foto: USA Today Sports / Scanpix
Kivleniekam pirmajā spēlē NHL šosezon 31 atvairīts metiens zaudējumā; neveiksme arī Balcera pārstāvētajai "Sharks"
Hokejs
2021. gada 8. maijs, 09:36

Kivleniekam pirmajā spēlē NHL šosezon 31 atvairīts metiens zaudējumā; neveiksme arī Balcera pārstāvētajai "Sharks"

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks piektdien pirmo reizi šosezon sargāja Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus, zaudējumā savā laukumā atvairot 31 pretinieku metienu, kamēr zaudējums tika uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Sanhosē "Sharks".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kolumbusas "Blue Jackets" piekāpās Detroitas "Red Wings" ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2).

Kivlenieks atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem, divām pēdējām ripām tiekot iemestām vārtos, kad vārtsargs bija devis vietu laukuma spēlētājam.

Kivlenieks šosezon vairākās spēlēs jau bija bijis otrais numurs, bet piektdien viņš aizvadīja savu septīto maču NHL.

Kivlenieks šosezon Amerikas Hokeja līgā (AHL) piedalījies septiņās spēlēs, no kurām sešās izcīnījis uzvaras. Vidēji mačā viņš savos vārtos ielaidis 2,27 ripas un atvairījis 92,6% metienu.

NHL septiņās spēlēs vārtsargs ielaidis 2,97 ripas un atvairījis 90,1% raidījumu.

Kolumbusas komandas Džefs Svoboda savā "Twitter" kontā atsaucas uz vienības galvenā trenera Džona Tortorellas teikto, ka Kivlenieks būs vārtos arī sezonas pēdējā mačā.

Uz rezervistu soliņa šoreiz palika Elvis Merzļikins.

Gevins Bairoiters un Neitans Džērbs izvirzīja mājiniekus vadība ar 2:0, taču viesi guva piecus bezatbildes vārtus, trīs no tiem gūstot otrās trešdaļas otrajā pusē triju minūšu un divu sekunžu laikā, bet divus pēdējos iemetot tukšos vārtos, gala rezultātu fiksējot 48 sekundes pirms mača beigām.

Viesiem rezultatīvākais ar trim rezultatīvām piespēlēm bija Valteri Filpula, pa diviem punktiem sakrāja vēl trīs hokejisti, ar diviem gūtiem vārtiem izceļoties Vladislavam Namestņikovam, kurš abus guva, raidot ripu tukšos vārtos.

Viesu vārtos Tomass Greiss atvairīja 22 metienus.

"Blue Jackets" ar 46 punktiem 55 spēlēs Centrālajā divīzijā atkāpies uz astoto vietu. Par punktu vairāk ir "Red Wings".

Citā piektdienas mačā uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" mājās ar 2:5 (1:0, 1:2, 0:3) zaudēja Arizonas "Coyotes".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē uz ledus sabija 15 minūtes un 23 sekundes, divas minūtes un 20 sekundes pavadot laukumā vairākumā un 51 sekundi - mazākumā. Liepājnieks šajā spēlē bloķēja vienu pretinieka metienu, divreiz atņēma ripu un maču beidza ar +/- rādītāju -1.

Balcers šosezon 39 spēlēs guvis septiņus vārtus, atdevis deviņas rezultatīvas piespēles un sakrājis +/- rādītāju -6.

Erikam Kārlsonam pirmā perioda sākumā un Timo Maieram otrā perioda ievadā izdevās izvirzīt mājiniekus vadībā ar 2:0, tomēr atlikušajā laikā vārtus guva tikai viesi.

Trīs (1+2) rezultativitātes punktus viesiem nopelnīja Konors Gārlends, divus (1+1) - Fils Kesels, bet vārtos Dārsijs Kempers atvairīja 26 "haizivju" metienus.

"Sharks" ar 48 punktiem 54 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu divīzijā, kur "koijoti" ar 52 punktiem 55 cīņās ir piektie.

Sestdien komandas Sanhosē tiksies atkārtoti.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.