzijā, kur "koijoti" ar 54 punktiem 56 cīņās ir piektie.

Sezonas pēdējā spēlē "Sharks" trešdien mājās uzņems Vegasas "Golden Knights".

Savukārt Matīss Kivlenieks kopā ar Kolumbusas "Blue Jackets" uzvarēja komandas sezonas pēdējā spēlē.

"Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Detroitas "Red Wings".

Piektdien Kivlenieks aizvadīja savu sezonā pirmo NHL spēli un atvairīja 31 metienu, bet uz rezervē palika Elvis Merzļikins. Lai gan komanda piedzīvoja zaudējumu 2:5, dienu vēlāk vārtsargu līnija netika mainīta un Kivleniekam bija vēl viena iespēja sevi pierādīt, latvietim neitralizējot 33 no 37 raidījumiem.

Pirmā perioda septītajā minūtē Jakubs Vrāna panāca 1:0 viesu labā, bet Kems Etkinsons ātri izlīdzināja rezultātu. Otrās trešdaļas otrajā pusē abas komandas 80 sekunžu laikā guva divus vārtus - Denijs Dekeizers atguva vadību, taču Olivers Bjorkstrands ātri panāca 2:2.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nākamos divus vārtus šķīra 81 sekunde, trešā perioda pirmajā pusē precīziem metieniem apmainoties Ērikam Robinsonam un Semam Geigneram. Savukārt starp nākamajiem diviem vārtiem bija 93 sekundes, trešdaļas otrajā pusē pa ripai mērķī raidot Džekam Roslovikam un Valteri Filpulam.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā 21 sekundi pirms papildlaika beigām mājiniekiem uzvaru atnesa Makss Domi.

"Blue Jackets" ar 48 punktiem 56 spēlēs ieņēma pēdējo vietu starp astoņām Centrālās divīzijas komandām, bet "Red Wings" ar tādu pašu bilanci bija pozīciju augstāk.

Merzļikins šosezon NHL laukumā devās 28 spēlēs, no kurām divās palika "sausā", izcīnīja astoņas uzvaras, vidēji ielaida 2,77 ripas un atvairīja 91,6% metienu. Kivleniekam divās spēlēs viena uzvara, caurmērā 3,41 ielaisti vārti un atvairīti 90,1% metienu.

Visbeidzot Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" uzvarēja savā pēdējā regulārā čempionāta spēlē un izcīnīja pirmo vietu Austrumu divīzijā.

"Penguins" mājās ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Bufalo "Sabres" komandu, kurai šosezon savainojuma dēļ nepalīdzēja Zemgus Girgensons.

Vienīgie vārti šajā spēlē tika gūti otrā perioda otrajā minūtē, kad izcēlās Džefs Kārters pēc Frederika Gudro piespēles no aizvārtes.

"Penguins" vārtsargs Maksims Legess aizvadīja savu pirmo NHL spēli kopš 2019. gada februāra un neitralizēja visus 29 pretinieku metienus. Otrā laukuma galā Maikls Hauzers, kurš nāk no Pitsburgas ziemeļu piepilsētas, tika galā ar 22 no 23 ripām.

Bļugers sestdien spēlēja 12 minūtes un 27 sekundes, no tām vienu minūti un 12 sekundes mazākumā. Viņš šajā duelī vienreiz meta pa vārtiem, zaudēja vienu ripu, uzvarēja divos no četriem iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Latviešu uzbrucējs regulārajā čempionātā 43 spēlēs guva septiņus vārtus, atdeva 15 rezultatīvas piespēles un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +10.

Vēlāk "Penguins" oficiāli kļuva par Austrumu divīzijas uzvarētāju, jo Vašingtonas "Capitals" palika bez uzvaras pamatlaikā, ASV galvaspilsētas hokejistiem mājās ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzveicot Filadelfijas "Flyers".

"Penguins" ar 77 punktiem 56 spēlēs uzvarēja Austrumu divīzijā, bet "Sabres" ar 37 punktiem bija pēdējā gan divīzijā, gan visā līgā.

Savukārt NHL zvaigzne Konors Makdeivids sasniedza 100 punktu robežu saīsinātajā regulārajā čempionātā.

Makdeivida pārstāvētā Edmontonas "Oilers" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 3:3, 0:0) uzvarēja Vankūveras "Canucks".

Kanādiešu uzbrucējs piedalījās visos četros gūtajos vārtos, izceļoties ar vienu precīzu metienu un trīs rezultatīvām piespēlēm. Viņš kļuvis par pirmo hokejistu pēdējo 25 gadu laikā, kurš 100 punktus sakrājis 53 spēlēs. 

Iepriekš tik rezultatīvi sezonas pirmajos 53 mačos spēlēja vien Mario Lemjē (126 punkti) un Jaromīrs Jāgrs (101) punktus 1995./1996.gada sezonā. Lemjē tajā sezonā "simtnieka" nopelnīšanai vajadzēja vien 38 spēles.

Makdeivids šajā sezonā guvis 32 vārtus un veicis 68 rezultatīvas piespēles.

"Cenšos par to nedomāt," pieticīgi par savu sniegumu stāsta Makdeivids. "Mēģinu koncentrēties Stenlija kausa izcīņai un nemainīt savu spēles stilu. Protams, kad ir 96, 97, 98 punkti un tu dabū 99., kaut kur zemapziņā tā robeža parādās, taču laimīgā kārtā man uz to ilgi nebija jāgaida."

Makdeivids ceturto reizi karjerā vienā sezonā iekrājis vismaz 100 punktus. 2018./2019.gada sezonā viņš šo maģisko skaitli sasniedza 66.spēlē.

Kanādietis vidēji mačā guvis 1,88 punktus, kas tradicionālajā 82 spēļu regulārajā čempionātā dotu 154 punktus. Viņš ir pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs līgā, par 21 punktu apsteidzot savu komandas biedru Leonu Draizaitlu, kurš sestdien guva savus 30. vārtus sezonā un tika pie 500. punkta NHL karjerā.

"Oilers" ar 68 punktiem 53 spēlēs ieņem otro vietu Ziemeļu jeb Kanādas divīzijā un šādā pašā pozīcijā būs arī pēc regulārā čempionāta beigām.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Tikmēr Haralds Egleguva vārtus Amerikas Hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Manitobas "Moose" komandai izcīnīt uzvaru.

"Moose" viesos ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:2, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Toronto "Marlies" vienību, kuras pieteikumā nebija aizsarga Kristiāna Rubīna.

Egle vārtus guva trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad pēc pretinieku hokejista apvešanas izdarīja zibenīgu metienu pa vārtiem un panāca 2:2.

Viņš šajā mačā vienreiz meta pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šajā AHL sezonā latvietim 20 spēlēs ir trīs gūti vārti un pozitīva lietderība +1.

Turpretī zaudējumu cieta aizsarga Kārļa Čukstes pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas izbraukumā ar 3:5 (1:2, 1:1, 1:2) atzina Hendersonas "Silver Knights" pārākumu. Čukste divreiz meta pa vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet kopumā viņam šajā sezonā sešās AHL spēlēs ir vieni gūti vārti un negatīvs lietderības koeficients -2.

Tāpat neveiksmi sestdien piedzīvoja aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētā Beikersfīldas "Condors", kas mājās ar 1:4 (1:1, 0:1, 0:2) zaudēja Sandjego "Gulls". Jakam šajā spēlē divas soda minūtes un negatīvs lietderības koeficients -1, bet kopumā viņam šajā sezonā 20 mačos ir divi gūti vārti, četras rezultatīvas piespēles un pozitīva lietderība +3.

AHL sezona sākās 5. februārī un tajā 28 vienības sadalītas pa piecām divīzijām, kurās nav vienāds komandu skaits. Komandas regulārajā čempionātā aizvadīs arī nevienādu spēļu skaitu, bet Kaldera kausa izcīņu nav paredzēts izspēlēt.