Citi sporta veidi
2021. gada 7. maijs, 17:02

Latvijas vīriešu pludmales volejbola izlase iekļūst Kontinentālā kausa finālturnīrā

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu pludmales volejbola izlasei piektdien Turcijas pilsētā Izmirā izdevās kvalificēties Kontinentālā kausa finālturnīram, bet sieviešu valstsvienība to var paveikt sestdien.

Turnīrā pirmo numuru saņēmušie Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:9, 21:14) pārliecinoši uzvarēja ungārus Īzaku Sosu/Botondu Olāhu, kuriem piešķirts 16.numurs.

Ar otro numuru izliktie Artūrs Rinkēvičs/Ardis Bedrītis ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja otru Ungārijas duetu Artūru Hajosu/Benci Atilu Strēli, kuriem piešķirts 15.numurs.

Uzvara pirmajā apakšgrupas turnīra spēlē Latvijas izlasei deva labas cerības uzreiz iekļūt pusfinālā, kas garantētu vietu Kontinentālā kausa finālturnīrā. Par uzvaru A apakšgrupā un vietu pusfinālā Latvijas izlase spēkojās ar Slovēniju.

Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-0 (21:16, 21:13) uzvarēja Črtomiru Bošņaku/Danielu Pokeršniku, kuri izlikti ar astoto numuru. Tikmēr Rinkēvičs/Bedrītis otrajā spēlē pret Slovēniju ar 2-1 (15:21, 21:19, 20:18) uzvarēja Neju Zemļaku/Janu Pokeršniku, kuriem piešķirts septītais numurs.

Uzvara abās apakšgrupas turnīra spēlēs Latvijas izlasei automātiski dod vietu pusfinālā un vietu finālturnīrā.

Savukārt Austrijas pilsētā Bādenē ceturtdaļfināla spēles pret Ukrainu aizvadīja Latvijas sieviešu pludmales volejbola izlase.

Pirmajā spēlē ar 14. numuru izliktās Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa ar 0-2 (19:21, 17:21) zaudēja Diānai Luņinai/Valentīnai Davidovai, kurām piešķirts septītais numurs.

Otrā mačā Anete Namiķe/Varvara Brailko, kurām piešķirts 11. numurs, ar 0-2 (21:23, 17:21) piekāpās māsām Innai un Irinai Mahno, kuras turnīrā izliktas ar desmito numuru.

Lai arī Latvijas izlase ceturtdaļfinālā cieta zaudējumu, dāmām sestdien vēl būs iespēja nopelnīt ceļazīmi uz Kontinentālā kausa finālturnīru. Latvijas valstsvienība cīņā par piekto vietu un iespējām piedalīties finālturnīrā spēkosies ar Norvēģiju.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas sieviešu izlase Kontinentālā kausa apakšgrupas pirmajā spēlē ar 0:2 piekāpās Vācijai, bet pēc tam ar trīs spēļu summā ar 2:1 pārspēja Slovākiju.

Izšķirošajā spēlē Namiķe/Brailko ar 2-0 (21:13, 21:18) uzvarēja Dominiku Nestarcovu/Andreu Strbovu, kurām bija piešķirts piektais numurs.

Sieviešu izlasi Austrijā vada Pēteris Plūme, bet viņam talkā nācis Rihards Finsters.

Latvijas sieviešu pludmales volejbola izlase Kontinentālajā kausā B apakšgrupā ielozēta ar Vācijas, Slovākijas un Itālijas valstsvienībām. Savukārt vīriešu valstsvienība Turcijā A apakšgrupā ielozēta ar Ungāriju, Slovēniju un Itāliju.

Kopumā otrajā kvalifikācijas kārtā piedalās 24 izlases, kas sadalītas trīs grozos pa astoņām katrā. Latvijas sieviešu izlase ir vienā grozā ar Vāciju, Slovākiju, Itāliju, Norvēģiju, Ukrainu, Zviedriju un Austriju, bet vīri ar - Angliju, Igauniju, Lietuvu, Turciju, Itāliju, Slovēniju un Ungāriju.

Grupu turnīra spēles ar astoņu izlašu līdzdalību noris trīs pilsētās - Bādenē (Austrija), Izmirā (Turcija) un Madridē.

No 24 izlasēm piecas katra groza labākās (15) iekļūs finālā, kas no 23. līdz 26. jūnijam notiks Nīderlandes pilsētā Hāgā. Vietu finālā sev automātiski nodrošina finālturnīra rīkotāja, bet ceļazīmi uz Tokiju izcīnīs tikai uzvarētājas.

Gan sieviešu, gan vīriešu izlases spēles par iekļūšanu Kontinentālā kausa finālā aizvadīs no 6. līdz 9. maijam